Ook nu is de vraag of de wedstrijd wel doorgaat gezien de onweersbuien van de laatste dagen. Het verlossende antwoord komt nu ook van onze leider Theo die in de vroege ochtend met Theole gebeld heeft. De wedstrijd gaat definitief door.

Jullie verslaggever was er toch niet helemaal gerust op. Het blijft maar regenen.  Gelukkig blijkt Theole over een kunstgrasveld te beschikken. Kijk, een kunstgrasveld heeft wel degelijk voordelen.

Wat kunnen we eigenlijk van Theole verwachten? Vorig seizoen heeft Dubbeldam JO15-1 twee keer dik verloren. Gezegd moet worden dat Theole JO15-1 kampioen geworden is met een straatlengte aan punten op de nummer 2. Nu staat vandaag de wedstrijd tegen Theole JO15-2 die de laatste bekerwedstrijd met 4-1 tegen VV Papendrecht heeft verloren. De voorlaatste wedstrijd tegen VV Hardinxveld was niet veel beter. Met een 6-0 nederlaag ging Theole JO15-2 huiswaarts. Toch moeten wij dit team niet onderschatten. Het blijft voetbal, de bal is rond, wie heeft de vorm van de dag etc……

Bij het opkomen van de elftallen valt op dat de spelers van Theole een kop kleiner zijn. Enkel de nummer 9 blijkt op de brommer te zijn gekomen. Het vermoeden is dat 90 procent van het elftal eerstejaars is. Na het fluitsignaal stelt jullie verslaggever vast dat Theole de eerste 5 minuten aardig blijkt te voetballen. Met goede combinaties wordt onze verdediging op de proef gesteld. Heeft Dubbeldam  dit elftal onderschat?

Wat opvalt is dat Dubbeldam een zelfcorrigerend team is. Na wat gepraat heeft de verdediging zich goed gepositioneerd. Na een goede ingreep passt Max de bal naar Xander die de bal direct naar Davy schiet. Met een schuiver maakt hij de 0-1 in de vijfde minuut.

Drie minuten na de 0-1 scoort Luuk vanaf 20 meter in de linkerbovenhoek de 0-2. De 0-3 wordt in de 11de minuut door Harris gemaakt na een goede pass door Tiemen. Het scoreverloop gaat nu wel erg hard.

Theole doet echt haar uiterste best maar onze verdediging met een hardwerkende Tobias, Stijn, Max en regisseur Bjorn is ondoordringbaar. Alleen die nummer 9 zorgt voor enig gevaar maar na een paar harde tackles van Bjorn is ook hij ‘uitgeschakeld’.

In de 14de minuut vliegt een schot van Xander net langs het doel maar een minuut daarna maakt Harris zijn tweede doelpunt nadat hij drie man heeft gepasseerd.  In de 23ste minuut maakt hij zijn eerste hattrick van het seizoen. 0-5 de spanning is er vanaf. Uw verslaggever krijgt nu medelijden met Theole. Dit team zou ook tegen Dubbeldam JO14-1 het onderspit delven. De vraag is nu of Dubbeldam met dubbele cijfers naar huis zal keren.

In de 30ste minuut scoort Xander  na een foute pass van Theole de 0-6. Davy is ook op schot en maakt de 0-7 inde 32ste minuut. Theole is nu echt een speelbal en Dubbeldam combineert naar hartenlust. Na precies 35 minuten fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de 4de minuut van de tweede helft scoort Davy de 0-8 na aangeven van Nathan. Davy doet het na de 0-8 rustig aan of is het medelijden omdat hij een paar 100 procent kansen mist. Jullie verslaggever begrijpt dit wel. Davy kent genade maar wordt door het team gecorrigeerd. Dubbeldam wil met dubbele cijfers winnen!

In de 15de minuut maakt onze roadrunner Xander de 0-9. De verdedigers van Theole hebben totaal geen vat op hem.

En dan wordt eindelijk in de 25ste minuut de 0-10 door Yorick gemaakt. Ook Nordin maakt zijn doelpunt in de 30ste minuut. En dan het klapstuk in de 35ste minuut. Bjorn schiet van dik 25 meter op de lat. Via de lat belandt de bal op de rug van de keeper en valt zo het doel in.

Eindstand 0-12. De uitslag heeft veel hoger kunnen uitvallen maar de grensrechter van Theole heeft vaak voor buitenspel gevlagd. Een aantal malen was dit zeer dubieus maar jullie verslaggever geeft hem het voordeel van de twijfelJ.

Jullie verslaggever stelt weer vast dat JO15-1 een goed voetballend team is. Een team die zelfcorrigerend  en zeer gretig is. Volgende week zaterdag is de eerste competitie wedstrijd tegen Wieldrecht JO15-1. Met de instelling van vandaag moet ook dit team verslagen kunnen worden.

Jongens en staf van harte gefeliciteerd met deze overwinning en het doorgaan naar de volgende bekerronde.