GSC/ODS 19-1 Dubbeldam 19-1 5-2

Uw verslaggever is op weg naar huis als hij hoort dat er door de 19-1 uit tegen GSC/ODS gevoetbald gaat worden , natuurlijk onder leiding van de inmiddels 82-jarige Joop Hartman, die zelf denkt dat dit zijn 3051e wedstrijd is die hij in zijn leven fluit.
De laatste keer dat Dubbeldam tegen deze tegenstander op dit veld mocht oefenen stond Steven de tweede helft in het veld, vandaag is het Marco die het doel van Dubbeldam mag verdedigen, omdat Dylan ziek is en zijn meest voor de hand liggende vervanger moest werken. Hoewel hij geen keeper is, laat ook Gerard vandaag zijn gezicht niet zien.
Omdat het buiten koud en binnen gezellig is, zit uw verslaggever lekker in de kantine met Lydia, Paul en Maria als de wedstrijd ruim voor zeven uur opeens al begonnen is. Aangezien het volgen van wedstrijden niet het sterkste punt van uw verslaggever is, maakt het voor hem niets uit, maar omdat Paul moet vlaggen, gaan we toch maar eens buiten kijken.
Het spel golft aardig heen en weer; we zien allereerst twee kleine kansen voor Dubbeldam, maar omdat hier Brian van Ballegooijen in het doel staat, moet er toch echt beter geschoten worden dan dit. Al snel geven onze mannen het initiatief uit handen en door veel en goed de lange bal te spelen, komt GSC een paar keer dichtbij de zestien; als een van de aanvallers een op een voor Marco opduikt, weet onze keeper goed te redden.
Niet lang daarna lijkt GSC de score te openen als een van hun mannen op de elfmeter de bal zo in kan tikken, gelukkig voor ons raakt hij de bal niet goed genoeg en verdwijnt deze over het doel. Dubbeldam wordt onder druk gezet en het is eigenlijk wachten op een doelpunt, maar onze mannen verweren zich dapper en het is Tim die in de zestien de bal weet te blokken.
Als het einde van de eerste helft in zicht komt, is het Dubbeldam dat weer wat kansen krijgt en waar de eerste nog voorlangs gaat, is het onze nieuwe Alblasserdamse Brenton die op onze aanvoerder Marlon passt; Marlon weet de vrijstaande Milka zonder l te vinden, die de bal keurig binnentikt. Mocht u zich afvragen hoe uw verslaggever dit allemaal weet, dit is te danken aan Lydia, die vreemd genoeg naar het veld kijkt.
Ook Marcel houdt de spelers in de gaten en als GSC weer een paar keer gevaarlijk wordt, houdt hij de moed erin door te roepen dat die gasten (van GSC) niet kunnen voetballen. Ach, we kunnen het roepen, maar laten we eerlijk zijn, de ploegen waren in de eerste helft zeker aan elkaar gewaagd, hoewel het niet echt heel spannend was.

In de tweede helft zien we al heel snel drie doelpunten; allereerst maakt GSC de gelijkmaker, als Marco de bal wat ongelukkig raakt. De 2-1 die daarop volgt is gewoon een prachtig doelpunt: hard en zuiver in de kruising. Gelukkig laten onze mannen zich hierdoor niet het veld slaan en we hoeven dan ook niet lang tegen een achterstand aan te kijken. Het zijn Stefan en Roan die volgens Lydia een een-twee-drie-viertje laten zien in de zestien. Bijna blindelings vinden ze elkaar in iets dat we hoogstaand flipperkastvoetbal mogen noemen en het is Stefan die zorgt voor de afronding en zo staat het weer gelijk.
Niet alleen door deze doelpunten is het eerste deel van de tweede helft veel leuker om naar te kijken dan de eerste helft, er wordt gewoon beter gevoetbald door beide teams en we zien pittige, maar leuke duels. In deze fase van de wedstrijd is Dubbeldam sterker van GSC en een vrije trap van een meter of twintig lijkt het ideale moment voor Marlon om Dubbeldam weer op voorsprong te zetten. De bal treft geen doel en dan breekt het laatste kwartier van de wedstrijd aan. Waar GSC overduidelijk nog wil voetballen, is Dubbeldam er opeens klaar mee, waar GSC nog een keer de mouwen opstroopt. Onze mannen laten het gebeuren, we zien bijna geen inzet meer en als GSC een vrije trap krijgt op ongeveer dezelfde plaats, gaat de bal wel in het doel. Al snel volgt de 4-2 en met nog een paar minuten op de klok zien we ook de 5-2 achter de doellijn verdwijnen.
Onze scheidsrechter kijkt al uit naar zijn 3052e wedstrijd en fluit direct na dit doelpunt af. Misschien maar het beste, want Dubbeldam was er al even klaar mee. Jammer voor Marco dat de score in de laatste minuten zo hoog opliep; met enkele prachtige reddingen hoeft hij zich nergens voor te schamen en zeker als eerstejaars O17-keeper heeft hij het gewoonweg voortreffelijk gedaan.