Rijsoord 17-1 Dubbeldam 17-1 1-3

Uw verslaggever heeft een bijzonder weekend, die dit keer al op vrijdagavond begonnen is. Samen met Linda is hij afgereisd naar Anouxland waar Dylan woont en meer dan dat, onze held, waarover nu al een boek te schrijven is, is maar liefst elf jaar oud geworden.
Namens heel Dubbeldam wensen we Dylan een geweldig jaar, samen met onder meer zijn goede vriend Sander, die als enige uit het team van Gregory Stuurman geen rood haar heeft.
Vandaag mag uw verslaggever met de 17-1 afreizen naar Rijsoord, waar we in het afgelopen seizoen alleen maar leuke dingen hebben meegemaakt en het kan dan ook niet anders dan dat het een fijne dag gaat worden.

Als we ruim op tijd bij Rijsoord arriveren zien we Jrodie en Jerrel, twee geweldige voetballers, met als enige kanttekening dat de eerste geblesseerd is en de ander weg is bij Dubbeldam. Gelukkig kan dit allemaal zomaar veranderen, maar daarover meer in het verslag van de 19-2, wat ook tot de laatste minuut een spannend verhaal zal worden.
Stipt om half twaalf komt de scheidsrechter het veld op en al voor zijn eerste fluitsignaal blijkt dat deze man zeer strikt is. Alle doeltjes die langs de lijnen staan moeten opgeruimd worden en enkele ballen van Rijsoord worden door onze leidsman van vandaag niet goed bevonden. Tijdens de wedstrijd blijkt al snel dat deze man ook consequent fluit en mede daarom is de wedstrijd van vandaag een genot om naar te kijken.
Rijsoord heeft tot vandaag nog maar één keer gewonnen, maar vanaf de aftrap is duidelijk dat ze zeker niet van plan zijn zich naar de slachtbank te laten leiden. Ze spelen fel, zonder gemeen te worden en beiden ploegen moeten hard werken om balbezit te houden. Hoewel Rijsoord veel druk zet, kost het ze gelukkig veel moeite om in de buurt van de zestien te komen.
Dit laatste lukt Dubbeldam wel, Jeroen stuurt Maurice diep en die is heel sterk aan de bal. Hij blijft knap aan de bal en rondt geweldig af. Het staat 0-1, wat veel belooft voor onze mannen, maar wel wat geflatteerd is.
Dit doelpunt is wel de ommekeer, want vanaf dat moment creëert Dubbeldam een zee aan kansen, die er om allerlei redenen niet ingaan. De keeper van Rijsoord oogt niet geweldig en laat makkelijk de bal los, maar wordt te weinig echt door onze mannen getest. De schoten op doel gaan mis of worden recht op de keeper geschoten. Vooral Xander die aangespeeld wordt door Mike had eigenlijk gewoon moeten scoren, zijn oudere broer schudt zijn wijze hoofd en iedereen die Jrodie kent, weet dat een betere voetbalkenner eigenlijk niet te vinden is.
Verder zijn ook Pascal en Maurice vooral bezig om de keeper van Rijsoord in te schieten en ook vrije trappen op een meter of twintig van het doel worden veel te simpel op het doel geschoten. Ook Maurice krijgt nog een 100% kans, maar ook deze gaat niet tegen de touwen.

Als de tweede helft begint, is het nog duidelijker dat Rijsoord gelooft in een goed resultaat en het eerste halfuur wordt Dubbeldam eigenlijk op alle fronten afgetroefd. Het is niet dat onze mannen er niet voor vechten, want de inzet blijft gewoon geweldig groot, maar Rijsoord wint vrijwel elk duel.
Niet alleen onze mannen hebben het lastig, ook Amanda, de moeder van Maurice wordt bijna geraakt door een overvliegende bal. Van schrik verliest ze haar evenwicht en ze gaat tegen de grond, gelukkig loopt ze geen blessure op en kan ze nog zien dat Rijsoord zo hard op het doel schiet dat Marco de bal alleen maar weg kan stompen, de rebound lijkt binnengetikt te worden, maar Marco is weer opgestaan en redt weer heel knap.
Uit een vrije trap vindt Rijsoord de vrijlopende spits in de zestien; het lijkt of deze jongen de bal helemaal verkeerd raakt, maar hoewel onbedoeld, belandt de bal curieus genoeg in het doel en staat het 1-1.
Inmiddels is de bal uit de eerste helft vervangen door een ander, veel harder opgepompt, exemplaar en Björn krijgt deze bal gruwelijk hard tegen zijn rug aan geschoten. Hij lijkt knock-out, maar iedereen die Björn kent, weet dat hij nooit zomaar opgeeft.
Dubbeldam krijgt veel minder kansen dan in de eerste helft, maar ook nu worden de kansen gewoon lekker om zeep geholpen. Zo schiet Xander hoog over en is het schot van Nordin amper een schot te noemen. De combinaties van deze twee mannen is een van de weinige lichtpuntjes in deze fase van de wedstrijd, verder lukt het Bram te vaak net niet om in de zestien te komen.
De storm van Rijsoord lijkt even te gaan liggen, maar toch moet Marco zich strekken op een schot en weet hij met zijn vingertoppen te redden en als hij even later weer heel knap redt, houdt hij in deze fase de hoop op een goed resultaat in leven. Ook bij Rijsoord gaat nog regelmatig iets mis en als de tegenstander van Max wat loopt te mopperen omdat een pass niet aankomt, zien we Max vrolijk grijnzen naar deze jongen, die een kop groter is. Psychologische oorlogsvoering, altijd leuk om te zien.

Voorin lijkt het maar niet te lukken, de tijd tikt langzaam maar zeker weg en de fans van Dubbeldam verzoenen zich langzaam maar zeker met een gelijkspel als een schot van Jeroen blijkbaar via de rug van Nordin het doel in dwarrelt. Onverwacht en tegen de verhoudingen in staan we met 2-1 voor en Rijsoord stroopt nog één keer de mouwen op. Ze blijven knokken tot het einde en willen zeker een puntje overhouden aan deze wedstrijd.
Dit betekent natuurlijk meer ruimte voor onze aanvallers en als we een corner krijgen, is het Xander die hem neemt en Pascal die de bal lekker binnenkopt. Zo is het 3-1 en is de overwinning voor Dubbeldam wel zeker.
In de allerlaatste minuut wordt voor de tweede keer Björn vol tegen zijn rug aangeschoten en als hij weer naar de grond gaat, fluit de scheidsrechter maar direct af. De komende week kunt u op de rug van Björn nog wel nalezen met welke bal we vandaag gespeeld hebben, gelukkig gaat het verder wel goed met hem.
Met enig geluk heeft Dubbeldam gewonnen in een heerlijke wedstrijd met een hardwerkende tegenstander en een goed fluitende scheidsrechter, met ook nog eens een heerlijk zonnetje.