Nieuwerkerk 17-2 Dubbeldam 16-1 3-6

Het is alweer 3 februari 2018, een prachtige dag voor onze Noah Speelmeijer die voor het eerst sinds zijn zware ongeluk weer in het doel heeft gestaan. Onze Zaterdag 2 speelde een oefenwedstrijd tegen onze 19-1 en meer dan een half uur heeft Noah gekeept. Noah vindt dat hij de nul heeft gehouden, want onterecht gegeven penalty’s telt hij niet mee. Het scheelde trouwens maar een haartje of hij had ook die bal nog naast het doel getikt.
Dat de Zaterdag 2 met 9-3 gewonnen is nog het vermelden waard, maar eigenlijk hoeft er geen verslag over de 16-1 geschreven te worden. Dat Noah terug is op de velden is het nieuws van de dag

Toch zullen we maar even schrijven over onze oefenwedstrijd tegen de 17-2 van Nieuwerkerk, een grote vereniging gelegen tussen Rotterdam en Gouda. Op papier is de 17-2 een gelijkwaardige tegenstander en we weten van het najaar dat onze oefenwedstrijden een stuk leuker zijn om naar te kijken dan de competitiewedstrijden en we kijken dan ook uit naar vandaag. Hopelijk kunt u dit verslag gewoon goed uitgelijnd lezen; het lukt uw verslaggever nog niet om zijn verslagen perfect op de website te krijgen, maar dit gaat binnenkort goed komen.
We hebben drie afmeldingen, één positief omdat Erik in zijn nieuwe huis lekker aan het klussen is en twee veel minder positief. Jason heeft zoveel last van zijn rug dat hij even niet kan voetballen en Nino is met het skiën zo hard gevallen dat zijn kuitbeen gebroken heeft. We zullen deze kanjers dan ook niet alleen vandaag moeten missen en wensen ze natuurlijk een spoedig herstel.

Gelukkig hebben we een nieuwe spelers in ons team: Jesse, die direct zijn opwachting in de basis maakt en ook Nordin uit de 15-1 speelt met ons mee. Pascal is onze aanvoerder, uw verslaggever heeft gelukkig weer een oranje tasje meegenomen en ook de nieuwe jas van Martin is niet waterdicht. Gelukkig voor hem krijgt hij vanavond de lekkerste erwtensoep uit Dordrecht en omstreken voorgeschoteld, natuurlijk met liefde bereid door Jolanda.
Omdat Menno zich niet eenzaam wil voelen in de dug-out, heeft hij Pim-ik hou zoveel van lelijke uggs-Spoor gevraagd om gezellig naast hem te komen zitten. Bij dit weer willen we dit allemaal wel, maar alleen Pim heeft zoveel verstand van voetbal dat hij daar plaats mag nemen.

Het is één uur als René, de tweelingbroer van Johan Derksen fluit voor het begin van de wedstrijd. Waar Johan de afgelopen jaren nogal wat kilo’s is kwijtgeraakt, lijkt het wel of René dit er gratis bij heeft gekregen. De scheidsrechter is dus niet al te snel, maar hij fluit op een enkel discutabel moment erg goed. Wat dat betreft lijkt hij sprekend op Johan.
Nieuwerkerk is in de eerste helft sterker dan onze jongens, hun passes komen wel in de voeten van een medespeler, waar die van ons te vaak bij diezelfde spelers terechtkomen. Wij lopen te veel achter de feiten aan, maar gelukkig lopen de spelers van Nieuwerkerk te vaak buitenspel. Ze lopen hierover regelmatig te mopperen, maar zoals we gewend zijn, is Michel gewoon heel goed bezig.

De nummer 17 van Nieuwerkerk is een van de beste spelers op het veld en zijn voorzet is perfect, zeker omdat er twee man vrij lopen in de zestien. Marco is kansloos en we staan terecht achter met 1-0.
Helemaal vanuit het niets is het Jeroen die zichzelf knap vrijspeelt en de bal hard in de kruising schiet. Na deze 1-1 blijft Nieuwerkerk druk zetten en willen onze mannen het te vaak voetballend oplossen. In plaats van een hard schot richting de middellijn schiet Marco de bal in de voeten van een aanvaller van Nieuwerkerk, die hiervan profiteert.
Waar Marco een foutje maakt, is het de keeper van Nieuwerkerk die even later enorm in de fout gaat. Hij komt goed uit zijn doel, maar mist buiten de zestien volledig de bal. Nouri kijkt ernaar en reageert direct, hij houdt wel van dit soort cadeaus en de 2-2 is een feit.
Vlak voor rust wordt de bal door een Dubbeldammer maar weer eens in de voeten van een speler van Nieuwerkerk gespeeld en gaan we rusten met een 3-2 achterstand. Een stand waar we als Dubbeldam eigenlijk heel blij moeten zijn.
Wie ook altijd blij is, is Dennis Oeben. Zeker nu het bijna carnaval is, geniet deze man met volle teugen van het leven.

De vaste supportersschare, inclusief oom Fred, blijft gewoon bij het doel staan waar nu de keeper van Nieuwerkerk zich meldt. In de eerst helft heeft hij de bal niet vaak gezien, maar in de tweede helft zien we een heel ander Dubbeldam.
Stan is net te laat bij een diepe bal en als Jesse even later alleen in de zestien opduikt, is hij alleen en kan hij ook niet zelf op het doel schieten. Een vrije trap na een overtreding op Luuk wordt door Jeroen net naast geschoten en even daarna duikt Jeroen alleen voor de keeper op, maar weet hij net niet te scoren.
Het is nu Dubbeldam dat de beste van het spel heeft en het is wachten op de gelijkmaker, toch is het gek genoeg Nieuwerkerk dat tot drie keer toe lijkt te scoren, maar even zo vaak staat Marco paraat en met drie geweldige reddingen zorgt hij ervoor dat het verschil maar één doelpunt blijft.

Uit een vrije trap is het Pascal die de bal hard in het doel kopt en de gelijkmaker is een feit. Vanaf dat moment is het vrijwel alleen nog maar Dubbeldam dat de klok slaat. Nieuwerkerk is zo in de war dat ze elke vijf minuten hun grensrechter wisselen. Geen idee hoe vaak dit mag, maar het gebeurt zeker een keer of tien.
Het vierde doelpunt van Dubbeldam is heel bijzonder. Stan zet goed voor en hoewel Nouri niet de langste speler in de zestien is, kopt hij goed in. De bal ketst via de lat terug het veld in en dan is onze Jesse paraat om binnen te schieten. In zijn eerste wedstrijd direct zorgen voor een voorsprong, dat moet lekker zijn.
Nieuwerkerk heeft nog een kleine kans uit een corner, maar ook nu staat Marco paraat. Als Stan dan even later door twee man gevloerd wordt in de zestien, besluit onze René Derksen dat er niets aan de hand is. Stan lost dit even later perfect op door de bal vanaf een meter of 25 keihard in de kruising te schieten.
Met nog maar kort te spelen is het Mert die vanaf de rand van de zestien de 3-6 binnenschiet. De frustraties bij de tegenstander nemen alleen nog maar verder toe. De aanvoerder krijgt geel en onze vriend René besluit maar af te fluiten om erger te voorkomen.

Reageren op dit bericht: