Zaterdag 27 oktober 2018

Na een rustig weekendje vorige week mogen vandaag alle seniorenelftallen van de Zaterdagafdeling weer een potje voetballen. Vier van onze teams doen dit lekker thuis en eentje speelt uit bij Kogelvangers, maar dat is eigenlijk ook gewoon een beetje thuis spelen.
Alle teams pakken vandaag de drie punten, een ongekende weelde.

Zaterdag 5 – Papendrecht 7 3-2
Deze week hebben we een kort verslag ontvangen van onze verslaggeefster ter plaatse, Jolanda Schmitz.
Dubbeldam zet gelijk druk, maar de bal wil er maar niet in en als de bal er volgens iedereen wel in zit, ook volgens de scheidsrechter trouwens, is de grens van mening dat het geen doelpunt was en na overleg dus geen doelpunt.
Voetballend gaat het wat over en weer en nog voor de rust valt gelukkig dan toch de 1-0 voor Dubbeldam.
Ook na de rust zijn de twee ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar het wordt toch 2-0 door een hakje van Nathan en dan begint het gek genoeg nog spannend te worden en weet Papendrecht terug te komen tot 2-2.
Daarna moet Dubbeldam ook nog met 10 man verder, maar gelukkig kom ook de 3-2 op de borden: het is Tijn die eindelijk het net weet te vinden en dan sluit de Zaterdag 5 winnend af.

Zaterdag 4 – Alblasserdam 3 6-3
Stond onze Zaterdag 5 met 2-0 voor en zagen ze hun tegenstander nog langszij komen, onze Zaterdag 4 stond binnen vijf minuten met 0-2 achter om pas daarna te gaan voetballen. Bij rust stond het 3-2 voor onze mannen en na negentig minuten is de score zelfs opgelopen tot 6-3.
Kevin Bussen en Raymond Bras waren de doelpuntenmakers voor rust, waarbij Raymond twee keer scoorde. Na rust waren het Herman Andela, Arie van der Linden en Stijn Brouwers die de doelpunten voor hun rekening namen.

Zaterdag 3 – Zwaluwe 4 3-2
Het is voor onze tegenstander gelukkig alleen maar de Moerdijkbrug over om zich te melden op de velden van v.v. Dubbeldam, want ook de mannen uit Lage Zwaluwe zagen de stand 3-2 voorbij komen en dit keer bleef net als bij de Zaterdag 6 de teller hier steken.

Zaterdag 2 – VVC’68 2 2-0
Ook de mannen van Rob de Vaal zegevierden tegen de vijftigjarige voetbalvereniging uit Halsteren. Hier geen 3-2, maar gewoon geen doelpunten tegen krijgen en zelf twee keer scoren. Het is weer een mooie overwinning voor onze mannen.

Kogelvangers 1 – Zaterdag 1 1-2
Uit spelen tegen Kogelvangers betekent meestal twee Ton Schröders tegenkomen, zo ook in de wedstrijd van ons eerste elftal in het prachtige Willemstad. Niet alleen was het een Schöderfeestje, in de kantine van de Kogelvangers was na afloop van de wedstrijd een heerlijke derde helft voorbereid. Voor een klein bedrag kon hier namelijk genoten worden van mosselen en pizza, een onverslaanbare combinatie natuurlijk, en het overgrote deel van onze selectie heeft ook van deze derde helft genoten. Een heerlijk sportief en smakelijk vervolg op een mooie wedstrijd van Dubbeldam, dat nog wel met 1-0 achter kwam, maar knap met 1-2 won.
Onze verslaggever ter plaatse, de licht geblesseerde Remco verwoordde het als volgt: “Het draait steeds beter. De zege was wel terecht. De tegenstander beperkte zich tot de lange bal.”
Hoewel een carrière als verslaggever voor Remco voor de hand ligt, verwacht onze held volgende week weer onder de lat te staan. We zullen zijn oneliners missen, maar we zien hem graag terug in het veld.
De doelpunten werden trouwens gemaakt door Leon en Mahyar, waarbij we uit zeer betrouwbare bron hebben begrepen dat Leon ook de assist nog gegeven heeft. Hoe dan ook 1-2: het is weer lekker.