Pelikaan 17-1 Dubbeldam 17-1 7-1

Op de laatste wedstrijd in dit najaar staat voor de 17-1 de vierde plaats en natuurlijk de eer op het spel op de velden van Pelikaan. Bij winst kan Dubbeldam vierde worden, bij verlies of een gelijkspel zijn onze mannen zeker van de vijfde plaats. Bram en Tobias kunnen er vandaag niet bij zijn.
Bij aankomst krijgt uw verslaggever van Jolanda een paar ferme klappen, omdat hij het gewaagd heeft om vorige week in het verslag een negatieve toespeling over onze keeper Marco te maken. Jolanda was dit bijna vergeten, maar gelukkig heeft onze jeugdvoorzitter Cor van den Burg gisterenavond tijdens de Bingo nog even fijntjes aangegeven dat deze straf meer dan verdiend was.
Voor de enkeling die Jolanda trouwens niet kent, zij was de vrouw die gisteren tijdens de Bingo gewoon overal lekker doorheen zat te kletsen. Alles beter dan naar die cijfertjes luisteren.
Marco heeft afgelopen week bij de training zijn enkel geblesseerd en zeker in de eerste helft had hij hier nog behoorlijk last van. Hij was mede daarom niet in allerbeste doen, maar dit gold vandaag voor wat meer jongens in het team. Bij de senioren is het mogelijk een baaldag op te nemen als het niet lukt om te voetballen en ook onze jongens hadden vandaag een baaldag, maar jammer genoeg was dit tijdens de wedstrijd.

Om te kunnen voetballen moeten we vandaag de weg oversteken en dat weet Fred al voldoende: daar liggen alleen maar slechte velden en mocht het niet lukken vandaag dan ligt dit aan het veld. Goed om te weten tijdens het lezen van dit verslag. Vorige week heeft Xander een wedstrijdje meegevoetbald met een Zondagelftal en Fred weet zeker dat dit de Zondag 7 was.
De echte kenners weten dat dit ofwel vorig seizoen geweest moet zijn ofwel dat onze Fred een tikje abuis was en daar heeft niemand hem nog op kunnen betrappen, dus hebben we vanaf vorige week ook een Zevende op zondag spelen.
In het begin van de wedstrijd gaat het mooi gelijk op en Maurice heeft een enorme kans op de 0-1, maar zijn schot is te gehaast en daarmee een prooi voor de keeper. Volgens Zondag 7 moet dit echt aan het veld gelegen hebben.
Als Pelikaan wat aanzet lukt het ze zelfs met wind tegen om direct gevaarlijk te worden en nadat Marco een schot op doel nog weg weet te stompen en de rebound tegen de binnenkant van de paal geschoten wordt, is het Pascal die ongelukkig de bal over de lijn werkt.
De aanvallen van Pelikaan zien er vloeiend uit en onze verdediging wordt bij vlagen helemaal weggespeeld. Een geweldige voorzet zet een aanvaller van Pelikaan alleen voor Marco en met een lobje verdwijnt de bal over de lijn, 2-0 alweer. Ook de volgende kans gaat erin en zo staan we al snel in de eerste helft met 3-0 achter en dat allemaal onder het toeziend oog van Michel, die vandaag weer eens langs de lijn staat.
Het is natuurlijk geweldig om Michel weer eens te zien, maar hij heeft de neiging om alleen te komen kijken als Dubbeldam niet de overwinning pakt.
Vlak voor rust komt Dubbeldam eindelijk weer eens in de buurt van het doel en na een 1-2’tje met Ricard schiet Maurice de bal over. Ook Xander ziet een schot op het doel overgaan, maar het is al heel wat dat er op doel geschoten wordt.

Zoals wel vaker komt Dubbeldam in de tweede helft beter voor de dag, maar het blijft moeilijk voetballen zeker nu we wind tegen hebben en het veld er niet beter op geworden is. Ondanks dat we meer inzet zien, zien we ook nu weer geregeld balverlies en tegenstanders die vrolijk alleen de zestien in kunnen drentelen om onder meer de 4-0 binnen te schieten.
Mede door hun tomeloze inzet raken zowel Björn als Maurice geblesseerd en beiden moet het veld verlaten. Gelukkig hebben we Stijn van de 15-1 als reserve en hij speelt een groot deel van de tweede helft mee.
Een kleine tien minuten lukt veel bij Dubbeldam en zo krijgt Xander tot twee keer toe een grote kans, maar staat even zo vaak de keeper een doelpunt in de weg. De derde kans is misschien wel de kleinste, maar het schot van Xander is verwoestend. De eer is gered en nu is het zaak om geen verdere tegendoelpunten meer te krijgen.
Jammer genoeg voor onze jongens is in de tweede helft een jongen het veld ingekomen die Usain Bolt in zijn beste dagen bijna kon bijhouden. Met speels gemak passeert hij onze mannen alsof ze niet in het veld staan en tot drie keer toe wordt een kans omgezet in een doelpunt. Stuk voor stuk gewoon bijzonder goed afgerond en volkomen terecht is de eindstand dan ook 7-1.

Vandaag was Pelikaan gewoonweg sterker, maar Dubbeldam heeft er wel alles aan gedaan om dat mogelijk te maken. Onze jongens misten een stukje bezieling, waardoor het voor Pelikaan wel heel makkelijk voetballen was. De verschillende blessures maakte het er niet beter op.
Zo eindigen we dit najaar op een aardige vijfde plaats in een competitie die nog niet beslist is. Het wordt VVGZ of Virtus dat dit najaar als winnaar uit de bus gaat komen. Dinsdag speelt Virtus tegen Unitas; VVGZ is al uitgespeeld.