Dubbeldam 17-1 Spijkenisse 17-1 0-1

In de Rijnmond Cup speelt onze 17-1 op een doordeweekse avond tegen Spijkenisse die in de tweede divisie op een meer dan verdienstelijke vierde plek staat en daarmee elftallen van NEC en Den Bosch onder zich ziet staan. Hoewel in dit elftal vandaag een aantal spelers van de 16-1 meespelen, is het op voorhand vrijwel onmogelijk dat onze mannen een ronde verder gaan.
Onze keeper Marco heeft van tevoren al gezegd dat hij niet weet wat hij heeft, maar dat hij in elk geval niet onder de lat gaat staan om vijftien keer te vissen en uw verslaggever heeft een vergadering geregeld, zodat hij bij een eventuele afslachting maar maximaal een helftje kan kijken. Marco staat natuurlijk wel gewoon in het doel en ondanks enkele afmeldingen hebben we een volwaardig elftal op de been gebracht, met zelfs nog twee wisselspelers op de bank, met dank van Davy van de 15-1 en Stijn van de 17-2.

Het was de bedoeling dat uw verslaggever heel veel aantekeningen zou maken tijdens de eerste helft, maar zowel het weer als het voetbal zorgde ervoor dat dit niet helemaal gelukt is. Voordat we het hier over gaan hebben, gaan we het eerst maar eens hebben over de fans langs de lijn. Naast onze Harry zien we eindelijk Lisa weer eens een keer. Uw verslaggever wist wel dat ze geblesseerd was, maar niet wat de reden hiervan was. Hij dacht dat het tijdens het voetballen was gebeurd, maar Lisa is tot twee keer toe met de fiets gevallen en had daarmee haar elleboog geblesseerd en iedereen die Huntelaar heeft zien voetballen, weet hoe belangrijk dit lichaamsdeel is. Gelukkig gaat het steeds beter en Lisa komt terug.
We moeten nog even wachten voordat we Lisa zien, maar we horen van een van de vaders van Spijkenisse dat zijn zoon maar liefst twee jaar op een rentree heeft moeten wachten. Als Astrid dan aan hem vraagt wie zijn zoon is, zegt hij lachend dat hij op de bank zit. Langs de lijn is de sfeer gemoedelijk en in het veld zien we eigenlijk ook opvallend weinig overtredingen.

Spijkenisse is voetballend sterker en ze zijn tot de zestien oppermachtig. Het lukt ze in de eerste helft echter maar amper om een kans te creëren en dit is mede te danken aan de enorme inzet van onze mannen. Henny is hier trouwens geen getuige van, hij kan er vandaag niet bij zijn, maar onder de leiding van Henk en met Olke Jan als vlagger zien we dat onze mannen geweldig standhouden.
Dat er uiteindelijk amper iets op papier gekomen is, heeft vooral te maken met de wind en regen die ons teistert tijdens deze wedstrijd. Het kost veel moeite om de paraplu vast te houden en een letter op papier krijgen is een utopie. Wat we wel onthouden hebben, is dat Dubbeldam eigenlijk de hele eerste helft onder druk staat, maar wel de grootste kansen krijgt. Met iets meer geluk, hadden we zomaar met een voorsprong kunnen gaan rusten, maar het mocht niet zo zijn. Waar Marco al uitging van acht tegendoelpunten per helft, staat de teller halverwege op nul.
Uw verslaggever loopt met Björn mee naar de kantine en als uw verslaggever zegt dat het een makkie is, begint Björn wat ongemakkelijk te lachen. Hij is helemaal kapot en vraagt zich af of hij bloed aan het ophoesten is en dat tekent niet alleen Björn, maar ook de rest van het elftal.

Tijdens de vergadering hoort uw verslaggever dat in de tweede helft Spijkenisse nog meer druk weet te zetten en hoewel het niet veel kansen zijn, weten ze wel een paar keer gevaarlijk voor het doel te komen, maar scoren lukt ze ook in de tweede helft niet, tenminste, tot vlak voor tijd. Met nog luttele minuten op de klok verdwijnt de bal over de doellijn en als we vragen aan onze scheidsrechter Paul Hardy hoe de bal erin ging, weet hij het amper onder woorden brengen: een een rommel-frommeldoelpunt. Het is heel jammer voor onze mannen die zich meer dan uitstekend geweerd hebben en vooral heel trots mogen zijn op dit resultaat. We hebben er alleen niets aan, maar we kunnen terugkijken op een aantal mooie wedstrijden in dit bekertoernooi.
We wensen Spijkenisse natuurlijk veel succes in de komende wedstrijden, het was een heerlijke tegenstander om ons mee te meten.