Zaterdag 3 november, er staat weer een onvervalste derby op het programma, de nr 2 en 3 van deze tweede klasse staan tegenover elkaar, beide 1 wedstrijd verloren en 3 gewonnen en alleen het doelsaldo van de Dubbeldammers is iets beter. Het lijkt er dus op dat beide ploegen gewaagd zullen zijn aan elkaar en tijdens de wedstrijd zou dit ook blijken. Het mooie weer draagt bij aan ideale omstandigheden en de Portugese vluchtelingen zijn er ook weer bij dus vandaag een voltallige ploeg, overigens voor het eerst dit seizoen!

De aftrap is om 1230 en de koppies staan strak in de kleedkamer. Natuurlijk is het vooral een pikant duel voor Gino die deze zomer de overstap maakte naar Dubbeldam. Hij speelde vorig jaar nog met veel van de tegenstanders van vandaag en heeft hier de hele week al buikpijn van. Maar ook de andere jongens hebben een gezonde wedstrijdspanning, een duel tegen een stadgenoot is altijd extra spannend.

Al in de eerste minuten zien we dat Oranje Wit zeker niet gekomen is om te verliezen. De eerste minuten knallen ze uit de startblokken en worden de Dubbeldammers in de verdediging gedrukt maar al snel komen de mannen er voetballend uit en krijgen ze de overhand in de wedstrijd. Achterin staat het vandaag als een huis en komen de bezoekers maar zelden tot bij onze keeper Darryll. Feike en Jim staan centraal en met op de flanken Bryan en Justin is er in de eerste helft weinig gevaar te noteren voor onze goal. Onze aanvallers Shane, Max en Gino zijn echter wel gevaarlijk maar ook hier zijn niet echt heel grote kansen te noteren. Het is echter wel een zeer aantrekkelijke wedstrijd, er is veel strijd en er worden voor iedere centimeter kunstgras gevochten als de spreekwoordelijke zwart witte paarden. Het middenveld starten we vandaag met Thom, Milan en Timo en deze drie moeten laten zien wat ze waard zijn. Het overwicht van Dubbeldam betaalt zich vooral uit in corners, in het eerste kwartier zijn er zeker 5 maar helaas betaalt dit zich niet uit in een treffer. Na een minuut of 20 wordt dan toch de ban gebroken, een geweldige aktie van Gino die de achterlijn haalt wordt bekroond door Max, de voorzet van Gino is perfect waardoor Max de bal van een meter of 2 voor de doellijn onberispelijk en snoeihard in de goal laat verdwijnen. Een terechte voorsprong en dat is dan natuurlijk genieten. Met Juul en Stefan inmiddels in de ploeg, blijft er een overwicht voor de Dubbeldammers maar de eerste de beste kans van Oranje Wit gaat er direct in, 1 moment van verslapping en al weet Darryll in eerste instantie nog te redden, de rebound is voor de Oranjewitten en de stand is weer gelijk.

En zo blijft het voornamelijk een schaakwedstrijd met weinig echt grote kansen, Darryll komt de tweede helft wat meer aan bod maar hij moet vooral handelend optreden bij een aantal afstandschoten. Jeremy is ook in de ploeg gekomen en buffelt een eind op weg op het middenveld. De tweede helft geeft echter een ander beeld als de eerste, Oranje Wit lijkt iets beter geworden te zijn en de spanning in de wedstrijd neemt toe. Gaat er nog een ploeg aan de haal met de overwinning of worden de punten gedeeld. Veel spelers kennen elkaar natuurlijk en in het faire duel vallen soms wat klappen maar er wordt zeker niet te hard gespeeld door beide ploegen en de scheidsrechter heeft het goed in de hand. Een kwartiertje voor tijd is het wederom Gino die een fantastische voorzet geeft. Max lijkt weer de afmaker te zijn maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper, deze laat de bal echter los en het is de supersnelle Shane, die alert reageert en de keeper in de korte hoek verrast. De blijdschap is enorm en in dit soort wedstrijden weet je dat er niet veel doelpunten gescoord gaan worden. Het blijft natuurlijk erg spannend en in de laatste minuten zien we nog een gevaarlijke hoge bal maar Darryll staat zijn mannetje en krijgen wij ook nog kansen op het vergroten van de voorsprong. Het blijft echter 2-1 en de drie punten blijven op de schenkeldijk, een geweldige wedstrijd om naar te kijken en dan ook nog eens een paar erg lekkere punten. Complimenten voor de jongens, en volgende week doorzetten. Alblas en IFC lijken nu de belangrijkste tegenstanders te worden maar met de inzet van vandaag kunnen we iedereen aan en kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden!

Feike speelt een fantastische wedstrijd achterin, Jim toornt hoog boven iedereen uit maar zijn kopbal gaat net naast.

Shane is supersnel maar heeft vandaag ook een snelle tegenstander, Juul zijn inzet wordt net op tijd geblokt door de tegenstander.

De verdediging stond vandaag als een huis, maar moet bij de corners ook worden geholpen door de aanvallers