De bekerwedstrijd tegen Hardinxveld JO15-1 stond vandaag op het programma. Zal de wedstrijd wel doorgaan gezien de onweersbuien van de afgelopen nacht? Om 07.35 uur kregen we in de groepsapp  het verlossende antwoord van onze leider Theo. ‘ De wedstrijd gaat 100 procent zeker door’. Opstaan geblazen.

VV Hardinxveld is een geduchte tegenstander. Dat heeft Theole JO15-1 wel gemerkt. De bekerwedstrijd van 2 september heeft zij met 0-6 verloren. Met goed vertrouwen ging Dubbeldam JO15-1 naar Hardinxveld omdat de eerste bekerwedstijd tegen Papendrecht JO15-01 met 4-1 was gewonnen .

Om 09.15 uur begonnen we aan de warming-up. Het was een geweldig gezicht.  Dubbeldam JO15-01 zag er gelikt uit. Geweldig tenues en iedereen had dezelfde voetbalschoenen aan. Echt een professionele uitstraling. Dat vonden de supporters van Hardinxveld JO15-01 ook. Maar konden we  in de wedstrijd het verschil maken? Daar gaat het trouwens allemaal om.

Om 09.50 uur floot de scheidsrechter. De wedstrijd was begonnen. De spanning was sowieso bij de ouders voelbaar. Stijn en Tiemen begonnen op de bank. Meteen vanaf het begin werd Hardinxveld onder druk gezet. De ballen werden goed ingespeeld en bij balverlies werd met agressief spel, maar niet over de grens, de bal teruggepakt.  In de 5de minuut schoot Nathan  de bal net over het doel en in de 8ste minuut schoot Dave na een mooie pass van Nathan hard op het doel. We hadden de pech dat Hardinxveld een goede keeper had. De keeper kwam op tijd zijn doel uit en hielp kansen van Dubbeldam om zeep.

Na 15 minuten was het duidelijk. Dubbeldam was de bovenliggende partij. Het positiespel was uitstekend zowel aanvallend als verdedigend. De verdediging verdient een dikke pluim. Bjorn heerste als een veldheer, bijgestaan door Max, Tobias en later Tiemen. Bij groot gevaar kreeg de verdediging hulp van de middenvelders Nordin , Nathan en Yorick. De samenwerking was fantastisch.

Na een goedgenomen corner schoot Davey met een keihard schot in de 20ste minuut de 0-1 binnen. De verwachting was dat we er overheen zouden lopen maar Hardinxveld was een taaie tegenstander. Vanwege een hardnekkige blessure werd In de 21ste minuut  Nordin voor Stijn gewisseld. Ook omdat Hardinxveld er een tandje bij deed en een extra verdediger nodig was.

In de 23ste minuut ging Nathan,  na een goede pass van Harris, er vandoor richting het strafschop gebied. Helaas werd hij na een solo waarbij hij 4 man passeerde gevloerd. De vrije trap ging daarna naast.

De druk van Hardinxveld nam toe met als gevolg dat er van beide kanten lange ballen werden gespeeld. De vermoeidheid nam toe. In de 30ste minuut ging Max er vandoor en liep op de keeper af. De keeper bleef lang wachten waardoor Max de bal recht op hem schoot. Ook in de 35ste kreeg Luuk de kans op 0-2. Helaas raakte hij net de lat. Na deze actie floot de scheidsrechter voor de rust.

De conclusie van de eerste helft luidde dat Dubbeldam de bovenliggende partij was. En dat Dubbeldam helemaal niets van Hardinxveld te vrezen heeft.  De backs van Hardinxveld hadden geen vat op onze snelle buitenspelers Xander en Harris. Zij gaven de backs voetballes.

Met een goed gevoel ging de verslaggever naar de kantine om van een lekker bakje koffie te genieten. Helaas zonder de appelflappen die Lenie voor de ouders gebakken had……vergeten!

Na een kwartier floot de scheidsrechter voor het begin van de tweede helft. De vraag was of Dubbeldam het karwei snel kon afmaken. Gewoon snel twee doelpunten maken. Helaas kwam Hardinxveld gretig en getergd het veld op. Wel was er van beide kanten RESPECT voor elkaar.

Na 5 minuten was Bjorn het zat en begon een solo vanaf 40 meter. Na 40 meter gaf hij de bal aan Nathan die de bal net overschoot. In de 8ste minuut stoomde Hardinxveld gevaarlijk naar Toine. Gelukkig werd de bal door een keiharde tackle van Luuk onderschept. In de 10de minuut was daar Xander weer die de rechtsbank van Hardinxveld wederom alle hoeken van het veld liet zien. Helaas stond het vizier niet goed en werd de bal net naast geschoten.

Tussen de 10de en 25ste minuut domineerde Hardinxveld de wedstrijd. De trainer greep in en bracht Nordin in.  Zijn taak was duidelijk, verdedigen en de nul houden. Ook werd Stijn gewisseld omdat zijn blessure weer opspeelde. Luuk nam zijn verdedigende taak over.

Gelukkig zorgde deze wissels voor een kanteling. Dubbeldam kreeg kans op kans maar het vizier van de aanvallers stond niet scherp genoeg. Met de focus en strijdvaardig is het dik in orde.

Na 35 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het resultaat is twee gewonnen bekerwedstrijden. We zijn door naar de volgende ronde. Mijn complimenten aan het gehele team inclusief staf. Dit team zit gewoon goed in elkaar. Geweldige voetballers die voor elkaar keihard werken. De verslaggever heeft van de wedstrijd genoten. Jongens, ik weet zeker dat het een fantastisch seizoen wordt.