Hardinxveld 19-3 Dubbeldam 19-2 5-2

Uw verslaggever komt pas aanlopen als de eerste helft van de 19-2 al bijna voorbij is; om bij onze mannen te komen, moet hij langs het hoofdveld lopen waar onze helden van de 19-1 aan het spelen zijn tegen het veel hoger geklasseerde Hardinxveld en met ruim twintig minuten op de klok staat het nog steeds 0-0. Na de knappe overwinning van afgelopen week hangt er zomaar weer een sensatie in de lucht.
Uw verslaggever loopt door totdat hij Fred ziet staan; Fred is de vader van Xander, die net met de 17-1 niet lekker gevoetbald heeft, en Jroodie, sterspeler van onze Zondag 6 en topscoorder van dit team. Op de bank zit Max van der Spek, broer onze keeper Rikki. Hij heeft even meegedaan, maar is al snel afgehaakt vanwege een liesblessure. Verder hebben we geen wisselspelers en René, onze trainer is aan het vlaggen.
Het staat 1-0 voor Dubbeldam door een doelpunt van Xander en omdat we weten dat Jrordrie altijd wel een doelpuntje meepikt, staan we feitelijk al met 2-0 voor. Dit klinkt wonderbaarlijk, maar onze tegenstander van vandaag staat helemaal onderaan, met geen enkel punt uit zes wedstrijden. Bij verlies kunnen onze mannen deze eervolle plaats echter overnemen, maar daar is dus nog helemaal geen sprake van.
Waar het vorige week nog prachtig weer was, is het nu koud en om het ook nog wat killer te maken, scoren onze tegenstanders twee keer, zodat het 2-1 staat bij de rust.
Omdat onze 19-1 wat later is begonnen, spelen zij nog even door en als uw verslaggever even gaat kijken, staan ze met 1-0 achter en wordt ook nog eens 2-0. Even denkt uw verslaggever dat het beter is om maar even weg te lopen, dan lijkt het allemaal een stuk beter te gaan van Dubbeldamploegen.

In de tweede helft zien we dat onze scheidsrechter zijn rode shirt heeft omgewisseld voor een ouderwets zwart exemplaar. Het waarom hiervan is wat onduidelijk, maar misschien is dit shirt met lange mouwen wat lekkerder tegen de kou. Maar rood of zwart, hij fluit voortreffelijk, hoewel gezegd mag worden dat de spelers het hem ook niet moeilijk maken. Het is een zeer sportieve wedstrijd.
Als Rikki de bal richting het middenveld schiet, komt deze bij een speler van Hardinxveld terecht. Razendsnel is de bal weer terug bij Rikki en door een vreemde stuit, schiet de bal tussen zijn benen door voor de 3-1.
Bij vrijwel al onze aanvallen is een Staphorstje betrokken, Xander loopt vaak behendig langs zijn tegenstander, die weliswaar wat ouder, maar ook wat trager zijn. Op een veld naast ons zijn de spelers trouwens nog wat ouder en geregeld komt er eentje geblesseerd voorbij sloffen en één keer zelfs gedragen door zijn medespelers.
Het is Hardinxveld dat bij ons gewoon verder gaat met scoren, een knap schot in de korte hoek is onhoudbaar en het staat 4-1. Het is jammer, want nu lijkt de achterstand onoverbrugbaar, maar onze mannen laten de schouders niet hangen, ze blijven druk zetten en het wachten is op het doelpunt van Joordrie. Als hij een vrije trap op een meter of achttien van het doel mag nemen, springt het hele muurtje maar omhoog om de bal in het doel te laten rollen. Beter nu dan als het eventueel nog spannend mocht worden, zie je ze denken.
Linksvoor speelt Corné, hij is explosief, maar moet steeds van te ver komen om echt gevaarlijk te zijn. Achterin zien we Joey zijn tegenstander keihard ondersteboven glijden, zonder dat de bal in de buurt is. De scheidsrechter ziet er niets in, maar er zijn mensen die een rode kaart wel op zijn plaats vinden. Dit is dan het enige smetje op het verder smetteloze blazoen van deze man, die in het laatste kwartier van de wedstrijd lekker met beide handen in zijn zak rondloopt en het fluitje maar gewoon in zijn mond houdt. Onze tegenstander scoort nog maar eens een keertje en zo staat de teller op 5-2.
Bij onze broertjes Staphorst is het geluk een beetje op, een keer komt de bal nog op de lat en een ander schot strandt voor de voeten van de keeper van ASWH 8. Waarschijnlijk is dit de enige bal die deze man gezien heeft vandaag, getuige de uitslag van 0-6 tegen Hardinxveld 9.
Bij ons scoort Hardinxveld zes keer. Op een harde inzet weet Rikki nog geweldig te redden, maar het is zo’n wedstrijd dat onze keeper gewoon het geluk niet aan zijn zijde heeft en zo staat het 6-2. Waarschijnlijk heeft onze scheidsrechter alleen de fantastische redding gezien en kan hij het niet over zijn hart verkrijgen om het doelpunt op te schrijven, het kan echter ook gewoon zijn dat hij zijn handen niet uit zijn zakken wilde halen. In elk geval is de officiële uitslag 5-2 en staan onze mannen dus gewoon laatste in hun competitie.
Uw verslaggever heeft wel genoten vandaag. Het was een zeer ontspannen wedstrijd, waarbij onze mannen hebben laten zien dat ze leuk kunnen voetballen en de uitslag van 6-2 was echt geflatteerd. Waar bij ons veel kansen wat ongelukkig eindigden, had Hardinxveld juist veel geluk.
Onze 19-1 heeft uiteindelijk met 3-0 verloren van Hardinxveld, vandaag dus geen sensationele overwinning.