De wegen van de KNVB zijn soms ondoorgrondelijk. Mochten we over de eerste 2 wedstrijden ongeveer 2 maanden doen, de laatste drie wedstrijden werden in een tijdsbestek van 8 dagen afgeraffeld. Waar onze (wellicht toekomstige) landskampioen extra rust krijgt is er voor onze mannen geen genade en moeten ze vol aan de bak, blessures en pijntjes moeten dus verbeten worden en we gaan er vol voor.

Woensdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht op het programma. Bryan en Feike geblesseerd, Max naar Zweden, Jeremy en Milan naar Ajax-Juve en dus hebben we invallers nodig, Max de Haas, Tim, Mick en Thompson versterkten ons en de zonnige woensdagavond biedt fantastische voetbalomstandigheden. Bryan bijt door de pijn heen en voetbalt toch de hele wedstrijd, ondanks zijn geblesseerde enkel, wat is dat toch een bikkel! We zien een goed voetballend Dubbeldam dat in de eerste helft domineert. Het is voor het eerst dit seizoen en het voelt goed maar de kansen die we krijgen benutten we niet en dat is erg jammer want het overwicht is echt duidelijk maar we falen in de afwerking.

De tweede helft laat een bekende voetbalwet weer eens gelden, als je zelf niet scoort…. Bovendien is de tweede helft het wedstrijdbeeld omgedraaid, Sliedrecht is nu de betere en zij scoren wel, einduitslag 0-2, superjammer want die was echt een ploeg waar we punten hadden tegen moeten pakken.

Zaterdag 13 april krijgen we bezoek van de lijstaanvoerder Nevelo. De ploeg heeft 31 doelpunten voor, 1 tegen en dus alles tot nog toe gewonnen. Het wordt dus hoog tijd hier wat aan te doen maar al heel snel blijkt dat dit erg lastig gaat worden. Nevelo heeft een goede beweeglijke ploeg met veel kwaliteiten. Het eerste half uur kunnen we goed mee voetballen en komen we toch weer 0-1 achter. We tonen echter veerkracht en Gino weet de 1-1 binnen te schieten. Hierna volgt een mindere fase en profiteren de bezoekers, ze lopen nog voor de rust uit naar 1-4. Na de rust wordt er gebikkeld en gestreden en verdiend de ploeg een groot compliment, Nevelo scoort in de slotfase nog 2x maar we bieden zeker goed weerstand tegen een ploeg die, ondanks het kampioenschap in de najaarscompetite, toch op hetzelfde niveau is blijven ballen.

Het niveau in deze klasse is een stuk hoger dan in de tweede klasse en iedereen zal alles moeten geven om toch nog een resultaat te halen, dit kan nog zeker want we krijgen nog tegenstanders die het tot nog toe ook erg lastig hebben dus moeten we er voor blijven gaan en dan komt het vast goed!

Angela bedankt voor de fotos!