Het seizoen nadert zijn einde en de sterren van Dubbeldam 3 hebben eigenlijk niets meer om voor te spelen behalve natuurlijk de eer. Er is de laatste weken een mooie reeks neer gezet met een aantal mooie winstpartijen waarin ook steevast de nul werd gehouden en er bij vlagen ook best aardig werd gevoetbald. 

Sinds het weer wat beter gesteld is met de temperatuur is ook de opkomst verbazingwekkend goed. Er zijn weinig tot geen blessures meer en iedereen is gretig om te spelen. Nou ja bijna iedereen. Zoals bekend is Koentje nog steeds niet hersteld van zijn blessure en zullen we hem dit seizoen niet meer in actie zien. Zoals gezegd een doodzonde. Wel was hij er weer eens bij om de boel te supporten en sommige jongens neer te zetten en te voorzien van de nodige tips. Want Koentje weet wel hoe je een balletje moet toucheren. Helaas was PapaPatrick nog steeds niet aanwezig. We hoefde dit keer niet de Moerdijk over maar toch was hij niet van de partij. Een groot gemis achterin maar gelukkig was Rendiertje Wapperom weer terug en inzetbaar.

Ook Errory was helaas niet inzetbaar. Hij is nog herstellende van vorige week waar hij 90 minuten moest spelen en 2 sprints van zeker 80 meter moest uitvoeren. ” Ik heb zoveel pijn. Dat is niet normaal hoor. Die eerste sprint ging nog wel maar die tweede is mij duur komen te staan. Ik loop al de hele week met een errorylator, het is niet te doen joh” aldus Errory. “Ik geloof hem gelijk, want die jongen heeft normaal een hele hoge pijngrens, mijn broertjebroertjebroertje laat niet zomaar een wedstrijdje schieten” waren de woorden van broerlief El Patron di Bever.

Aangekomen bij IFC werd er nog even een drankje en voor sommige een hapje gedaan om helemaal fit aan de aftrap de kunnen verschijnen. Alleen de Gnoe hield het bij het zien van het kunstgrasveld bij een plek op de bank. ” Dit zijn geen velden voor mij. Ik wil bij mijn befaamde sprints wel zand zien opstuiven en geen zwarte korrels, waren Dennis zijn woorden. Wel een gemis voor het team want zoals jullie vaste fans allemaal weten is Dennis al een aantal weken achter elkaar speler van de week geworden. Hij wordt ook hoog getipt voor de titel speler van het seizoen die u in de volgende Dubbeldam 3 inside zult zien. Al met al wederom weer een bewogen voorbereiding.

En toen gebeurde in de warming-up nog iets waar je als team altijd je hart voor vasthoudt: de keeper, de schier onpasseerbare Sweetyman, geeft aan geblesseerd te zijn tijdens het warmlopen. ” Ik was er de hele week al bang voor, sinds ik ballen met mijn handen tegenhou heb ik erg last van mijn vingers en handen. Ook heb ik vorige week 2 ballen geklemd via mijn borst en daar betaal ik nu de tol voor” legt Danny uit. Best gek want ik heb behoorlijk gespierde armpartijen en dito borstkas” gaat Danny verder. ” Dat klopt, die armen van hem bepaald  geen dooie takken”vult de Gnoe aan. Gelukkig was Jesper weer terug van zijn romantische vakantie en kon hij de plek van Soeteman overnemen. Nou ja, gelukkig… Maar daarover later meer. We begonnen dus in de volgende opstelling:

Jesper in de goal, achterin stonden Axel, Wappie, Jeroen en Rocco. Op het middenveld Ferdy, Tak, Nick, Gokinho en Michel” The Diamond” en in de spits de vertrouwde naam van Johan Bruijstens.

U mist hier de naam van Stefan. Geblesseerd hoor ik u denken. Nee, maar ook binnen Dubbeldam 3 zijn er grenzen in het toelaatbare. We hebben de laatste 3 wedstrijden nogmaals grondig besproken met enkele van analisten en die kwamen tot de conclusie dat Stefan heel veel loopt maar niet zo gek veel scoort. Die analisten van ons zien ook alles. Stefan had de vorige wedstrijd 11.2 km gelopen. 7.2 daarvan waren om eigen balverlies te herstellen. 2.3 waren ballen die ban zijn voet vlogen en 1 km waren buitenspel momenten en kansen om zeep helpen. De resterende 0.7 waren nuttige meters. Reden voor de analisten om eens aan de bel te trekken. Zodoende begonnen we met Ferdy in de de basis. Die de laatste weken naarstig op de deur aan het kloppen is met de ene na de andere fantastische invalbeurt.

Voordat we begonnen aan de wedstrijd wisten we eigenlijk al dat dit wel eens een potje kon worden waar we niet bijzonder veel plezier aan zouden beleven. De scheidsrechter van dienst herkende we al; die deed thuis bij ons nog mee als speler. Dat schept altijd vertrouwen als zo iemand dan gaat fluiten. En gezien het feit dat het een soort interland was gaf het de burger niet bepaald moed. Maar goed we proberen er het beste van te maken en zullen geen vooroordelen vellen.

De wedstrijd begint zoals we verwacht hadden. Wij hadden vooral de bal. Krijgen hier en daar wat tikken en duwtjes, de scheids fluit niet, wij gaan ons irriteren aan de beste man en het spel is niet om aan te gluren. En jawel zo was het. Sterker nog we kwamen ook in no time nog eens 2-0 achter terwijl wij zelf 80% balbezit hadden. Ook best knap overigens. De eerste goal was een counter die opzich niet onhoudbaar leek. Maar Jankovic had geen antwoord op een schot van 14 km p/u die een meter naast hem kwam. Jammer hoor. Na de wedstrijd had die overigens een andere uitleg maar vraagt u het hem zelf maar u hem tegenkomt.

Dan de 2-0. Die kunnen we eigenlijk in het geheel op het conto van Jeppie”Korius” de Bruijn zetten. Een ogenschijnlijk simpele voorzet binnen de 5 meter lijn werd niet door Jesper gepakt en de spits kon vrij inkoppen. Na de wedstrijd heeft De Gnoe nog een aantal keer geprobeerd uit te leggen aan Korius dat de 5 meter altijd voor de keeper moet zijn en deze goal toch echt zijn fout was maar ook die ging er bij Jespertje niet in en vond ook dat hij hier vrijuit ging. Tuurlijk, iedereen snapt dat een grootheid als Sweetyman opvolgend, die al weken de nul heeft gehouden, niet meevalt maar wat Jespertje hier allemaal het doen was was iedereen een raadsel. Hoe dan ook 2-0. Enkele spelers van IFC gingen nu nog provocerend roepen dat zij laag staan en wij hoog en dat dit wel erg stoer was. Toen er vervolgens werd geroepen dat gewoon wat eten en drinken na de wedstrijd ook wel lekker was werd het vrij snel stil.

Het schoppen van IFC, het niet fluiten van de “scheids” het slechte spel van onszelf het werd allemaal nog erger gedurende het vervolg van de 1e helft. De Scheids was lekker in het turks de jongens een beetje aan het coachen en voerde de wissel netjes uit. Allemaal heel normaal. Althans bij IFC is dat inmiddels normaal. Ook kwamen er ineens 2 tropische verrassingen het veld in met andere shirts als de rest om IFC te versterken. Ik vermoed dat ze samen nog niet zo oud waren als Johan 10 jaar geleden. Al met al niet al te best en de sfeer werd ook steeds grimmiger. Want de “scheids” floot steeds meer partijdig en wij kregen nauwelijks nog een vrije trap mee. Wel wisten we nog een goal te maken via Gokinho. Niet veel later floot Prem voor de rust.

El Patron is in de rust namens Dubbeldam 3 naar de bestuurskamer gegaan om de situatie in kaart te brengen. Het bestuur van IFC haalde echter alleen de schouders op en hadden geen enkele behoefte om iets te veranderen aan de situatie dus het leek ons wijzer om de stand zo te laten en lekker te gaan douchen. Als de tweede helft door zou gaan met dezelfde scheids had het zeker uit de hand gelopen als wij nog zouden gaan scoren. En met de Gnoe en Olie op de bank weet je dat er altijd gescoord gaat worden. Dus, lekker douchen en de punten mogen ze lekker houden. We hopen allemaal dat ze er heeeel trots op zijn.

Wij gaan nog even lekker een broodje eten en een colaatje/biertje drinken met elkaar. Gewoon, omdat het kan… En verlaten vervolgens met gierende banden het terrein van deze nare vereniging die het blijkbaar niets interesseert als dit soort dingen gewoon worden geaccepteerd. Hoe dan ook, we zijn even bezig geweest. Je bent er even uit. Zonde voor de supporters die op dit duel afkwamen maar die hebben vast wel een drankje gehad van Jan van Eijken om de pijn te verzachten 😉

Volgende week wacht alweer de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen DSE. De gebruikelijke 12:00. We hopen dan weer de vele supporters te kunnen begroeten en te kunnen trakteren op een mooie partij voetbal. We rekenen weer op alle steun en zien jullie graag zondag!!