Het leek op een normale zondag. Een voetbalzondag.  Oke, het was wat vroeger dan de gemiddelde zondag. Er werd al verzameld rond de klok van 8:30. Het deed sommige onder ons denken aan een jaar of 44 geleden toen ze nog in de f-ies zaten. “ Ik weet het nog goed met de trekker naar de alblas om 9:00 spelen, eerst de koeien van het veld halen en dan lekker een balletje trappen” blikte Johan en Olie samen terug op hun eerste voetbalervaringen.

Aangekomen bij Beek vooruit, onze tegenstander van vandaag leek alles op een normale regulieren wedstrijd. Er waren wel een aantal mutaties zoals we van het sterrenteam gewend zijn. Nick was niet wedstrijdfit. Hij heeft op aanraden van de Gnoe toch maar de polioinentingen gehaald om zodoende meer uit zijn kwaliteiten te halen, maar ondervond nog wat last van de prikjes. De Gnoe zelf kampte met wat anorexia klachten. “ Het is de laatste tijd wel erg hard gegaan. Ik eet nauwelijks nog en ben vrij snel moe. Ik ben in 5 weken al zeker 400 gram kwijt geraakt, nu gaan spelen zou onverantwoord zijn” aldus een sterk vermagerde Gnoe. Patrick Stolk kan door een brabant-allergie helaas niet spelen als we de Moerdijkbrug over moeten.  Sterkhouder KampKoentje is ook helaas nog steeds niet inzetbaar.  Ook GoodoldOlie is nog steeds niet wedstrijdfit maar was wel bereid gevonden om te gaan vlaggen. Want Dickie Le Boueff zag dat het regende en in de regen kan die helaas niet naar buiten. “ Als het regent werkt mijn lichaam als een soort magneet en houdt al dat water vast. En laat het nooit meer los. Rond mijn 30e ben ik iets te lang buiten geweest en je ziet het resultaat” legt Dickie uit.

Al met al was het weer flink puzzelen voor Ivoorzitter Nick om een normaal team de wei in te kunnen sturen. De volgende 11 moesten de klus gaan klaren.Danny op doel. Achterin Jesper, Wappie, Jeroen en Martin.  Middenveld werd gevormd door Takkie, Dicky, Steef Rory en Michel en in de spits Johan.

De angst bij de toss was al direct voelbaar. Een speler van Buik Vooruit 4 had een trainingspak aangedaan om toch nog een beetje onderscheid te kunnen maken met de rest van zijn team en was “ scheidsrechter”. Dit boezemde alweer wat angst in…

Het begin was voortvarend. We hadden direct grip op de wedstrijd en hadden veel balbezit was in de 3e minuut direct de 0-1 bleek te worden. Een schitterende pass van af rechts van Robben Willemstijn werd door  Johan keurig diagonaal binnengekopt zoals eigenlijk alleen Snohan de verschrikkelijke dat kan.  Een lekker begin dus. Het lekkere gevoel was echter van korte duur. Een aantal minuten later werd er vanaf een meter of 20 op ons doel geschoten  en kwam tegen de arm (naast het lichaam hangend) van Jesper geschoten. Een aantal seconde werd er doorgespeeld maar door de spelers van beek vooruit werd er hevig geroepen dat dit toch hands leek te zijn en de man met de fluit besefte opeens dat die deze week scheidsrechter was en dus gewoon een penal kon geven. En zo geschieden: penal. Na wat heen en weer geduw en getrek van beiden partijen werd de penal binnengeschoten 1-1 dus.  Echter bleef het een beetje onrustig omtrent de beslissing van de man in het zwart. Ohnee, de man in Beek-Vooruit trainingspak in dit geval. Stefan riep in de emotie “Als het zo gaat kunnen we beter lekker naar binnen gaan”, en dat vond de scheidsrechter van dienst een goed idee. De man had werkelijk geen enkele motivatie om hier een leuk en normaal potje van te maken en na nog wat roepen, trekken, duwen en verwijten over een weer (de scheids zat inmiddels als een tijdje in de kleedkamer) werd er dus besloten dat we niet meer door gingen spelen en onze fijne tegenstander ging heel provocerend trainen omdat wij blijkbaar de scheidsrechter bedreigd zouden hebben. Want het zijn altijd die gasten uit Dordrecht blabla. Enfin, de meeste mensen die wel eens in die contreien hebben gevoetbald kennen deze leuzen inmiddels wel.  Een erg korte wedstrijd dus.  Een langere warming up dan dat er gespeeld is. Dat gebeurt niet vaak bij onze mannen.

Eveneen opsomming van feiten en tijden:

8:30    verzamelen

9:10    omkleden

9:30    aftrap

9:32    0-1

9:37    penal  en dus 1-1

9:38    gezeik, gedoe , ellende

9:58    douchen

10:15   flesje jupi en weg.

Al met al een korte en hevige partij waar op het formulier ongetwijfeld zal staan dat wij vv Error zijn en alles hebben veroorzaakt maar de manier van handelen van de scheidsrechter, zijn houding, zijn manier van fluiten en zijn communicatie vraagt wel een beetje om problemen. Wij zorgen thuis ook voor een prima leidende scheidsrechter.(als alex niet kan tenminste 😉 ) Ik zou Beek vooruit toch ook adviseren om eens te kijken naar een oplossing waar niet de teamleider ook de scheidsrechter is. Waarvan akte.

Hoe dan ook, we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen hieromtrent en hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten volgende week als we  weer een thuisprogramma afleggen. En wel tegen DSE. Vaste tijd dus we rekenen  op alle steun van onze harde kern.

EN voor de mensen die denken dat door dit hele voorval onze zondag is verpest, die mensen maken een grove denkfout. Een flink gedeelte van het sterrenensemble is richting de reeweg getrokken om daar DE derby van Dordrecht te bekijken en die wedstrijd maakte een hoop goed. Een eclatante overwinning waar niets heel werd gelaten van de aartsvijand. Waar wij uiteraard de mannen van z van harte mee feliciteren en we waren ontzettend trots op het vertoonde spel! Hulde ! 😉 De kantine was weer van ons!

Tot zondag!

Johan