Dubbeldam 19-2 VVGZ 19-3 1-1

Uw verslaggever komt uit Rijsoord waar de mannen van de 17-1 een heerlijk voetbalduel hebben uitgevochten met Rijsoord. Bij dit duel ontmoette uw verslaggever twee bijzondere mannen, allereerst onze aanvoerder Rjodie, die door een bloeduitstorting in zijn bovenbeen ongeveer een maand uitgeschakeld is. Hij komt bij zijn broertje Xander kijken, maar geeft ook aan dat hij het jammer vindt dat niemand heeft gereageerd op zijn berichtje in de app.
Als uw verslaggever zijn zoon Steven hierop aanspreekt, begint de laatste te grijnzen. Hij neemt Rjodie nooit serieus, maar nu hij ervan overtuigd is dat het serieus is, vindt hij het net als de andere spelers natuurlijk niet tof en hoopt hij Rjodie snel weer terug te zien.
Ondanks zijn blessure is onze aanvoerder niet op zijn mondje gevallen en hij probeert de tweede bijzondere man in ons elftal te kletsen. Het gaat hier over Jerrel, die afgelopen week een diploma voor geavanceerd Engels heeft veroverd en niet alleen vloeiend Engels kan praten, maar ook overweegt om terug te keren bij Dubbeldam.
Als we dan later ook nog eens horen dat cultheld Japio heel misschien terug wil komen, maakt het resultaat vandaag eigenlijk niets uit. Om vast te wennen aan het idee dat we Jaap weer terug gaan zien, speelt Peter vandaag ook met ons mee, net als Bjorn en Max.

De wedstrijd is al even bezig als uw verslaggever aankomt en dan is er nog niet gescoord. Bijna had René vandaag weer moeten fluiten, maar gelukkig was op het laatste moment Hans Wiggers ingevlogen, die zoals we gewend zijn een goede wedstrijd floot. Niet alle spelers van VVGZ zijn het hier trouwens mee eens, maar dat is toch echt spijkers op laag water zoeken.
De wedstrijd gaat trouwens gelijk op, al heeft VVGZ de betere spelers in het veld lopen. Dubbeldam compenseert dit trouwens met veel inzet en hard werken om een goed resultaat te halen.
Uit een vrije trap, genomen door Peter, is het al snel Jordy die de 1-0 binnentikt en dit is voor VVGZ het teken om nog meer op de aanval te spelen. Hoewel de mannen van VVGZ zeker niet gemeen spelen, zijn ze wel regelmatig wat lomp in hun acties en Rikki is hier het eerste slachtoffer van. Gelukkig kan hij wel verder spelen, maar als even daarna Thomas niet bewust, maar wel keihard geraakt wordt, moet hij er even vanaf, net als zijn tegenstander trouwens, maar die laatste heeft dan ook geel gekregen.
Vlak voor rust komt Ronald aansloffen, die direct een opmerking over Max heeft. De kapsalon van vannacht heeft hem niet sneller gemaakt volgens zijn vrolijke vader. Dat hij zelf veel te laat is, heeft te maken met gepofte kastanjes. We hebben maar niet verder gevraagd.

In het begin van de tweede helft is Hans klaar met het veelvuldige commentaar van één van de spelers van VVGZ en terecht geeft hij een gele kaart. Los van geel pakken is het gewoon heel dom om je zo te ergeren als er niets aan de hand is, hierdoor haal je alleen jezelf uit de wedstrijd. Ondanks een man minder scoort VVGZ in deze fase wel en staat het weer gelijk.
VVGZ ruikt bloed en even daarna gaan zowel Rikki als een razendsnelle aanvaller van VVGZ vol voor de bal. Voor de aanvaller loopt dit noodlottig af, hij moet geblesseerd van het veld af en later horen we dat hij tegen Joey heeft gezegd dat Rikki met gestrekte benen uitkwam, een werkelijk heel bijzondere uitspraak.
Langzaam maar zeker ergeren de mannen van VVGZ zichzelf uit de wedstrijd en ze hebben geluk dat onze mannen gewoon opgespeeld zijn. Ze hebben alles gegeven en ze moeten alle zeilen bijzetten om de laatste aanvallen van VVGZ onschadelijk te maken. Het is Steven die in deze fase een paar keer sterk optreedt en mede hierdoor wordt het gelijke spel tegen de iets sterkere tegenstander keurig over de streep getrokken.
We hebben langs de lijn genoten van de immer vrolijke Ronald die zich voorgenomen heeft om Thomas altijd Koenthomas te noemen, maar zeker van de inzet van onze mannen die vandaag alles hebben gegeven in deze wedstrijd.

Especially for Jerrel we write this call in his favorite language, probably with a single language error, because your reporter has just thrown these words through google translate. The 19-2 is the nicest team at Dubbeldam, where you can play delicious football. In addition, the chances are big that Jaap also returns in this team, so you become part of a legendary team. So you just come back quickly. You are most welcome.