Madese Boys and Girls 17-1 Dubbeldam 17-1  1-0

Vijf kwartier voor aanvang van de wedstrijd mogen wij ons melden in Made, waar de plaatselijke voetbalvereniging gelegen is langs de idyllische A59, zodat het gelukkig nooit stil is als we naar de verrichtingen van onze mannen aan het kijken zijn.
Na vorige week hopen we op wat meer inzit van onze mannen, want als we voor Fred proberen om deze wedstrijd samen te vatten, vallen we één voor één in slaap. Hopelijk gebruiken onze trainers de zeeën van tijd voor de wedstrijd om iedereen vol vuur in het veld te krijgen.
Na zijn aankondiging dat zijn elftal kampioen gaat worden, gevolgd door een duidelijk 2-7 verlies, laat Jrody vandaag zijn gezicht niet zien, maar we horen van Robert de Haas dat de 13-1 met 3-1 gewonnen heeft en Lindsay heeft met de meiden van de 13-1 met maar liefst 1-7 gewonnen.
De lat licht dus hoog en we zijn zo goed als compleet omdat alleen Thompson een schorsing heeft en zowel Björn als Nathan waarschijnlijk pas iets van de KNVB gaan horen als ze al in de senioren spelen. We zitten op de tribune en hebben derhalve goed zicht op het veld; Fred heeft zich voorgenomen om alleen wakker te blijven als het een beetje interessant is, maar al snel is duidelijk dat dit een onmogelijke opgave gaat worden.
De tegenstander is net iets beter, maar kan geen echte vuist maken en Dubbeldam doet amper iets om het ze heel moeilijk te maken. Sterker nog, tussen de twee lijnen van de zestien meter in mogen de spelers van Madese Boys eigenlijk gewoon doen wat ze willen. De goed leidende scheidsrechter van vandaag scoort eigenlijk maar twee minpuntjes: hij fluit snel voor kleine overtredingen, waardoor het spel vaak stil ligt, maar dat is een keuze en niet zo heel erg.
Veel erger is het feit dat hij zonder enige twijfel elk vlagsignaal van de vlagger van Madese Boys overneemt; voor de rust heeft deze man een enkele keer de verdedigers van onze tegenstander nodig om met zijn vlag te wapperen, maar na de rust vlagt hij gewoon standaard bij vrijwel elke aanval. We maken verder in het verslag geen worden vuil aan deze man, maar als je als team zo je punten wil pakken, moet je je gewoon kapot schamen.

In de elfde minuut zie we een soort van schot richting het doel en gelukkig weten we dankzij Lindsay dat het in Made 11 graden is, altijd nog interessanter dan de wedstrijd, waar Nathan een kans lijkt te krijgen, maar in plaats van op doel te schieten, passt hij de bal in een soort niemandsland.
Een aantal spelers van Madese Boys heeft een geweldige techniek en we zien na een briljante aanname een afstandsschot dat via de binnenkant van de paal het doel ingaat. We staan 1-0 achter en daar is helemaal niets op af te dingen. Even daarna zien we nog knappe redding van Marco en we eindigen de eerste helft met een knap genomen vrije schop door Luuk, die maar net over gaat.
In de tweede helft zien we gelukkig een heel ander Dubbeldam in het veld staan en zelfs Fred is wakker geworden. Eindelijk kijken we naar voetbal en omdat Petra iets tegen onze favoriete vlagger heeft gezegd, mag ze geen foto’s meer maken binnen de afrastering. Waarschijnlijk haalt de bank van Madese Boys opgelucht adem nu deze gevaarlijke vrouw haar foto’s keurig achter het hek mag maken. Inmiddels hebben ze gelukkig heel andere problemen: onze aanvallers zijn fel en gretig en als we een enkele keer door mogen lopen, zijn ze direct gevaarlijk.
Na een kwartier lijken onze mannen wat in te zakken, maar al snel zetten ze weer aan voor een flink offensief, wat resulteert in een enorme kans voor Yorrick, hij staat helemaal vrij in de zestien, geen verdediger noch keeper in zijn beurt en hij schiet de bal snoeihard tegen de paal.
De wedstrijd is totaal omgedraaid, terwijl het volgens onze weervrouw nog gewoon elf graden is in Made. Waar we in de eerste helft nog goed wegkwamen met slechts één tegendoelpunt moet de gelijkmaker gewoon gemaakt worden door onze mannen en ze doen er echt alles aan, maar het mag gewoonweg niet gebeuren. Het moet bijzonder frustrerend zijn om bij vrijwel elke aanval afgefloten te worden, maar onze mannen blijven hier rustig onder en blijven druk zetten in de hoop toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Mede door het verder goede fluiten van de scheidsrechter blijft de wedstrijd tot de laatste minuut bijzonder sportief. Twee spelers van Madese Boys krijgen weliswaar een gele kaart, maar dit is twee keer voor iets te hard inkomen en zonder de aanwezigheid van één bizarre vlagger was het vandaag niet alleen een zeer sportieve wedstrijd geweest, maar hadden onze mannen vrijwel zeker een gelijkspel en misschien wel meer uit het vuur gesleept.
Laten we hopen dat onze 17-1 bij hun volgende wedstrijd gewoon vanaf de eerste minuut in de eerste helft gaan voetballen, het is een stuk leuker voor de supporters en de kans om punten te pakken is daarmee ook een stuk groter. Wat betreft de tweede helft: het was echt leuk om naar te kijken.