JEKA 17-1 Dubbeldam 17-1 3-1

Om te voorkomen dat er vandaag weer wat vervelends zou gebeuren bij een wedstrijd van de 17-1 zijn we op kousenvoeten bij Dubbeldam weggeslopen om te kijken of het in het gemoedelijk Brabant beter zou gaan dan in het wat bottere Holland.
Het heeft onze trainers Davey en Jordy veel moeite gekost om een club te vinden die ons wilde ontvangen, maar gelukkig waren we bij JEKA van harte welkom en dat er aan het begin van de weg drie ME-busjes staan, zal wel toeval zijn.
Omdat Björn en Nathan nog geen definitieve straf van de KNVB hebben gekregen, mogen ze vandaag meedoen, maar Thompson heeft wel zijn schorsing te horen gekregen en mag inclusief vandaag maar liefst vier wedstrijden niet meedoen, natuurlijk staat hij we bij zijn vrienden te kijken, net als Noah trouwens, die op de bank zit met een lichte hersenschudding, omdat hij bij de gymles een flinke klap met een honkbalknuppel heeft gekregen.

Op het prachtige complex van JEKA mogen onze mannen op het hoofdveld spelen en net als bij Dubbeldam is dit niet het beste veld in de omgeving. Passen over de grasmat is feitelijk onmogelijk, maar dat er bij Dubbeldam helemaal niets lukt, heeft zeker niet alleen met het veld te maken. Onze mannen hebben blijkbaar met hun tegenstander afgesproken om de bal zo vaak mogelijk bij elkaar in te leveren en zo zien we in het eerste halfuur niet alleen een dodelijk saaie wedstrijd, maar ook één waar er feitelijk helemaal niets interessants gebeurt.
Geen van de teams maakt aanspraak op een doelpunt, omdat het balverlies vooral op het middenveld plaatsvindt en het bij elke pass maar de vraag is wie de bal uiteindelijk mee kan krijgen. Op het hoofdveld staat trouwens een prachtig scorebord dat uiteindelijk na tien minuten een keer aangezet wordt en zo is alles zo’n beetje even slecht vandaag.

Bij het eerste tegendoelpunt staan onze mannen erbij en kijken ze hoe een aanvaller van JEKA gewoon in de zestien met de bal aan de voet richting het doel kan schieten. Even later scoort JEKA met een kopbal, waarbij het zomaar buiten spel zou kunnen zijn, maar volgens uw vlagger kwam de kopper echt achter de verdediging van Dubbeldam vandaan.
We gaan uiteindelijk rusten met een 2-0 achterstand en na de rust zou je denken dat Dubbeldam met meer vuur gaat spelen, maar we zien nog steeds een wat lusteloos Dubbeldam dat gewoon even zo vrolijk verder gaat met de bal verliezen en matig tot bij vlagen gewoonweg slecht speelt.
Net als in de eerst helft zien we maar spaarzaam een kans voor onze mannen, maar het is al snel in de tweede helft JEKA dat voor de 3-0 zorgt en voor deze mannen is het zaak om de wedstrijd gewoon rustig uit te spelen zonder tegendoelpunten te krijgen en Dubbeldam doet er echt alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Eenvoudige passes komen niet aan en achterin geven we heerlijk veel ruimte weg, waar onze tegenstanders van vandaag wonderbaarlijk genoeg niet van weet te profiteren en waarbij Marco nog een aantal mooie reddingen in huis heeft.
Als we voorin wat druk zetten, zien we dat de verdediging van JEKA behoorlijk onzeker is en het is eigenlijk jammer dat we hier pas zo laat in de wedstrijd achter komen. Als Xander een keer diep gaat en Nathan met hem meeloopt, scoren we de eretreffer, maar er staat nog maar zo weinig tijd op het scorebord dat het niet echt spannend meer zal worden.
De scheidsrechter van vandaag heeft een hekel aan aanmerkingen op de leiding en vandaag is JEKA hier de dupe van; in een zeer sportieve wedstrijd worden er aan onze tegenstander twee gele kaarten gegeven. Het is gezien het verloop van de wedstrijd en het zeer sportieve karakter hiervan eigenlijk wat overdreven, maar ja, wij hebben hier vandaag gelukkig geen last van.
Zo kunnen we terugkijken op een wedstrijd waar eigenlijk amper iets over te schrijven is, maar gelukkig speelt mogen onze Zondag 5 waar Jrodie, de broer van Xander, de sterren van de hemel speelt en de lat ligt daar echt hoog: Jrodie gaat topscoorder worden en het elftal wordt kampioen.
Dat laatste zal voor onze mannen van de 17-1 vrijwel zeker onbereikbaar zijn, maar hopelijk kunnen ze volgende week wel laten zien dat ze lekker kunnen voetballen. We gaan het zien.