Alleen maar spannende wedstrijden bij onze Zondagsenioren
Het is weer een heerlijk weekendje Zondag uit, waarbij vijf van onze elftallen uitzwermen over West-Brabant, om daar in elk geval de derde helft winnend af te sluiten. Dit levert vrijwel nooit een probleem op, het is soms wel wat lastiger om de punten te veroveren, zeker als de KNVB buitenissig vreemde besluiten neemt, zoals afgelopen week over de te vroeg afgebroken wedstrijd tussen IFC en ons Derde.
Met nog twintig minuten op de klok heeft de KNVB besloten de wedstrijd niet uit te laten spelen: door dit bizarre besluit lopen onze mannen tegen puntverlies op, terwijl het toch echt IFC was dat zonder grootse aanleiding van het veld afliep.
Het blijft regelmatig lastig om de Zeister denkwijze te kunnen volgen en we hopen maar dat dit geen gevolgen heeft voor het kampioenschap van onze mannen.

Unitas’30 8 – Zondag 6 3-2
Bij wedstrijden tegen teams uit Etten-Leur is het heel belangrijk om te weten of de vereniging gesticht is in Etten dan wel Leur, want de vete tussen deze twee voormalig buurdorpen zit bijna net zo diep als die tussen River Plate en Boca Juniors. We hopen dan maar voor onze mannen van het Zesde dat ze niet de naam Etten in hun mond genomen hebben.
Ondanks twee doelpunten in ons voordeel blijven de punten achter in Etten ehh sorry Leur.

Rijen 6 – Zondag 5 3-3
Het is vandaag wel de zondag van de fusiedorpen, na Etten-Leur volgt nu Gilze en Rijen, waarbij niemand bang hoeft te zijn dat ze denken dat deze club uit Gilze komt.
Als na afloop beide teams drie keer gescoord hebben, kan er samen genoten worden van een biertje.

Oranje Blauw’14 4 – Zondag 4
Voor de mensen die denken dat onze tegenstander van vandaag slechts een jaartje jonger is dan Dubbeldam komt bedrogen uit. Deze fusieclubs is ruimschoots een eeuw jonger dan onze vereniging. Of het al dan niet bewust is, vertelt de geschiedenis niet, maar als je zowel blauw als oranje in je club gebruikt, dan moet je haast wel koningsgezind zijn.
Hoewel de mannen om twee uur vanmiddag begonnen zijn, lijken ze nog steeds bezig te zijn en is de uitslag nog niet bekend. We houden het in de gaten.

VVR 3 – Zondag 3 2-3
VVR komt uit Rijsbergen en is opgericht in 1930, er is geen sprake van een fusie noch bij de club noch van het dorp. Een dodelijk saaie tegenstander derhalve, dit moet een makkie worden voor onze mannen.
Hoewel de volle buit mee naar huis genomen werd, was er zeker geen sprake van een makkie vandaag, maar blijven onze mannen wel ongeslagen koploper.

Unitas’30 2 – Zondag 2 1-2
Nog even over Leur, het dorp waar Unitas ooit tot leven is gekomen. De naam leur betekent slechte grond of slechte turf. Geen geweldige plaats om een voetbalclub op te richten. Misschien heeft de fusie met Etten ervoor gezorgd dat het veld vandaag wel bespeelbaar is geweest. Omdat we weten dat Paul nog leeft, heeft hij dat waarschijnlijk niet gezegd in de bestuurskamer en dat is maar goed ook, want gewoon lekker de overwinning meenemen uit Leur is natuurlijk gewoon lekker.

Kethel Spaland 1 – Zondag 1 0-1
Waren alle wedstrijden in Brabant al reuze spannend, die van ons eerste spande de kroon. Het was al bijna onmogelijk om bij onze tegenstander aan te komen, maar eenmaal op het veld moesten onze mannen knokken voor de drie punten.
Heerlijk natuurlijk om deze overwinning over de streep te trekken.