Terwijl in Dordrecht de politici rollebollend over straat gaan om maar niet de schuld te krijgen van het in de steek laten van v.v. Dubbeldam gaan onze jongens vandaag eindelijk op pad om een wedstrijdje te voetballen.

Het lijkt een eeuwigheid geleden en we zijn dan ook heel benieuwd hoe een voetbalveld er ook alweer uitzag. Uw verslaggever was vanmorgen dan ook even bij Dubbeldam om hierover door Cor bijgepraat te worden. Omdat het toeval wilde dat er nog een scheidsrechter nodig was, liep uw verslaggever om negen uur al over een veld te rennen. Gelukkig had Cor erbij verteld dat het een half veld was, zodat uw verslaggever niet al te verbaasd was toen hij bij Emplina aankwam. Hij mocht samen met Marco met Claudia en Björn meerijden, waarvoor hartelijk dank.

Emplina is opgericht in Oud-Empel en kende een gezonde start. Er waren namelijk geen kleedkamers en dus weken de voetballers uit naar de sigarenfabriek, welbekend bij Jacco Bos waarschijnlijk, boven het café, wat veel Dubbeldammers wel zal aanspreken.

Inmiddels heeft Emplina een prachtige accommodatie, welke in samenwerking met de gemeente is ontwikkeld; we zouden als Dubbeldam bijna in Den Bosch opnieuw beginnen.

Het tenue van onze tegenstander van vandaag is prachtig, alsof we mogen aantreden tegen het Braziliaanse voetbalelftal: geel en blauw, adembenemend mooi en in tegenstelling tot onze competitiewedstrijden in het najaar wordt er vandaag vanaf de allereerste minuut gevoetbald.

We zien direct aan beide kanten een aardige kans en in de tweede minuut belandt de bal wat verrassend op het hoofd van Jesse, direct al de score opent.

Een mooi begin van een wedstrijd waar de dug-out van Emplina veel te klein is voor de staf en wisselspelers. Bij ons hebben we Menno, één reservespelers en de geblesseerde Noah die chef sjouwen is vandaag.

Erik had weer iets met verhuizen en bij de rest van ons team is er iets kapot. Ook enkele spelers in het veld zijn niet helemaal blessurevrij, maar daar is niets van te merken. De eerste helft is een feest om aar te kijken. Dubbeldam oogt wat sterker, maar Emplina compenseert dit door lekker fel te spelen en het op die manier onze mannen nog aardig moeilijk te maken.

Een vrije trap op twintig meter van het doel is gelukkig niet gevaarlijk, Nouri aan de andere kant wel, maar zijn schot wordt door de keeper tegengehouden. Na een hele sterke rush van Luuk is het even later Nouri die perfect de diepte ingaat en het tweede doelpunt scoort.

Daarna is het Emplina die overduidelijk op zoek is naar de aansluitingstreffer. Ze schieten eerst net naast en vinden even daarna Marco op hun pad. Als Dubbeldam gevaarlijk de zestien inkomt, voert een van de verdedigers een perfecte sliding op de bal uit, het is riskant, maar heel goed gedaan.

Achterin speelt Bram een hele sterke wedstrijd, maar bij een aanval van Emplina is er even geen communicatie achterin en de spits kan de bal simpel binnentikken. Een heel vreemd doelpunt dat gevolgd wordt door een misschien nog wel vreemder doelpunt: Mert wint twee keer een kopduel en blijkbaar is iedereen daar zo verbaasd over dat niemand wat doet bij Emplina. Jeroen profiteert en na twee rommeldoelpunten staat het bij de rust 1-3.

In de tweede helft is Dubbeldam de bovenliggende partij. Blijkbaar heeft de eerste helft bij Emplina veel kracht gekost en het spel speelt zich dan ook grotendeels af op de helft van onze tegenstander. Stan heeft jammer genoeg veel pech in de afronding en we moeten even wachten op het vierde doelpunt. Het is Luuk die langs vier man slalomt en dan in de zestien wordt neergelegd. Onze scheidsrechter fluit niet makkelijk voor een overtreding, maar hij legt nu wel de bal op de stip. Het is Luuk die voor de 1-4 zorgt en zo lijkt een overwinning wel zeker.

Langs de lijn blijkt dat niet alle ouders even goed opletten, het is dus echt niet alleen uw verslaggever die soms een doelpunt mist. Zo denkt de een dat het 0-3 is en heeft Martin zelfs een doelpunt extra gehallucineerd en roept hij dat het 1-5 staat, het is duidelijk dat hij Jolanda mist vandaag.

In deze fase van de wedstrijd is Dubbeldam echt veel sterker en het wachten is op het doelpunt dat Martin al gezien heeft, maar echt nog niet gevallen is. Wat onze mannen ook proberen, de bal wil er niet in.

Bij een spaarzame counter van Emplina laten deze jongens wel zien hoe je moet scoren en zo staat het 2-4. Nog niets aan de hand natuurlijk, maar het is wel duidelijk dat Emplina weer gelooft in een goed resultaat. Ze zetten nog een keer aan en geven alles.

Als dan ook Milan, die heel sterk speelde vandaag, nog geblesseerd uit moet vallen, lijkt het toch nog even gevaarlijk te worden. Omdat ook het scoren maar niet wil lukken, blijft de spanning in de lucht hangen. Dubbeldam begint ook wat slechter te spelen, maar gelukkig houden we het achterin goed dicht.

Het is uiteindelijk Mert die niet alleen tot twee keer toe zijn tegenstander door zijn benen weet te spelen, maar ook zorgt voor een einde aan alle twijfel. Met een droog schot verschalkt hij wel de keeper en zo wordt het 2-5.

Ook zorgt Mert voor het einde van de wedstrijd. Na tachtig minuten ligt hij krijsend in de middencirkel en even lijkt het erop dat Menno zijn been wil breken. Later blijkt dat er sprake was van kramp en terwijl Menno zich bekommert om de pijntjes van onze grote speler, fluit de scheidsrechter maar af.

Het was heerlijk weer, een heerlijke tegenstander en een heerlijk optreden van onze mannen. Hopelijk is dit de aftrap geweest van een mooi seizoen van onze 16-1.