Bizarre middag levert drie punten op

Dubbeldam zit in een wisselvallige fase van het seizoen. Zo werd er in de laatste drie wedstrijden van het seizoen verloren, gewonnen en gelijkgespeeld. Dan verwacht u wel dat de Schnorrrrrr en de supporters weer een klinkende overwinning verwachten. Maar een middag zoals deze had waarschijnlijk niemand verwacht.

Het begint allemaal op Dubbeldam, waar iedereen langzaam binnendruppelt of bij het tweede kijkt tegen NOAD’67. De niet zo spannende wedstrijd werd met 7-0 gewonnen door het tweede en kan wederom drie punten bijschrijven in de weg naar het kampioenschap. Met deze twee zinnen heb ik vriend van de Schnorrrrrr, Rob de Vaal ook weer tevreden gesteld. Hoewel hij niet van druk houdt, vind de Schnorrrrrr dat Rob eindelijk een kroon op zijn jarenlange trainerscarrière moet gaan zetten en een prachtig kampioenschap met zijn manschappen moet binnenslepen. Daarna vertrekt de selectie van Smaal richting Zevenbergen voor het treffen met Samenspel En Oefening Leidt Tot Overwinnen. Beter en sneller gezegd SEOLTO.

Trainer Smaal is blijkbaar toch een beetje Schnorrrrrr fan geworden, want direct in de kleedkamer laat hij alle serieuze blikken vallen en begint grapjes te maken. Iets wat we nog niet eerder gewend waren van onze serieuze trainer, maar blijkbaar vind hij deze teamspiritsfeer bij ons passen en past zich er gemakkelijk mee aan. Waar hij niet aan kan wennen is de Blokfluitjas van Ali. Daar misschien ooit meer over, maar in alle eerlijkheid wil de Schnorrrrrr maar weinig kwijt over deze afschuwelijke jas. Naast de Jas van Ali is ook het elastische anti-panna broekje van Mahmod een dingetje. Het schijnt een Sporty-strap te zijn. Een broekje tegen alle liesblessures. Het zou een wonder zijn, dat een broekje Mahmod weet heel te houden in één wedstrijd.

Dat Broekje is dan weer van Belgische makelaardij. Belgisch hoor ik u denken? Jazeker, we waren natuurlijk al internationaal gegaan met die gekke vent uit Limburg, maar nu hebben we een echte buitenlander. Geen Iranees of Marokaan op een berg, maar gewoon een Belg uit Brugge. Een collega van Mahmod, die blijkbaar ook heel erg gesteld is op de liezen van onze olijke dribbelaar. Verder is hij niet van de andere kant, want de beste man heeft meer dan 90.000 tindermatches. Een kleine tip voor Frank, het is geen Bruno, maar ik zal niet vertellen dat je een zusje hebt… dat werkt niet bevorderend met John in de buurt. Tot zover een korte kennis maken met John Ekelmans. Die overigens ooit nog ergens in Griekenland 14 wedstrijden op profniveau speelde, maar of we dat serieus moeten nemen? Door de crisis zal hij niet betaald hebben gekregen en liep de plaatselijke souflakie chef in het veld. Verder niks te min over John, want het is echt een aanwinst voor ons Dubbeldam.

Goed, genoeg onzin en door naar de opstellen; Noah Speelmeijer, Bruno Prins, Daan Rijppaert, Mahyar Zarrinphaker, Teoman Deger, Frank Sluijmer, Ali Sedaghat, Mahmod Zarrinphaker, John Ekelmans, Koen Vogel en Raffalinho karg starten in de basis. Op de bank deze week; Leon van der Weijden, Nick Schot en Evert Meijer. Daniël Bouter ontbreekt bij de selectie in verband met een welverdiende vakantie om zijn zonnetje weer op te laden. Of komt hij gewoon bij van een vervelend familieweekende weg? We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat Dubbeldam aan de wedstrijd is begonnen en uit de startblokken vliegt. Desalniettemin is het de eerste tien minuutjes nog wat rommelig, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt in de resterende 35 minuten van de eerste helft.

Bij balbezit aan de linker flank ziet iedereen Mahmod een scherpe voorzet geven. Deze komt voor de voeten van Koen, maar besluit wijselijk de bal niet te toucheren en de bal verdwijnt zomaar in de verre hoek het net in, 0-1. Hoewel de Schnorrrrrr in de wandelgangen heeft gehoord dan Koen de goal tot op het moment van vandaag nog steeds claimt. Toch heeft Ben statistieken, Mahmod als doelpuntenmaker getipt. Iets waar de Schnorrrrrr zich wel in kan vinden. De 0-1 zal snel gevolgd worden door de 0-2. Een vrije trap van ongeveer een meter of 20 wordt feilloos binnengeschoten door Daan Rijppaert. Hij zal vandaag een hoofdrolspeler worden in alle vormen en maten. Want een minuut of 10 later benut hij met een hard en hoog schot de makkelijk gegeven penalty, na vasthouden en blokkeren van Raffalinho. Zo kent Dubbeldam met de 0-3 een riante voorsprong en het zou deze door de eerste buitenlandse treffer ooit op zaterdag nog extra vergroten. John schiet de bal hard en onhoudbaar achter de doelman van SEOLTO. Die zal nog veel moeten Samenspelen en Oefenen….

In de rust wordt gehamerd op het doodspelen van de wedstrijd en geen gekke dingen doen. Alles is daar ook mee gezegd en iedereen geniet na van een goede eerste helft. Dat samen met een lekker warm bakkie thee, wachten wij als trouwe supporters buiten op het vervolg.

Het vervolg is niet verwarmend. Een zeer rommelige tweede helft zou volgen en er zullen nauwelijks kansen volgen voor de zwart witten of het oranje uit Zevenbergen. Tot aan de 75e minuut is er niks aan de hand voor Dubbeldam. Dan scoort de spits van Zevenberg met een hard schot dat onderkant lat het doel in verdwijnt. Het lijkt een eretreffer te worden voor het niet echt in goeden doen zijnde SEOLTO. Niets is minder waar… Hoewel Bruno Prins nog 1-5 maakt in blessure tijd en het beslist lijkt, moet de blinde paniek nog komen voor onze Dubbeldammers. Mahyar raakt geblesseerd aan zijn schouder en Daan Rijppaert keept de bal uit het goal volgens de scheidsrechter en krijgt het rode kartonnetje van ongeveer 26 euro naar zich toegewezen. Dan wordt het zomaar 2-5 en staan niet Mahyar en Daan centraal achterin, maar Koen en Leon. Totaal onwennig en vreemd besluiten de backs dan ook nog gewoon te willen aanvallen en iedereen verliest op dat moment zijn geduld. Het is een wankel moment, maar zolang kan het toch niet meer duren?

Mahyar vervolgt met schouder uit de kom, gewoon de wedstrijd. Al doet die dit natuurlijk iets minder fysiek aanwezig en staan we stomweg met negen en een halve man in het veld. Uit een corner waarbij Ali uitnodigt tot score, valt dan de 3-5. Een rollertje uit het zicht van Noah valt binnen. Het weer wordt grauw en grijs. De lampen schieten zelfs aan en de wedstrijd lijkt op dat moment nooit meer te eindigen voor spelers en supporters. De enige die weet wanneer het klaar is, is de scheidsrechter. Maar hij lijkt eveneens verdwaalt op een voetbalveld te lopen. SEOLTO zou dan uit een kluts ook nog de 4-5 maken en pardoes is daar de aansluitingstreffer. Dubbeldam moet nu snel het hoofd erbij pakken en koste wat het kost de bal van het goal houden. Dit lukt de laatste secondes en minuten en zo winnen de mannen van Richard Smaal toch nog de wedstrijd. Ondanks de riante voorsprong werd het nog verdomde spannend op het sportpark in Zevenbergen.

Niet de beste tweede helft, maar zo worden er toch weer drie zeer belangrijke poenten gepakt in de strijd om het kampioenschap, nacompetitie … uhhh lijstbehoud bedoelen we natuurlijk nog gewoon. Volgende week hebben we alle steun echt weer nodig aan de schenkeldijk, want dan zal het niet vanzelfsprekend gaan. Mahyar zal misschien nog niet fit zijn en Daan zal geschorst zijn, dit betekend dat Prinsenland niet op volle sterkte aangepakt kan worden. Toch gaan er weer 11 Dubbeldammers om de eer van de club strijden. Want wij sjouwen als paarden voor Dubbeldam!

Tot volgende week trouwe supporters en bedankt voor jullie aanwezigheid. Verder wensen wij Mahyar veel sterkte met zijn herstel.

De Schnorrrrrr