Hedenmorgen 15 december 2018 in het vroege, ietwat frisse, ochtendgloren is het weer tijd om bij Dubbeldam een bekerwedstrijd te spelen tegen Roosendaal MO 11-1.

Alle dames worden opgewacht in de kantine waar hun ouders bij binnenkomst als verrassing getrakteerd worden op een warm bakkie leut door de jarige trainer Mano. Ook medetrainer Martin hoort hierbij natuurlijk. In de rust werd hier ook klein tompouce bij geserveerd. Onze dames moesten wachten tot na de wedstrijd eer zij van hun traktatie mochten genieten. Behalve de Dames wordt ook Mano verrast door de ouders met felicitaties in persoon en op Facebook en worden er zelfs kadootjes overhandigd.

Genoeg nu over de trainer er wordt namelijk ook nog een wedstrijd gespeeld. Dit maal niet voor de competitie, maar voor de KNVB beker. De tegenstander is het altijd goed voetballende Roosendaal
Iets later dan gepland, vijf minuutjes, wordt de wedstrijd gestart door een iets te zacht fluitje van de verder onberispelijk fluitende Heer Damien van der Hoek. De wedstrijd wordt aangevangen door Roosendaal die welvarend van start gaan. Onze dames laten zich hier echter niet door verrassen en lijken beter te spelen door de tegenstanders die sterker zijn dan onze dames gewend zijn.

Het eerste kwartier gaan beide teams gelijk op en laten beide teams leuk en aantrekkelijk voetbal zien. Echter zijn de beste kansen voor onze dames helaas weten ze niet tot score te komen. Na de time out blijft het spel over en weer gaan en is er geen verschil in sterkte. Onze dames weten toch keer op keer kansen te creëren waaruit eindelijk vijf minuten voor rust een 1-0 score neergezet wordt.
Rust, tijd om even bij te komen en op te warmen.

Het eerste kwartier van de 2de helft is een herhaling van de 1ste helft. De kansen blijven op en neer, heen en weer, van links naar rechts en van voor naar achteren gelijk op gaan. Onze dames weten nog steeds niet de wedstrijd naar hun toe te trekken en de beslissende te scoren. Dit zorgt voor enige spanning langs de kant. Time out, nog altijd 1-0. Wat zal het laatste kwart gaan brengen. Kunnen onze dames dit volhouden? Houdt de tegenstander stand? Nog een kwartiertje en we zullen weten of de dames door mogen bekeren.
Fuut, het laatste kwartier gaat in. Roosendaal krijgt het dan toch iets zwaarder en onze dames blijven zich van hun beste kant laten zien. De kansen lijken groter te worden aan de Dubbeldam zijde. Tien minuten voor tijd valt dan toch eindelijk de terechte, lang verwachte, beetje ademruimte gevende 2-0 door een schot vanuit de lucht in een keer op doel te schieten. Er klinkt een zucht van verlichting langs de kant en de tegenstanders lijken zich door het doelpunt gewonnen te geven, ook al blijven zij echt tot aan het eind voetballen en tegenstand geven. Onze dames krijgen kans op kans maar verzuimen om de voorsprong te vergroten.
FUUT, eindsignaal van dhr vd Hoek, dames vliegen in elkaars armen en vieren hun overwinning. Wat een prestatie: door naar de laatste acht voor de KNVB beker.
Na een douchebeurt verzamelen alle dames, trainers en ouders zich in de kantine waar nog een aardig feestje gevierd wordt omdat onze dames vorige week in een uitwedstrijd ongeslagen kampioen zijn geworden in de competitie. Na een toespraak door de bevlogen trainers Martin en Mano is het tijd om de beker in ontvangst te nemen en een stuk taart te eten, die volgens het commentaar super lekker is, die verzorgd is door Corine. Super bedankt!

Bij deze het laatste verslag van deze competitie periode. Nog 1 training en dan is het winterstop. Langs deze weg bij deze; Bedankt trainers voor het leiden van onze dames. Bedankt dames voor het vaak aantrekkelijke, mooie, spannende, nooit saaie voetbal wat jullie keer op keer hebben laten zien. Bedankt alle ouders die week in week uit zorgen dat de dames op de training komen en wekelijks langs de kant staan, vaak in de kou, om de dames allemaal aan te moedigen en voor jullie gezelligheid.
Bedankt allemaal tot volgend seizoen.

Barbara