1 thecaptain

The Captain geeft een inkijkje in de jeugdafdeling

1 RickCorSoms heeft The Captain geluk, zo kwam hij onlangs een presentatie van Cor van den Burg, jeugdvoorzitter van Dubbeldam, tegen. Meestal heeft Cor het in zijn presentaties over de kampioenschappen van de teams die hij traint, maar dit keer was het een inkijkje in wat de jeugdafdeling allemaal doet bij Dubbeldam.
Na het kunstwerkje schaamteloos gekopieerd te hebben, heeft The Captain het natuurlijk teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar, maar hij wil dit wel graag met zijn lezers delen.

Blijkbaar is aan Cor gevraagd om alle plus- en minpunten op een rij te zetten. Iedereen die Cor kent, weet dat volgens hem minpunten niet bestaan, dus ziet hij slechts enkele uitdagingen en dat is het vinden van voldoende scheidsrechters en de jeugd tot een jaar of tien weer enthousiast te maken om te gaan voetballen. Hoewel de jeugdafdeling van Dubbeldam groot is, zijn er verdacht weinig jeugdspelers in de leeftijdsgroepen O7 t/m O10.
Ook de huisvesting is een uitdaging, zo is het elke week weer de vraag of onze spelers en tegenstanders wel een plekje in een kleedkamer kunnen veroveren.

Na deze kanttekeningen kon Cor blijkbaar helemaal losgaan op alle pluspunten en hoewel hem gevraagd is zich in te houden, is de opsomming schier eindeloos. The Captain plukt er dan ook zomaar wat uit.
Bij de jongste jeugd, de spelers tot O11, is er veel aandacht voor techniektrainingen. We doen dit één keer week met elkaar in een carrouseltraining. Zo krijgt elke speler aandacht van verschillende trainers en leren ze in korte tijd heel veel techniek. Daarnaast kunnen de trainers al snel zien wie echt talent heeft en komt elke speler dan ook terecht in het team waar hij het beste tot zijn recht komt.
Onze oudere selectie-elftallen kunnen trainen op een half veld. Dit gebeurt bewust niet alleen op kunstgras, maar juist ook op gewoon gras. Zo leren ze op verschillende ondergronden te spelen en daar worden ze betere voetballers van.
De trainers van onze selectie-elftallen kijken bij elkaar in de keuken, ze zijn niet eenkennig en leren graag nieuwe dingen bij. Zo worden niet alleen onze spelers tijdens het seizoen beter, maar ook onze trainers.
Ook bij onze lagere teams is het gelukt om een trainer en vaak nog een leider te vinden. Dit kost wel steeds meer moeite, maar het is weer gelukt. Niemand bij Dubbeldam wordt dan ook aan zijn of haar lot overgelaten.
We hebben een technisch coördinator, Mark van Leeuwerden, die een ambitieus, maar haalbaar jeugdplan heeft geschreven. Mark kijkt verder dan alleen dit seizoen, sterker nog hij weet al wat hij wil gaan doen in 2020. In nauw overleg met Cor en Rick zorgt Mark er ook nog eens voor dat het jeugdplan past bij de ruimte die we hebben.
Mocht iemand nu denken dan Cor op zijn lauweren aan het rusten is, The Captain kan u direct uit de droom helpen. Ja, het gaat heel goed bij de jeugdafdeling van Dubbeldam, maar dit kost veel tijd en inspanning en als mannen als Cor en Rick hard werken, heeft vrijwel niemand dit in de gaten.
Daarom, chapeau.

The Captain

 

0
0
0
s2smodern