Oranje Wit 19-2  Dubbeldam 19-1  4-2

Op deze vrijwel voetballoze zaterdag mogen onze mannen van de 19-1 aantreden op het hoofdveld van Oranje Wit, die met hun tweede O19 elftal in deze competitie meespeelt. Voor deze wedstrijd is het verschil tussen de beide elftallen vijf punten in het voordeel van onze tegenstander en alleen bij winst haakt Dubbeldam aan bij de middenmoot.

Als we staan te wachten op alle spelers zien we dat veel van de mannen elkaar goed kennen en de eerste vriendelijke woorden worden al uitgewisseld: ‘Als je denkt dat je de bal krijgt, kom je mij tegen.’
De sfeer is gemoedelijk, maar het is duidelijk dat beide teams gewoon vol voor de overwinning willen gaan en we kijken dan ook uit naar deze wedstrijd.

Omdat het buiten koud is, gaan we maar even in de kantine zitten, waar we met Ian en Lenie nog wat praten over de wedstrijd van onze O23 die afgelopen week gespeeld is. Nordin was een van de jonge spelers die mee mocht doen met de grote mannen en volgens zijn ouders heeft hij hier geweldig van genoten. Tot onze verbazing zien we trouwens geen gemeenteraadsleden die voor of juist tegen het opknappen van het parkeerterrein bij onze tegenstander zijn.

Met een jonge scheidsrechter en Pleun, de vader van Rowan, als grensrechter begint Dubbeldam geweldig aan de wedstrijd en het is Xander die op het middenveld omringd door drie tegenstanders de bal panklaar legt voor Owen, die knap de diepte in is gelopen. Met amper drie minuten op de klok staat het 0-1 en dan besluit Dubbeldam dat de eerste helft lang genoeg geduurd heeft, er wordt niet meer gevoetbald en waar het maar even kan, wordt balverlies geleden.
Onze achterhoede laat de snelle aanvallers van Oranje Wit gemakkelijk richting het doel rennen en eigenlijk staan we continu onder druk. Als Marco een schot van Oranje Wit nog weet te keren, valt deze uiteindelijk weer voor de voeten van een speler van onze tegenstander die van afstand de bal alsnog tegen te touwen schiet.

Waar onze scheidsrechter de hele wedstrijd goed let op de voordeelregel, fluit hij nu voor een penalty als de bal keurig in het doel wordt geschoten. Gelukkig voor de scheids verzilvert Oranje Wit deze en zo staan we met 2-1 achter. Even lijkt Xander direct iets terug te doen, als hij de bal weet te veroveren, zijn schot is te gehaast en de keeper keert deze gemakkelijk.
Terwijl de tribune volstroomt met groupies die hard juichen voor Dubbeldam, vergist Marco zich bij de corner in de hoogte van de bal en loopt een van de spelers van Oranje Wit letterlijk de bal in het doel. Even daarna weet Marco nog wel te redden, maar is de rebound voor Oranje Wit en staan we volkomen terecht met 4-1 achter.

In de rust praat uw verslaggever nog wat met een oud-collega, die net als zijn drie zoons ook zelf nog bij Oranje Wit voetbalt en het tijdens de eerste helft bijzonder naar zijn zin had. Ook Cor van den Burg is dan nog bij Oranje Wit, maar kijkt liever naar Barcelona dan naar de tweede helft van deze wedstrijd. Tijdens deze tweede helft staat uw verslaggever vooral te praten met Michel en hij ziet met een half oog dat het bij Dubbeldam beter gaat dan voor rust.
Al snel krijgen we een penalty die door Owen keurig ingeschoten wordt en het aantal kansen voor Oranje Wit is een stuk minder groot, waarbij Marco in alle gevallen bijzonder alert is. De strak fluitende scheidsrechter gaat echter twee keer opzichtig in de fout door eerst Marco en dan de keeper van Oranje Wit een vrije trap tegen te geven na het oppakken van de bal. Was er bij Marco geen sprake van een bewuste terugspeelbal, bij de keeper van Oranje Wit leek de bal toch gewoon van de voet van een Dubbeldammer te komen.

Gelukkig wordt in beide gevallen niet gescoord en misschien wel omdat de twee teams in de tweede helft volkomen aan elkaar gewaagd zijn, zien we amper grote kansen. De nummer negen van Oranje Wit krijgt een enorme kans, maar met de reflexen van Marco is niets mis. Aan de andere kant is het Nordin die zichzelf prachtig vrij speelt en met een geplaatst schot bijna de goede keeper van Oranje Wit verrast, maar het mocht niet zo zijn.
Zo eindigen we met een 4-2 verlies na een voor Dubbeldam zeer teleurstellende eerste helft en tweede helft waarin onze mannen zich goed herpakt hebben.

Ook voor de 19-1 is de winterstop nu echt begonnen en we wensen alle spelers, ouders en bijzonder enthousiaste en luidruchtige fans fijne kerstdagen en een zeer goed 2020.