17-1 wint ook tweede volledige wedstrijd

Afgelopen woensdag is het onze 17-1 eindelijk gelukt eindelijk een wedstrijd in deze competitie uit te spelen en vandaag is Drechtstreek onze tegenstander. De bedoeling was dat we op het B-veld zouden spelen, heerlijk in de luwte van ons totaal niet lekkende complex, maar op het allerlaatste moment moesten we uitwijken naar het kunstgras, waarom, dat weet eigenlijk niemand.
Omdat de KNVB geen scheidsrechter kon leveren, hebben we op het allerlaatste moment Kevin Datema weten te regelen en zoals we gewend zijn, fluit Kevin een ijzersterke wedstrijd. Uw verslaggever is hier slechts een half uurtje getuige van en omdat dit het slechtste half uur van deze wedstrijd was, heeft hij hier eigenlijk helemaal niets van meegekregen. Eigenlijk gebeurde er zo weinig dat we bijna blij waren dat er bij Fred was ingebroken.
Onze Fred was na een week hard werken zo moe dat hij lekker bijtijds naar bed gegaan was en zijn zoons Xander en Jrodie waren samen op avontuur in de stad. Toen de twee makkers thuiskwamen waren ze niet verbaasd dat alle deuren openstonden, sterker nog, ze vonden het juist wel makkelijk. Konden ze makkelijk naar binnen en pas toen Fred de volgende ochtend allerlei dingen miste, begrepen ook onze jonge vrienden dat er ook andere mensen binnen waren geweest.
U vraagt zich wellicht af of er in dit halfuur echt helemaal niets interessants gebeurd was en uw verslaggever kan duidelijk zijn: nee, het was helemaal niets.
Ruim voor de rust liep hij op zijn gemak naar de kantine om onderweg nog even mee te krijgen dat het bij de 15-1 voor het eerst dit seizoen kommer en kwel is. Tegen het laaggeplaatste Sliedrecht verliezen onze mannen met 0-3. Dit verlies zal hard aankomen bij onze mannen, maar dit kan allemaal een keer gebeuren en de vraag is vooral hoe de spelers dit verlies een plekje geven.
Uw verslaggever staat met Johan Kiele achter de bar, terwijl Linda met Jami en Demi in de keuken staat. Het is vandaag niet heel druk, maar de hele middag zit de kantine wel vol en het is gewoon een heerlijke middag.
Nadat onze mannen van de 17-1 met een 0-0 de rust ingegaan zijn, weten ze in de tweede helft Drechtstreek in de verdediging te drukken en is het Jeroen dit met twee doelpunten de wedstrijd eigenlijk al in het voordeel van Dubbeldam weet te beslissen. Als daarna ook Xander en Maurice nog een keer weten te scoren is de uitslag van 4-0 alleen maar logisch.

Na afloop blijven Pim Spoor en Robert de Haas nog lang aan de bar zitten. Het is voor iedereen duidelijk dat Robert gewoon graag naar huis wil, maar omdat Pim maar biertjes blijft bestellen, blijft ook Robert maar gewoon zitten. Hij heeft wel last van de muziek, die volgens hem veel te hard staat en we horen hem dan ook maar zelden meezingen met de Nederlandstalige nummers.
Pas als Pim er echt helemaal klaar mee is, verlaten de twee mannen de kantine en we kunnen u een nieuwtje vertellen, mocht er ooit een remake gemaakt worden van de Muppetshow dan zijn de nieuwe Statler en Waldorf al bekend.
Het is inmiddels wel duidelijk, uw verslaggever heeft niets zinnigs te schrijven over de 17-1, maar de punten zijn binnen en de overwinning was uiteindelijk overduidelijk. Vooral door de wind was het lang wachten op een doelpunt, maar onze mannen hebben nog geluk gehad dat het niet ging onweren, dit gebeurde wel in de loop van de middag, waardoor verschillende wedstrijden vroegtijdig ten einde kwamen.
Wij kijken terug op een mooie 4-0 overwinning, met in ons achterhoofd dat zowel Sleeuwijk als Drechtstreek niet de sterkste tegenstanders in deze competitie zijn, maar ook tegen deze ploegen moeten de punten wel verdien worden.