EBOH 17-1 Dubbeldam 17-1  1-2

Wat een heel normaal weekend was, werd ineens een gruwelijke nachtmerrie voor iedereen die Paul Pluijmert liefheeft of goed kent. Hij was afgelopen zaterdag- op zondagnacht aan het stappen met een groep vrienden toen hij volkomen onverwacht het noodlot vrijwel letterlijk tegen het lijf liep.
23 jaar oud en dan doodgestoken worden, het is niet te bevatten, maar zijn familie en vrienden hebben te leven met deze keiharde realiteit.
Paul was speler bij het eerste elftal van DFC en volkomen terecht zijn deze week alle activiteiten bij deze vereniging stilgelegd. Wij wensen iedereen die Paul gaat missen alle sterkte om dit onbegrijpelijke verlies een plekje te geven.

Hoewel voor een groot aantal mensen de wereld deze dagen even stilstaat, voetbalt onze 17-1 een oefenwedstrijd tegen onze buurman EBOH. Ter hoogte van de letters DEC, die natuurlijk staan voor Dubbeldam EBOH Combinatie moet afgeslagen worden naar rechts, dan achter de kantine langs, over een slootje om uit te komen bij het veld waar onze mannen het mogen opnemen tegen de rode brigade.
Uw verslaggever heeft een afspraak bij Dubbeldam en komt pas aanlopen als Ricardo diep in de tweede helft hard geraakt wordt door een elleboog van zijn tegenstander. Het is blijkbaar geen kaart, maar we gaan dit zo teruglezen in het verslag van niemand minder dan Jolanda.

Allereerst is Luuk de Graag weer terug en hij mag direct zijn opwachting maken in het elftal, alsof hij niet weggeweest is. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd en Marco wordt even getest, maar hij vangt de bal professioneel. Aan de andere kant is het Xander die wel weet te scoren, onze aanvaller is op stoom de laatste wedstrijden en de teller loopt aardig door voor hem.
We zien Marco vandaag lekker uittrappen en weer is het Xander die lijkt te scoren na een knappe voorzet van Bram. Volgens de grensrechter is het buitenspel en zo blijft het buitenspel. Dan is het weer Marco die knap uit zijn doel komt en Dubbeldam in deze fase redt.
Na een overtreding in de zestien krijgen we een penalty tegen en hoewel Pim langs de lijn staat, gaat de bal keurig tegen de touwen en zo staat het weer gelijk.
Gelukkig is het weer Xander die weet te scoren en dit keer door de vrolijk wapperende grensrechter niet wordt afgevlagd. Zo wordt het 1-2 en wat er daarna gebeurt in het veld wordt door de dames langs de lijn even niet meer gevolgd.
Blijkbaar zijn bevallingen en baby’s interessanter dan het edele voetbalspel en het is vooral de vraag hoeveel we van de wedstrijd moeten missen door deze krijsende en poepende minimensjes. Er is zeker nog één afgekeurd doelpunt, waarbij het dit keer echt voor iedereen duidelijk was dat het geen buitenspel was, behalve dan voor de grens- en scheidsrechter.
Ook Jolanda heeft de gruwelijke aanslag op haar zoon gezien en schrijft over een arbitrale dwaling, wat de lading aardig dekt.

Langs de lijn zien we ook vandaag de ernstig geblesseerde aanvoerder van de 19-2, in het dagelijks leven broer van Xander en zaakwaarnemer van zowel Jaap als Jerrel, die volgens onze grote vriend op het punt staan weer een contract bij Dubbeldam te tekenen. We hopen natuurlijk allemaal dat dit snel gaat gebeuren. Volgens zijn vriendin is Jrodrie trouwens bang voor achtbanen, een geinig feitje, maar ook niet meer dan dat.

Uw verslaggever ziet het laatste kwartier van de wedstrijd waarin hard gestreden wordt, maar geen kansen worden gecreëerd, waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker richting het einde hobbelt en de overwinning van Dubbeldam amper meer in gevaar komt.
Even lijkt een handsbal in de zestien van Dubbeldam nog roet in het eten te kunnen gooien, maar de scheidsrechter ziet het niet of ziet er geen strafschop in, waardoor het uiteindelijk 1-2 blijft en Dubbeldam de wedstrijd dus winnend afsluit.

Natuurlijk ging voor ons vandaag de wedstrijd gewoon door, zoals het leven vrijwel altijd doorgaat als er zoiets afgrijselijks gebeurt. Ook dat hoort erbij, hoe wrang het soms ook voelt.