Rick de Graaf mist DOVO en kan wel janken

DORDRECHT – Dubbeldam-speler Steven de Graaf kan volgens eigen zeggen wel janken. Nog niet eens zo zeer vanwege zijn gebroken linker sleutelbeen, maar wel vanwege de wetenschap dat de blessure die hij in de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2015-2016 tegen SSW (0-1 winst) opliep. De grootste pijn zit vooral in de wetenschap dat hij met zijn arm in een mitella het duel in eerste ronde van het toernooi om de KNVB beker tegen DOVO vanaf de kant zal moeten bekijken. “Man, dat is verschrikkelijk. We kijken al zes maanden naar die wedstrijd uit. Tegen DOVO speel je misschien maar een keer in je leven en ik ben er dan niet bij. Ik kan er nu weer emotioneel van worden.”

De Graaf wist vrijdagavond op het Zebra-toernooi van SSW direct dat het mis was toen hij door twee tegenstanders van de organiserende vereniging in een sandwich werd genomen. “Ik werd geraakt vanaf de ene kant en in mijn val nog een keer vanaf de andere kant, waardoor ik vrij gelukkig neer kwam. Ik kon mijn val niet breken en kwam met mijn volle gewicht op mijn linker schouder terecht. Daar heb ik mijn sleutelbeen al eerder gebroken, dus ik herkende de pijn. Ik wist dus direct dat het foute boel was. Ik voelde een kink en herkende de pijn.” Het was niet zo zeer de pijn die hem emotioneerde als wel de consequentie van de breuk in zijn schouder. “Ik wist direct dat dit mij de bekerwedstrijd tegen DOVO zou kosten. Ik weet dat de spelers van SSW mij niet met opzet hebben getackeld,. Ze waren gewoon te laat. Maar ik zit wel met mijn arm in een mitella en de wetenschap dat ik het hoogtepunt van het seizoen voor Dubbeldam ga missen.”

De 23-jarige De Graaf kreeg na een bezoek aan het ziekenhuis de mededeling dat hij zeker vier tot zes weken is uitgeschakeld. “Woensdag moet ik terug komen en worden er foto’s gemaakt. Dan pas wordt duidelijk of ik moet worden geopereerd, of dat ik alles met rust kan laten genezen. DOVO is 26 augustus, dus over drie weken, dus zelfs in het beste scenario ga ik dat niet redden. Een wielrenner zit op zijn fiets en kan hooguit vallen, maar voetbal is nu eenmaal een contactsport, dus dat geeft te veel risico’s. In mijn hart wil ik dat nog niet accepteren, maar mijn hoofd geeft aan dat het gekkenwerk is om nog te denken dat ik dan mee zal spelen. De selectie heeft mij beloofd om zich tegen DOVO speciaal voor mij extra in te zetten. Dat is prachtig, maar ik zou er boven alles toch liever zelf bij zijn. Toekijken is niks.”

Dat deed de 23-jarige speler van de debutant in de tweede klasse ook twee dagen later toen Dubbeldam via een 4-2 zege op Sportclub Emma het Zebra-toernooi van SSW won. “Voetballen is vooral leuk als je binnen de lijnen staat. Langs de lijn toekijken, vind ik niks. Het spel was niet altijd even goed en soms zelfs slordig, maar we hebben wel gewonnen. Voetballen zorgde voor een beetje afleiding. De nacht van vrijdag op zaterdag heb ik van de pijn niet kunnen slapen en de tweede nacht door pijnstillers een beetje. Thuis zitten is ook niks, al heb ik mijn werkgever al laten weten dat ze mij de komende week moeten missen. Ik zit de hele dag achter een computer, maar dat is met ene hand ook niet alles. Ze zullen op mijn werk niet blij worden van mijn afwezigheid, maar ik had het zelf ook graag anders gezien. Man, ik baal hier zo vreselijk van. Ik word er nu weer emotioneel van. Een blessure komt nooit goed uit, maar de wetenschap dat ik daardoor de wedstrijd van het jaar tegen DOVO ga missen, maakt het moeilijk,” aldus De Graaf.

De Dordtenaar moet overigens tot op heden nog een reactie van de kant van SSW krijgen. “Niet het belangrijkste, maar het had wel netjes geweest. Ik verwijt niemand iets, maar heb zondag nota bene bij SSW langs de kant gestaan voor het duel van Dubbeldam tegen Sportclub Emma. Dan had iemand op zijn minste de moeite kunnen nemen om even te informeren naar mijn situatie. Maar ja, dat kan er ook nog wel bij. Slechter dan nu had mijn seizoen niet kunnen beginnen.”

Bron: Dordt Centraal