Dubbeldam 17-2 Kozakken Boys 17-2 4-0

Afgelopen week werd Marco gevraagd om mee te doen met de 17-2 en hoewel dit natuurlijk altijd gezellig is, is de aanleiding veelal een stuk minder, zo ook nu. Toine is geblesseerd en kan er daarom niet bij zijn. Gelukkig is dit niet de laatste wedstrijd van het seizoen voor de 17-2 en hopelijk is Toine zaterdag voldoende opgeknapt om het laatste klusje te klaren.
Voor uw verslaggever is het een wedstrijd om naar uit te kijken, veel bekende spelers en langs de lijn natuurlijk Jolanda, met wie hij maar maximaal vijf minuten mag praten trouwens. Dat dit praten uiteindelijk de hele wedstrijd duurt, levert wat boze blikken op van Chiel en Linda, maar gelukkig komt dit in de loop van de avond allemaal weer op zijn pootjes terecht.
Onder leiding van scheidsrechter Paul Hardy speelt het elftal van Harry de Korver tegen Kozakken Boys, waarvan het eerste elftal getraind word door Michel Langerak, voor veel Dubbeldammers een oude bekende. Kozakken Boys staat in de middenmoot van deze competitie en onze mannen verdedigen achter het sublieme HSSC’61 hun tweede plek. Met nog twee concurrenten moet vandaag gewonnen worden en onze mannen zijn dan ook vanaf de aftrap gedreven aan het voetballen.
Langs de lijn staat oom Fred, die ervan overtuigd is dat naast Dubbeldam Altena in het veld staat, maar wie we niet zien is Ricardo, hij begint lekker op de bank op deze prachtige zomeravond. Vlagger van dienst is Rob van der Graaf en hoewel Dubbeldam het beste van het spel heeft, is het Kozakken Boys dat als eerste onze keeper test, maar Marco pareert deze aanval voortreffelijk.

In het begin van de wedstrijd kabbelt het wat voort en dat geeft uw verslaggever de gelegenheid om wat bij te praten met Jolanda en een beetje om zich heen te kijken. Zo ziet hij dat onze tegenstander ‘Make a wish’ op hun shirt hebben staan en dat maakt deze mannen op slag een stuk sympathieker, maar hoe aardig we ze ook vinden, we willen natuurlijk wel gewoon winnen vandaag.
Op aangeven van Harris krijgt David de bal in de zestien aangespeeld, hij moet wat pingelen en schiet dan de bal hard en laag in de hoek van het doel. Dan is het Harris die hard de lat raakt en het is duidelijk dat Dubbeldam het beste van het spel heeft.
Als Yorrick de bal verovert en Mehmet vindt, schiet de laatste de bal hard over en naast. Uw verslaggever is dan even afgeleid, omdat Joey opeens achter hem staat. Onze verzorger, die ons binnenkort gaat verlaten, is bezig met het vangen en opbergen van speelsters van de MO11-1, wat bijna fataal afloopt als een van onze jonge deernes opgesloten zit in een ruimte waarvan de deur niet meer opengaat. Gelukkig is Sjaak in de buurt om de deur open te trappen, zodat Lynn gewoon met haar ouders mee naar huis kan.
Uw verslaggever heeft door als dit gedoe wel een doelpunt van Harris gemist, maar hij ziet wel dat Nino de 3-0 binnenschiet, of nee, toch niet, deze niet te missen kans wordt door de uitstekende keeper van Kozakken Boys knap om zeep geholpen.
Vlak voordat Paul voor de rust fluit, zien we een bijzonder knappe actie van Yorrick op het middenveld, hij ziet Mehmet vrijlopen en ook zijn pass is perfect, zodat Mehmet alsnog de 3-0 laat aantekenen.

Na de rust is het weer Nino die een enorme kans heeft, dit keer passeert hij de keeper, maar de bal spat uiteen op de paal. Dan lijkt Mehmet buitenspel te staan, maar hij mag door en dus scoort hij de 4-0 om kort daarna volkomen terecht een gele kaart te krijgen. Volgens de meegereisde supporters van onze tegenstander wordt dit de ommekeer in de wedstrijd, maar dit moet wel een beetje snel gebeuren, omdat de pont al snel stopt met varen.
Er is niet echt sprake van een enorme ommekeer, maar we kunnen wel vast zeggen dat er niet meer gescoord wordt en dat is vooral te danken aan de keeper van Kozakken Boys en ook Marco weet de spaarzame, maar niet ongevaarlijke kansen van Kozakken Boys knap te pareren. Een schot van Nino is een prooi voor de keeper en Ricardo, die in de tweede helft wel mag voetballen, vindt de vrijstaande Yorrick, die op zijn beurt de paal vindt. Een vrije trap van Noah wordt gepakt door de keeper en een kopbal van Gilles wordt door een verdediger van de lijn gehaald.

Terwijl de wedstrijd naar zijn einde hobbelt, komt gelukkig Dylan nog even kijken. Zijn prachtig gelakte nagels schitteren in de ondergaande zon en hij krijgt van Linda nog wat tips hoe hij de glitters op een goede manier kan verwijderen.
Jolanda vertelt dat ze bij Villa Augustus is geweest en alle nooduitgangen heeft geprobeerd, omdat het anders zo lang lopen was. Natuurlijk is ze enkele keren betrapt, maar niemand heeft het aangedurfd om onze lieftallige Jolanda aan te geven bij de beveiliging. Terwijl we nog wat praten over boegspriet vechten en de mooiste kleur om je nagels mee te verven, zet Kozakken Boys nog een keer aan. Onze tegenstander is op zoek naar hun eretreffer, maar Marco weet tot twee keer toe de bal weg te stompen.
Als Paul fluit voor het einde blijft Dylan nog een kwartier staan wachten op de penalty’s, maar uw verslaggever zit dan allang binnen in afwachting van zijn oudste zoon.
Hopelijk is Marco zaterdag niet aanwezig bij de 17-2, want dat betekent dat Toine gewoon weer lekker mee kan doen. Het is dan de laatste wedstrijd voor onze mannen en bij winst is de tweede plek zeker.