Daar boven op de berg, daar liggen drie poenten

Na twee gespeelde wedstrijden kent Dubbeldam een wisselvallige start in de derde klasse. Met één keer winst en één keer verlies valt er nog maar weinig te zeggen over de huidige stand van zaken. Misschien kan wedstrijd drie, tegen ZSC’62, hier verandering in brengen. ZSC’62 komt uit Scharendijke en zal al een lange autorit achter de rug hebben voordat ze überhaupt aan de warming-up zullen beginnen. Dat kan nog wel eens een voordeeltje zijn voor de Dordtse club.

Trainer Richard Smaal stuurt de volgende elf Dubbeldammers het veld in om de strijd aan te gaan voor wederom drie belangrijke poenten. De poenten die zo hard nodig zijn voor de doelstelling. Handhaven. Ook al vind de Schnorrrrrr natuurlijk dat we gewoon kampioen moeten worden…….. Ach, het kan niet altijd feest zijn. Maar goed, de basis elf… Met Rumo van Oosten in de goal, Evert Meijer, Mahyar Zarrinphaker, Daan Rijppaert en Bruno prins achterin zal er weer met man en macht verdedigd worden om geen tegentreffer te krijgen. Op het middenveld vinden we Frank Sluijmer, Ali Sedaghat en Mahmod Zarrinphaker. Zij moeten de ballen leveren voorin, bij Daniël Bouter, Koen vogel en Leon van der weijden. Daarnaast zitten Randy van Prehn, Jordy Leeuwestein, Nick Schot klaar om in te vallen. Bal gehakt, Noah S. zit er trouwens ook bij. Dat geheel ter zijde als nutteloze informatie. Naar schijnt was hij al met een broodje bal pinda gespot voorafgaand aan de warming up. Dat dan weer tegen de regels in van de trainer. Die adviseert vooral vruchtenhagel voor de snelle suikers.

Snel door, Mahyar wint de tos en mag kant kiezen. Dubbeldam blijft staan en ZSC gaat aftrappen voor de derde competitiewedstrijd op een puntgave grasmat. De complimenten aan de grasmeester. Dubbeldam heeft veel balbezit in de eerste helft, maar het ontbreekt of aan een goede voorzet of afwerking. Zo zien we een prachtige voorzet van Koen over de verdediging van ZSC vallen. Net te scherp voor Leon, die zijn inzet op het kunstgrasveld ziet belanden. Bij deze aanval ontbrak het een beetje aan beide kanten. De Schnorrrrrr zal uiteraard nooit de schuld geven aan de aangever. Maar de aspiraties van Dubbeldam zijn duidelijk. Er is maar één ploeg die de punten zal pakken vandaag en dat zijn de zwart witten. De bal gaat goed van voet naar voet en Bruno weet over de flank meermaals gevaarlijk op te komen. De eerste bal wordt teruggelegd maar word niks mee gedaan. De tweede bal ligt nu nog ergens op de achterste parkeerplekken van ons sportpark. ZSC zal er nog één keer echt gevaarlijk uit komen uit een snelle counter. De voorzet gaat alleen hard voorlangs en de Dubbeldamse verdediging kan opgelucht ademhalen als de aanvallen van ZSC de bal zien missen.

Zo heeft Dubbeldam de kansjes en ZSC één uitbraak gehad. Daar blijft het dan ook wel bij voor de eerste helft. In de Rust worden nog wat snelle druivensuikers naar binnen gewerkt en daarbij een duur siroopje. Met wat wijze woorden van de trainer en Ali (kom op hé) gaan we snel door in de tweede helft.

De tweede helft mocht Dubbeldam niet zwak beginnen. Dat gebeurde ook niet en zo kwamen de kansjes aan Dubbeldamse zijde alweer snel, maar echt doel werd er nog niet getroffen. Totdat Daniël rond randje zestien fantastisch uithaalt naar een misschien nog mooiere pass van Koen. Binnenkant paal valt de bal binnen en Dubbeldam leidt met 1-0. Dan is de ban wel een beetje gebroken. Dubbeldam krijgt goede kansen. Een voorzet op Mahyar wordt teruggelegd. Leon kopt net naast. Wie niet naast kopt is wederom Daniël. Hij knikt een voorzet hard binnen naar een goed aangesneden voorzet, 2-0. Naar wat wisselingen in de aanval krijgt ook Jordy meteen zijn kansen. Binnen één minuut had hij er twee kunnen maken. Na de eerste die hij koeltjes binnenschiet, krijgt hij binnen de minuut nog een grote kans. Helaas voor hem en Dubbeldam blijft het bij de 3-0 die hij dus wel keurig binnenschoot. Grote kansen zullen er dan niet meer volgen, maar ook aan de andere kant zal er geen gevaar meer komen en zo kan nooit-de-nul Remco wederom een wedstrijd zonder tegengoals bijschrijven.

De jonge, goed leidende scheidsrechter fluit af en Dubbeldam is de beste Dordtse club naar drie speelrondes. 6 poenten is meer dan ze op hadden gehoopt naar drie wedstrijden. De vreugde werd dan ook gevierd met een ongekend geweldig avondvierdaagse liedje van de trainer. ‘’Daar boven op die berg, daar staat een …………., En weet je wat hij zij????? ZSC die gaat eraan…’’. De hele kleedkamer gaat los en vind he fantastisch. Wat een enthousiasme van onze nieuwe trainer. Tot verbazing van sommige spelers, maar de Schnorrrrrr kan het wel waarderen. Al hoort hij liever het clublied. Als hij de tekst niet weet moet hij maar eens het hoesje vragen van één van onze spitsen.

Met drie poenten en dus een geweldig liedje erbij, kan Dubbeldam tevreden zijn. Ook de supporters zijn tevreden en wij willen hun dan ook wederom bedanken voor hun aanwezigheid. Wij hopen allen op jullie steun in de volgende ‘’dorpsderby’’ aldus Rumo. Wij kunnen alle steun hard gebruiken.

Tot volgende week!

De Schnorrrrrr