Rijsoord MO11-2 tegen dubbeldam MO11-1

Voor het verslag moet ik eerst vertellen dat dit geen gewone, net als anders, normale wedstrijd is. Ten eerste werd de tijd verzet op ons verzoek, omdat het grootste deel van het team de oranje leeuwinnen wilde gaan aanmoedigen. Aangezien deze wedstrijd uiteraard een super teambuilding uitje is, werd deze wedstrijd om 20 uur in Utrecht gespeeld op de avond voorafgaand aan onze wedstrijd.

Er al vanuit gaande dat de dames dus niet al te vroeg op bed zouden liggen en toch echt een paar uurtjes slaap behoren te krijgen om het bekende spel te laten zien, werd de aanvangstijd verplaatst naar 10.30 uur.
Maar toen begon het. Op vrijdag bereikte ons het nieuws dat de tegenstander heeft afgebeld vanwege te veel zieken. Dus onze dames uit hun bol, ook al is het flink balen dat je niet hoeft te spelen, maar tijd speelde nu geen rol meer bij het teamuitje.
Aangekomen in Utrecht, en stadion, na heel wat gedoe met heel veel mensen en heel weinig bussen werd er erg genoten van de oranje leeuwinnen en de ouders genoten op hun beurt van alle bekkies die totaal gespannen, dan weer feestvierend de wedstrijd van de leeuwinnen volgenden. Eenmaal thuis gekomen was het voor de meeste al zaterdagochtend. Via de app werd een ieder nog bedankt voor de gezelligheid en goede nacht gewenst.

Zaterdagochtend vroeg, ommenabij kwart voor acht ( gaap gaap geeuw geeuw) ging de telefoon van de trainer. Goedemorgen er is een foutje gemaakt. Niet MO 11-1 moest worden afgezegd maar de MO 11-2!!. Gelukkig na een half uurtje appen, bellen en nog meer appen is het gelukt om voldoende dames uit hun bed te krijgen en deze om 10 uur in Rijsoord te zien staan. Echt dames en ouders ik vind het een prestatie op zich. Als het school zou betreffen denk ik niet dat het gelukt zou zijn, maar voor het voetbal…… Het bewijst in ieder geval dat onze dames het naar hun zin hebben.

De wedstrijd dan.
De trainers, en ouders, waren niet berust in een goede afloop vandaag. Ook niet gek op de hoogte zijnde van het voorafgaande. Daar komt nog bij dat er verscheidene speelsters nu ook wat pijntjes hebben en dus niet als volledig fit gezien kunnen worden. Daarbij opgeteld dat vandaag eigenlijk toch wel echt gewonnen diende te worden om aan het eind van het seizoen kampioen te kunnen worden loopt de spanning echt op en we niet zeker weten hoe onze dames hierop reageren, zorgt voor veel spanning bij ouders en trainers.
De wedstrijd begint en onze dames zetten hun beste beentje voor. Ik heb zelfs vernomen dat tegenstanders zo bang voor onze dames zijn dat zij mensen onze dames laten filmen om de tactiek en sterke speelsters te observeren. Ik bedoel maar; je hebt het over meisjes van gemiddeld 10 jaar en hun hobby. Bovendien: NOG NOOIT VAN DE WET OP PRIVACY GEHOORD, ach ja die is ook nog maar amper een jaartje in het nieuws ofzo ! Gelukkig werd dit opgemerkt en blijft de privacy van onze dames gewaarborgd door het filmpje te wissen. Al met al is het mijn mening dat deze sport door sommige mensen iets te serieus wordt genomen. Maar goed. Het blijkt dat onze dames dus echt bijna alles aankunnen. Soms moeten ze even wakker worden maar ze sluiten ook deze wedstrijd winnend af en wel met 0-11.
Dames/meiden ik ben echt supertrots op jullie. Volgende week de wedstrijd tegen de directe tegenstander om koploper te kunnen worden/blijven. Ik kan alleen maar zeggen blijf doen wat jullie tot nog toe hebben gedaan. Blijf luisteren naar de trainers, speel goed samen en vooral blijf het plezier in het spelletje houden. Wij blijven in ieder geval elke keer weer van jullie genieten.

Om privacy redenen zijn er geen namen genoemd en/of foto’s bij dit verslag gevoegd.