Dubbeldam 17-1 Hardinxveld 17-1 5-2

Op de laatste dag van de maand augustus is Leon van der Weijden jarig en hoewel iedereen hem feliciteert, zal lang niet iedereen dit geweten hebben. Onze jarige wordt namelijk ook nog eens vader, en natuurlijk Kimberly moeder, normaliter eind januari 2020. We beginnen dan maar met het feliciteren van Leon en het feliciteren van Leon en Kimberly om daarna maar eens te gaan kijken naar de verrichtingen van onze 17-1 in het bekertoernooi.
Uw verslaggever heeft vanmorgen bardienst en hij mag de scheidsrechter van dienst ontvangen. Onze scheids heeft op voorhand wat problemen met de kleuren onze shirts in combinatie met die van onze tegenstander en hij vraagt of Sjaak voor alle zekerheid vast zwarte shirts klaar wil leggen. Ook vraagt hij aan Sjaak of hij nog een hek om het B-veld wil timmeren, maar zelfs voor Sjaak is een halfuurtje net niet voldoende tijd om een heel veld te voorzien van een hekwerk.
Zo staan onze mannen rond half een in een zwart shirt, met zowel lange als korte mouwen en soms wel en dan weer niet een rugnummer, klaar om te spelen tegen Hardinxveld. Jordy heeft nog wel toezicht gehouden bij het warmlopen, maar hij moet zelf ook spelen in Alblasserdam. Zo staat Davey er alleen voor, maar mocht hij al de ambitie hebben om onze mannen te coachen, het is onmogelijk omdat de trainer van Hardinxveld continu en luidkeels zijn mannen aanmoedigt en de scheidsrechter terechtwijst, als dit volgens hem nodig is. Volgens veel Dubbeldamfans is de scheidsrechter amper op een foutje te betrappen en dan nog is het altijd beter om dit gewoon te laten gebeuren.

Max de Haas is geblesseerd, Björn en Yassin nog niet terug van vakantie, maar omdat we Fred langs de kant zien, weten we dat Xander weer terug is. Als grensrechter zien we Fausto, de vader van Vincenzo, die foutloos weet te vlaggen.
Het is warm op het veld en langs de lijn verdwijnt de schaduw langzaam maar zeker tijdens de wedstrijd. De twee teams moeten nog wat wennen, zo lijkt het. Ze zijn gelijkwaardig aan elkaar en we zien amper kansen. Het eerste schot op doel is van Hardinxveld en niet alleen is het een prachtig schot, het is ook direct een doelpunt, maar met deze 0-1 achterstand probeert Dubbeldam direct de gelijkmaker te scoren. Nathan zet Xander vrij in de zestien, maar de keeper weet te redden.
Fred is gekomen voor één actie van Xander; omdat hij in de vakantie niets gedaan heeft, verwacht Fred dat Xander in elke helft slechts één keer kan vlammen en hij blijft zeker niet tot na de rust. De actie van Xander is briljant, na een aanname op het randje van de zestien passeert hij twee verdedigers en als hij te ver naar buiten lijkt te gaan, passeert hij de keeper met een magistraal hoog schot.
Dubbeldam wordt alsmaar sterker, een hard schot van Luuk wordt in de zestien gesmoord. Een vrije trap van Dubbeldam wordt te zacht ingeschoten, maar een foutje achterin wordt door Nathan meedogenloos afgestraft en hoewel de keeper de bal nog raakt, staat de 2-1 op de borden.
Even voor rust stompt de keeper van Dubbeldam Xander ondersteboven in de zestien en de bal had ook zomaar op de stip gelegd kunnen worden.

Uw verslaggever vertrekt nog voor de rust om Steven thuis op te halen en als hij terugkomt, is niet alleen de tweede helft begonnen, maar heeft Xander ook in de tweede helft weer gescoord, dit keer met zijn hoofd, zo weten Eva en Olke-Jan te vertellen. Dubbeldam heeft het heft nu volledig in handen en we zien nog enkele kleine kansen, terwijl Hardinxveld er bijna niet meer uitkomt. Het is Noah die na een knappe rush ook weet te scoren, waardoor we met 4-1 voorkomen.
Zoals al gezegd, komt Hardinxveld vrijwel niet meer in de buurt van het doel van Marco, maar als ze dit wel een keer lukt, weten ze met een slim kopballetje de 4-2 te scoren. Als ze even later van afstand op het doel schieten, heeft Marco de bal klemvast, maar iedereen weet dat het bij een doelpunt van Hardinxveld nog een paar bijzonder spannende laatste minuten gaan worden. Brian is achterin sterk en we komen eigenlijk niet meer in de problemen.
De wedstrijd eindigt met een prachtige aanval van Luuk en Xander, waarbij de kans verloren lijkt te gaan en Xander met hard werken de bal binnen weet te houden. Hij legt de bal terug op Noah, die makkelijk de 5-2 binnentikt.

Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, waarin onze mannen lieten zien dat ze als een hecht team op het veld staan. Volgende week mogen we afreizen naar Gorinchem, waar we tegen Unitas dit keer hopelijk wel het einde van de wedstrijd halen.