Wat een prachtig weer op deze zaterdag als onze meiden klaar zijn voor de tweede competitiewedstrijd. Een geheel onbekende tegenstander, waarvan er nog wel meer zullen volgen deze competitie.
Wederom een aantal meiden welke vandaag niet van de partij konden zijn, Florine, Isa, Manon, Merthe en Sara, werden we geholpen door Noa en Anouk waarvan de laatste de hele week al prima getraind had. Savanna had de handschoenen deze week opgepakt en Lotte S. was er na een weekje ziekte ook weer bij.

Afijn, op papier hadden we toch een redelijk elftal staan, dus er was van alles mogelijk. Ton H. als gelegenheidsscheidsrechter (mooi scrabble woord trouwens) floot keurig op tijd voor de aftrap, na wat aftasten in het begin was het toch Waspik wat de meeste kansen had. Maar het beter spel was toch voor de bezoekers, verdedigend zat het allemaal prima in elkaar, weinig kansen, een enkele keer met een lange bal werden onze verdedigers overgeslagen maar dat waren “makkie’s” voor Savanna. Hoogtepunt was dat de keepster van Waspik na 20 minuten arriveerde dus de veldspeler welke keepte spontaan haar keepersshirt moest ruilen, en wel een leuk moment opleverde, maar dit overigens perfect op loste!  Aanvallend gezien was er van onze kant weinig gevaar, Lotte S en Lotte van B werden nog aangemoedigd door enkele meiden van “hun” MO11-2 maar konden het goede voorbeeld niet in doelpunten omzetten. Eindelijk rust .. je hebt van die wedstrijden dat je er naar verlangd, dit was er eentje.

In de rust de kopjes proberen om ze buigen, en wat zelf vertrouwen mee te kunnen geven voor het vervolg. We hebben het al vaker gedaan, direct vanaf de start 2de helft vol gas geven, zelfs bij de geflatteerde  6 – 1 nederlaag van vorige week kwamen we zeer goed de kleedkamer uit. Diaz de keepster van MO15 was inmiddels ook gearriveerd, dus die sloot direct aan om Savanna welke ook nog een balletje willen schoppen te vervangen. Helaas was het net als de eerste helft, als de verdediging uitblinkt geeft dit al een goed beeld van de wedstrijd. Achterin zit het wel goed, met de backs Kyara en Maartje komt er doorgaans weinig gevaar voor ons doel, Eline,Jaimy  en Tessa hebben het centraal achterin ook wel dicht. Op het middenveld vielen Anouk en Noa op door hun prima spel, vele meters gelopen. Dit alles mocht niet baten met na een schot welke half weggewerkt werd terwijl Diaz prima rugdekking gaf en hem voor het oprapen had, belandde deze precies voor de voeten van tegenstander welke hem overigens nog fraai in de verre hoek kreeg, 0 – 1. De spits van de tegenstander had het overigens wel direct gehad met het Eline als directe tegenstander en switchte nog even naar de linksbuiten positie, bij de eerste ingreep van Kyara welke haar pantoffel vol op de bal zette en met deze met een voet en al erachter over de zijlijn “jaste” .. was die er ook wel klaar mee dacht ik zo :- )  Maar ook de 0 – 2 viel na een hustekluts bal buiten bereik van Diaz. Na wat binnen-mondse krachttermen en positieve reacties richting de meiden zat de ommekeer er eigenlijk niet in. Toch was het in de 84ste minuut Lotte van B in het 5 meter gebied welke van haar shirt werd ontdaan en neergelegd waarop de scheidsrechter van dienst niets ander kon doen dan de bal op de stip te leggen, Tessa claimde de bal en wist deze vervolgens ook het net snoeihard deed krullen. Dat was ook een beetje het laatste wapenfeit wat we op de mat konden leggen.

Na de wedstijd kan Ton H. nog even melden dat zijn stappen teller wel 10.000 stappen aan gaf, en zoals bekend Google liegt nooit. Overigens verder onderzoek gaat uitwijzen dat deze gemaakte stappen vermoedelijk over dit gehele jaar zouden zijn gemeten. Kortom : 2 wedstrijden gespeeld en “nul” punten is niet niemand verwachtte, zou het dan aan Florine en Manon liggen ? We zullen het zien, inmiddels is IFC MO19-1 uitgedaagd en hebben de handschoen opgepakt, naar alle waarschijnlijkheid wordt deze vriendschappelijk wedstrijd aanstaande zaterdag al gespeeld, uit ..thuis . wie zal het zeggen, tijdstip rond een uur of 12:00 Florine is weer van de partij, de comeback van Manon laat nog een weekie of 2 a 3 op zich wachten naar de laatste berichten.