In deze tijd van het jaar maken we ons normaliter niet druk om voetbal. We zijn bezig met heel andere sporten en we verbazen ons erover dat de betrekkelijke nieuwkomer Sven Kramer volkomen onverwacht Europees Kampioen is geworden, dat Kjeld Nuis soms geen fijne sportman is en dat hij zijn titel Sport van het Jaar gewoon even moet geven aan de man die dit echt verdient: Jeffrey Herlings.
In Dordrecht hebben we bakken met geld uitgegeven voor een sportboulevard waar bijna nooit iets gebeurt, maar heel soms is het toch een hoekje om trots op te zijn. Zo is Suzanne Schulting knap Europees Kampioen geworden en heeft Sjinkie Knegt besloten om het een beetje spannend te maken, nadat hij eerst zijn bovenbeen verpletterd had, heeft hij zichzelf voor de zekerheid ook nog eens in de fik gestoken.
Maar toch staat er opeens een verslag over onze 17-1 op de website en dit vanwege het feit dat dit elftal een oefenwedstrijd heeft gespeeld tegen onze vrienden van Wieldrecht. Uw verslaggever staat in de eerste helft heerlijk in het zonnetje te kijken naar onze mannen en hun sympathieke tegenstanders. In de tweede helft staat hij in de schaduw en heeft hij, om hem moverende redenen, amper zin om naar het spelletje te kijken, maar desondanks heeft hij wel enkele woorden opgeschreven voor de vele fans van dit team.

Het is even wennen, een heel nieuw jaar, een tegenstander waar Tim Dubbelman bij speelt, Theo die vlagt, omdat Martin vandaag moet fluiten. Tot zijn eigen verbazing hoeft hij in de hele eerste helft maar twee of drie keer te fluiten voor een overtreding. Natuurlijk is het een oefenwedstrijd, maar zo weinig vuur van beide kanten geeft wel aan dat het geen spektakel was in het veld.
Dylan is er vandaag ook bij, hij heeft vandaag dapper gestreden tegen de meiden van Feyenoord en maar met 1-2 verloren: een topprestatie. Later zien we ook Kelvin, die er zich vooral over verbaast dat er in de tweede helft nog gevoetbald wordt. Als Kelvin tegen Wieldrecht voetbalt, stoppen ze meestal ergens in de tweede helft.
Over het voetbal zelf valt eigenlijk niet zo heel veel te schrijven. Wieldrecht speelt hoofdklasse en dus hoger dan Dubbeldam, maar in de eerste helft is hier niets van te merken. Zeker in het eerste half uur is Dubbeldam sterker dan onze tegenstander en als er wat meer overtuiging in de ploeg had gezeten, hadden we het Wieldrecht echt heel moeilijk kunnen maken. Nu komen we niet veel verder dan een enkele kans en zien we een wedstrijd die zich vooral rond de middellijn afspeelt.
Het is Xander die gebruik maakt van zijn snelheid en zijn direct tegenstander zijn hielen laat zijn; hij verschalkt eenvoudig de keeper en zo staat het 1-0. Na deze 1-0 verzuimt Dubbeldam om de score verder uit te bouwen, terwijl aan onze kant Marco eigenlijk niet getest wordt. Op een aantal corners na, waaruit geen kansen worden gecreëerd, gebeurt er aan onze kant van het veld helemaal niets.

Zo gaan we rusten met het idee dat we deze wedstrijd toch eigenlijk makkelijk kunnen winnen, maar het loopt jammer genoeg anders. Voor uw verslaggever is het hoogtepunt van de tweede helft het feit dat Marco al tijdens de wedstrijd mag douchen, zodat hij na afloop direct naar huis kan, dat is dan in elk geval nog positief. Verder is het vooral huilen met de pet op, zo begrijpt hij van de fans die nog wel staan te kijken.
We zien nog wel Sjaak die op zoek is naar Cor en zelfs niet met Jolanda wil praten en op het veld lijkt het wel dat Dubbeldam collectief besloten heeft om niet meer te voetballen. Pascal ziet de bui al hangen en rijgt een aantal overtredingen aan elkaar om te voorkomen dat Wieldrecht ons overloopt; natuurlijk volgt ook Björn zijn voorbeeld, maar op een hard veld als dit ligt een blessure dan ook op de loer. Björn verlaat hinkend het veld en Wieldrecht blijft druk zetten, maar hoewel ze nu het beste van het spel hebben, creëren de mannen verrassend weinig kansen. Dubbeldam komt eigenlijk niet meer in de buurt van het doel van onze tegenstander en dat de gelijkmaker valt is dan alleen maar logisch. Vooral omdat Wieldrecht niet vaak in de buurt van ons doel komt zorgt ervoor dat het hierbij blijft. Op papier lijkt de uitslag nog heel netjes, maar de mensen langs de lijn hebben niet echt kunnen genieten van een mooie wedstrijd; een wedstrijd die Dubbeldam verzuimd heeft te winnen.