Na 2 nederlagen op rij staan de mannen van 17-2 nog zonder punten en iedereen is er dus op gebrand vandaag wel resultaat te halen. Bovendien is Oranje Wit zo’n tegenstander waar je niet apart gemotiveerd voor hoeft te worden. Niemand wil natuurlijk verliezen tegen deze bekende tegenstander waarin veel klasgenoten of vrienden van vroeger spelen. We moeten het vandaag zonder de zieke Milan K stellen, Stefan heeft teveel last van zijn rug en Tim is deze week aangevallen door een deur waardoor hij vandaag ook niet in het veld te zien is.

We starten dus met Toine in de goal, Milan en Tiemen in het centrum en Justin en Juul op de backposities. Het middenveld is voor Bas, Jim en Thom en we starten met Gino, Max en Shane. De opdracht is om direkt fel te starten en dat doen de mannen. Al in de eerste minuut wordt de vrije trap van Tiemen verlengd met het hoofd door Bas en we staan al direct met 1-0 voor. Dit denken de meeste mensen op het kunstgrasveld maar de grensrechter heeft gezien dat Bas buitenspel stond en scheidsrechter Paul Hardy neemt dit signaal over. Toch laten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en we zien even later een schitterende combinatie tussen Bas en Gino waarbij de laatste de bal perfect voorgeeft op Shane die de keeper kansloos laat.

Nu dus echt de 1-0 en ook volkomen terecht want er zijn inmiddels alweer wat kansen onbenut gebleven. De strijdlust die wordt getoond in deze fase van de wedstrijd is fijn om te zien enĀ  niet veel later valt dan ook de 2-0. Het is Max die verwoestend uithaalt en de goede keeper van Oranje Wit wederom kansloos achterlaat.

Natuurlijk zijn er ook kansen voor Oranje Wit maar keeper Toine heeft een paar mooie reddingen in huis en ondertussen winnen wij de strijd op het middenveld. Timo en Jeremy komen ook in de ploeg en er wordt voor iedere bal gestreden. Dan is er toch nog een assist voor de sterk spelende Tiemen, hij stuurt Shane diep en deze is wederom trefzeker met een bekeken schuiver in de hoek.

Na de rust zien we een minder enerverende pot. Het verschil is gemaakt en beide ploegen doen er te weinig aan om er nog een echte voetbalderby van te maken. Het is jammer voor de spanning in de wedstrijd maar je kunt natuurlijk ook zeggen dat Dubbeldam de wedstrijd professioneel uit voetbalt. Uiteindelijk scoort Max ook zijn tweede goal en scoort Oranje Wit nog een eretreffer maar het is volkomen duidelijk wie de sterkste ploeg is vandaag.

Een mooie overwinning dus en het is jammer dat we nu 2 zaterdagen vrij zijn, volgende opponent is ASWH en hopelijk kunnen we dan wederom dit niveau halen!