12-1 op alle fronten afgetroefd in Oosterhout

TSC Oosterhout 12-1 – Dubbeldam 12-1

TSC uit, een wedstrijd die we al een keer eerder op het programma hadden staan. De eerste wedstrijd van vorig seizoen. Een wedstrijd dat leek op een valse start. Een 5-2 nederlaag waarbij we overklast werden. Niet op felheid op duelkracht, maar op voetbalgebied. We kregen een keurig lesje voetbal. Nu zal dat toch anders moeten zijn. We zijn beter geworden, slimmer geworden en hebben ook bij een jaar meer ervaring. Dat zal toch iets moeten opleveren op deze mooie zaterdagmiddag. Een middag die iets wat onrustig begon voor de trainer. Die netjes een uur van te voren aan het wachten was op zijn spelers. Tot zijn verbazing kwam er niemand, blijkt Ton (grote afwezige vandaag) gekozen te hebben voor een andere aanwezigheidstijd. Dit gaat ten koste van de warming up… Dan volgt het volgende verontrustende bericht. Henry en Roderic hebben de wastas niet bij zich. Gelukkig verteld iemand snel dat Hamza deze heeft en dat hij er aan komt.

Als iedereen er dan is, kunnen we eindelijk naar de kleedkamer. Waar niet heel snel omgekleed wordt. Daarom volgende keer gewoon weer een uur van te voren aanwezig Ton. Na een tijdje omkleden kunnen we dan toch naar buiten voor de warming up. Daar blijkt dat we niet op het hoofdveld warm mogen lopen. Dus we vervolgen het lopen buiten de lijnen. De verdere warming up wordt wel vervolgt op het veld. Even pass en trappen en daarna een positiespel. Dat laatste was niet geheel fel en dat blijkt later ook de wedstrijd mee ingenomen te worden.

Aan de aftrap staan nagenoeg dezelfde namen als vorige week. Dat is niet zo moeilijk met slechts twaalf spelers en een gast speler. Met Jarne, Dania©, Roderic, Daan, Jurgen, Jur, Hamza, Jimmy, Gideon, Max en Vince gaan de eerste elf beginnen aan de wedstrijd. Op de bank, de niet geheel fitte Finn Kamstra en onze gastspeler Ewan. Als de wedstrijd naar enkel oponthoud dan eindelijk begint om iets over half één, zien we meteen een fel en enthousiast TSC. Dubbeldam vervolgt eigenlijk de iets wat zwakke warming up en dat is jammer. Want daardoor is TSC veel aan de bal en is het achteruit hangen voor de jonge dubbeldammers. Veel van de aanvallen weet onze verdediging af te slaan, door georganiseerd en slim te verdedigen. De buitenspelval wordt meerdere keren gebruikt en succesvol toegepast. Een pluspuntje van de wedstrijd. Toch is het TSC dat de eerste echte kansen krijgt. Na tien minuten hebben we twee corners voor TSC gezien en Dubbeldam één. Deze zijn alle drie niet gevaarlijk, al was de indraaiende bal van Dania misschien nog wel de beste van alle kansen.

Tot minuut achttien is er maar weinig te zien, TSC krijgt een grote kans, maar verzuimt eerst af te maken. Daar komt wel weer een corner uit. Terwijl Dubbeldam nog gepositioneerd moet worden, komt de bal al voor en wordt goed ingekopt door de lange middenvelder van de thuisploeg, 1-0. Daarna is het proberen wat we kunnen, maar we worden aan alle kant overlopen. Fysiek worden we in duels verslagen en TSC speelt hier goed op in. Nadat de bal verovert wordt op het middenveld, wordt de aanvaller weggestoken. Hij is eerder bij de bal dan Jarne en passeert onze doelman en de bal verdwijnt in de verre hoek, 2-0. Zo worden we keihard met de neus op de feiten gedrukt.

Net voor rust is er nog een opstootje met de centrale verdediger van TSC en Dubbeldam spits Max. De verdediger van TSC was al langere tijd irritant aanwezig en dit werd Max iets te veel. Na wederom vasthouden, raakt Max de tegenstander op zijn hoofd. Max mag gelijk plaats nemen op de bank. Hoewel hij er officieel niet uitgestuurd is, wordt besloten voor de resterende tijd geen elfde speler in te brengen. Gelukkig is het ook snel rust om de koppen bij elkaar te zetten en de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

De jongens en dame van 12-1 zijn het allemaal eens. We zijn niet fel genoeg, we worden fysiek afgetroefd en hebben eigenlijk niks te vertellen. Daar moet wat aan veranderen. Ook hameren Leon en interim interim interim interim interim interim assistent / vlagger / coach / trainer, Johan erop dat ze meer beleving in de wedstrijd moeten gooien. Laten we hopen dat dit mag helpen. Max staat ondertussen te douchen. Die koelt af onder een ijskoude douche. Gelukkig komt hij er wel weer bijzitten in de tweede helft. Al is het alleen maar om zijn vrienden aan te moedigen.

De tweede helft begint en Dubbeldam wilt enorm graag. Dat zien we ook doordat er meteen druk gezet wordt. Enkele keren werkte deze tactiek en dat bracht enig zelfvertrouwen. Al was dat maar voor korte duur. Slechts  5 minuten na rust krijgen de dubbeldammers wederom een tegenslag te verduren. Ze zien TSC op 3-0 komen en even later zelfs op 4-0. Dan snap je dat de jongens het ook even niet meer weten.

Toch wordt er gehamerd om het dan voor jezelf en de supporters te doen. Dubbeldam beleeft door hun inzet een goede laatste tien minuten van de wedstrijd. Terwijl de jongens in het veld veelal tikken krijgen, wordt vanaf de kant vooral gezegd dat wij de tikken uitdelen. Dit tot irritatie van de vlagger van TSC, die meerdere keren de trainer op zijn enkels wilde trappen. Gelukkig hebben we dan altijd nog twee lifeguards bij ons in de naam van Jasper en Ajdin. Toen Ajdin bij de dugout kwam staan, hebben we de vlagger nauwelijks meer gehoord. Ik dank jullie zeer vriendelijk heren.

Hoewel we nu afdwalen naar onzinnige verhalen, zullen we bijna vergeten dat Vince een fantastische ere treffer maakt. Nadat hij enkele weken de pechvogel was met blessures en enkele kansjes die net geen goal werden, is hij vandaag de redder van de spreekwoordelijke eer. Na een steekbal staat hij na een geweldige versnelling langs alle verdedigers, oog in oog met de keeper. Een fantastische beweging zet de keeper op het verkeerde been en hij kan de bal in het lege doel tikken, 4-1. Meer dan een eretreffer is het niet, maar ondanks dat… is het een mooie goal.

Na de goal krijgt Dubbeldam eigenlijk nog twee grote kansen om 4-2 te maken. Gideon heeft daar de grootste van. Hij ziet zijn bal voor langs gaan. Zonde, want het hadden nog vijf hele mooie minuten op kunnen leveren. TSC zat er doorheen. Wij ook, maar ergens hadden we misschien toch nog wat over. Helaas missen we dan te makkelijk de kansjes en moeten we genoegen nemen met een min of meer terechte 4-1 nederlaag.

Een goed leerproces naar de volgende wedstrijd. Die in ieder geval niet volgende week gespeelt gaat worden, want dan zijn we met de meeste van de 12-1 op jeugdkamp. Hier zullen we uiteraard aan onze conditie werken en gaat er flink gebeuld worden in de duinen. Bereidt de boys en girl maar voor! De woensdag naar het kamp nemen wij het dan op tegen SC ’t Zand uit tilburg. Wij hopen dan dat iedereen weer naar de schenkeldijk komt, want het kan zomaar weer een spektakel worden! Maar voor vandaag bedanken we de ‘’het gajes uit Dordrecht’’ voor hun aanwezigheid.

Tot dan!

 

Scoreverloop:

1-0 TSC, 2-0 TSC, 3-0 TSC, 4-0 TSC en 4-1 Vince.

Reageren op dit bericht: