Dubbeldam 17-2 GSC/ODS 17-2 7-0

Voor Harry de Korver is er eigenlijk maar één wedstrijd per jaar belangrijk, zelfs een Europese finale van Ajax valt in het niet bij het treffen tussen zijn grote liefdes Dubbeldam en ODS. Vandaag is dan ook weer een dag waar Harry de hele week al reikhalzend naar uitgekeken heeft.
Ondanks een enkelblessure mag Marco van onze medische staf gewoon meedoen vandaag, maar het is voor onze keeper goed dat de winterstop aanstaande is. Vooraf is Harry heel duidelijk over het resultaat: ‘ik neem alleen genoegen met een 7-0 overwinning’ en hoe graag we Harry ook mogen, we hopen maar dat het juist niet deze uitslag wordt.
Zijn dochter Lisa is normaliter assistent bij de wedstrijden van de 17-2, maar zij laat het grotendeels afweten, omdat ze zelf om half een ook mag voetballen. Haar broer Bas is al enkele jaren niet gesignaleerd op de velden en als Harry vandaag vertelt dat hij waarschijnlijk in januari weer kan gaan trainen, is de dag al meer dan geslaagd, al zou de 17-2 met 0-7 verliezen. Geweldig nieuws en we hopen allemaal dat Bas weer snel op de grasmat te zien is.

Bij veel verenigingen kan vandaag niet gevoetbald worden, maar bij ons keurt Sjaak de velden alleen af als het risico bestaat dat mensen voorgoed verdwijnen omdat het iets te drassig is. Vandaag is daar geen sprake van, de velden zijn lekker hard en omdat alle Dubbeldamteams die thuis spelen gewoon winnen, is dit een wijs besluit gebleken.
Zowel onze MO11-1 als onze JO13-1 zijn door in de beker en alle signalen zijn derhalve gunstig voor een positief resultaat voor onze mannen.
In de afgelopen weken heeft Harry een hecht elftal van de 17-2 gemaakt en hoewel er nog steeds te weinig spelers zijn, weet hij elke week weer een goed team op de been te krijgen, waar iedereen hard werkt. Onze scheidsrechter van vandaag is Mark van Horssen, altijd fijn om hem een wedstrijd te zien fluiten.
Vanaf de aftrap is het Dubbeldam dat vol op de aanval gaat en al zien we dat de keeper van GSC/ODS, Timo Kroon, zijn mannetje staat. De eerste bal is klem en bij de tweede aanval komt hij goed zijn doel uit. Ook bij de eerste kans van GSC staat Marco paraat en het zou zo maar een wedstrijd tussen twee keepers kunnen worden, zeker omdat in het eerste kwartier de twee teams volkomen aan elkaar gewaagd lijken te zijn.
Over en weer zien we wat speldenprikken en aardige aanvallen, maar pas als Maurice het veld inkomt, is het menens. Ongeveer zijn eerste balcontact is direct raak en kort na zijn doelpunt geeft hij een steekpassje op Xander, die ook de bal achter Timo schiet. Zo staat het 2-0 en nog is het niet gedaan met scoren, want ook Nino doet met een verwoestend schot nog een duit in het zakje en in korte tijd staat het 3-0, waarna Mark een penalty geeft aan Dubbeldam. Uw verslaggever staat natuurlijk niet op te letten en heeft zelfs niet opgeschreven wie deze bal laag en geplaatst in het doel schiet, maar het zou zomaar Luuk geweest kunnen zijn.
De aanvalslust van Dubbeldam is hiermee echter nog niet tot rust gebracht en na een schot van Nathan op de paal is het Maurice die de 5-0 in het doel jaagt.

Na de rust staat uw verslaggever naast Raymond Bezemer, de trainer van onze tegenstander en vader van Jari, die jammer genoeg te geblesseerd is om mee te kunnen doen. Natuurlijk is Raymond niet blij met de stand, maar wel trots op zijn mannen die ondanks de grote, wat geflatteerde, achterstand blijven voetballen en zeker geen smerige overtredingen maken om ons het leven zuur te maken.
Een groot compliment voor dit elftal, dat in de tweede helft niet vaak meer over de middellijn komt, maar tot de laatste minuut op zoek is naar een eretreffer.
Dubbeldam gaat gewoon vrolijk verder met op het doel schieten. Een hard schot van Luuk wordt overgeslagen door Timo, Nino schiet net naast en een schot van Xander is een prooi voor Timo. Toch komt ook GSC er heel af en toe gevaarlijk uit, maar we zien een schot net naast gaan en een prachtig schot van Danny is onhoudbaar voor Marco, maar raakt de onderkant van de lat, waarna de bal weer het veld in komt.
Achterin bij GSC houdt Timo lang zijn doel schoon, maar een schot van afstand van Nino gaat er prachtig in en even later is het Yorrick die een assist heeft op Harris. Ook Harris schiet de bal binnen en zo staat het 7-0: de ideale uitslag voor Harry.
Onze mannen zetten niet meer aan en tikken rustig uit naar het einde en de enkele keer dat een speler van Dubbeldam het toch in zijn hoofd haalt om nog op het doel te schieten, is het onze stand-up comedian Timo die wel naar Harry geluisterd heeft en er hoogstpersoonlijk voor zorgt dat de score blijft zoals die is, namelijk de vooraf opgeschreven eindstand van 7-0.

Ook voor onze 17-2 is het nu winterstop, het was een genot om naar onze jongens te kijken en als Timo vandaag niet het doel van GSC/ODS had verdedigd, had de score zeker boven de tien uitgekomen. Nogmaals de complimenten voor onze tegenstander, die bleven voetballen en eigenlijk ook wel een doelpuntje hadden mogen maken, al was het maar om Harry zijn voorspelling aan diggelen te schieten.