Dubbeldam JO17  RWB 17-1   3-1

 Vandaag was het voor uw verslaggever weer eens een ouderwets dagje Dubbeldam. Hij mocht om kwart voor elf onze 9-1 fluiten in hun clash tegen ASWH om daarna vanaf een uur bardienst te draaien, waarbij hij een groot deel van de wedstrijd van de 17-1 zou missen en zelfs de hele wedstrijd van de 19-1.

De wedstrijd van onze 9-1 was een ware thriller, de twee elftallen waren aan elkaar gewaagd en omdat veel van de spelers elkaar goed kennen, werd er op het scherpst van de snede gevochten om de overwinning. Even leek het dat Dubbeldam de wedstrijd makkelijk naar zich toe zou trekken, maar met veel inzet van ASWH bleef het tot de laatste minuut spannend en eindigde deze wedstrijd in een 5-4 overwinning voor Dubbeldam.

Om half een zou de wedstrijd van de 17-1 moeten beginnen, maar omdat de scheidsrechter zijn spelregelboekje aan onze jongens wilde voorlezen, begonnen we zo’n tien minuten te laat. Daarna was er nog wat gedoe rondom het shirt van Marco. Omdat onze mannen in het groen speelden, mocht hij niet in zijn eigen shirt spelen en zo stond hij in een zwart trainingsshirt in doel, maar omdat de andere keeper ook in het zwart speelde, moest Marco in zijn inloopshirt met korte mouwen in het doel staan.

Het was echt te koud was voor korte mouwen rende zijn moeder met hulp van de trainer van RWB het veld in om hem in een oranje shirt met lange mouwen te hullen.

Dit was trouwens direct het hoogtepunt van de eerste helft, waar we bij aanvang nog wat last hadden van een overenthousiaste Rosa, die niet was wezen stappen en zoveel energie had dat ze niet kon wachten tot de Dames 1 zouden spelen tegen Seolto. In haar enthousiasme dacht ze zelfs dat Jami vandaag de nul zou gaan houden, maar gelukkig voor iedereen was hier geen sprake van en onze vrouwen hebben gewoon lekker met 2-0 verloren.

Bij de reservespelers zien we vandaag Nordin en Haris, twee spelers die qua leeftijd in de 17-1 moeten spelen, maar gezien hun kwaliteiten bij de 19-1 waren ingedeeld. Soms is de overgang te groot en deze twee jongens hebben aangegeven dat ze liever bij hun leeftijdsgenoten in de 17-1 willen spelen en zo zijn ze vanaf deze week gewoon deel van dit elftal. Deze twee spelers hebben dit op een positieve manier weten aan te kaarten en niet alleen voor hen, maar ook voor de 17-1 is dit positief.

Uw verslaggever kijkt met een half oog naar de wedstrijd en hij ziet dat Dubbeldam heer en meester is, maar voor Dubbeldam geldt vooral: hoe groot de kans ook is, hij gaat altijd mis. Eigenlijk hadden we met 3-0 de rust in moeten gaan, maar helaas is er gewoonweg niet gescoord.

Net als voor onze vlagger Lorenzo lijkt ook voor onze trainer Jordy het seizoen er nu al op te zitten. De blessure aan zijn schouder is hardnekkig en de kans lijkt groot dat hij geopereerd moet worden. Het is heel zuur, maar dit seizoen lijkt nu al over te zijn.

We kunnen het nog wel even hebben over de grote kansen van Dubbeldam en de vervelende terugspeelbal bij Dubbeldam, maar geen van de twee teams weet te scoren en als uw verslaggever naar binnen gaat voor zijn bardienst is er nog steeds niet gescoord.

Zoals altijd is het draaien van een bardienst geweldig, de mannen van de Zaterdag 5 zijn uitmuntend en als zowel Jolanda als Barbara komen helpen, kan de middag eigenlijk niet meer stuk. Omdat onze mannen op het B-veld spelen, kan er vanuit de kantine gewoon gekeken worden en Dylan houdt de score in de tweede helft keurig bij. Door twee doelpunten van Xander komen we op een 2-0 voorsprong en als in de ogen van de ietwat vreemde scheidsrechter Bjorn een overtreding maakt, zet Marco vast zijn muurtje klaar en krijgt Bjorn geel, omdat hij de waarheid vertelt. De scheidsrechter legt tot ieders verbazing de bal op de stip en dan is het opeens weer spannend, totdat Xander weer scoort en zo eindigt deze wedstrijd in een 3-1 overwinning voor onze mannen.

Met deze drie punten staan we op een zevende plek, maar als onze mannen de komende wedstrijden weten te winnen, lonkt de top vijf. Omdat het voor Davey geen zin meer had om af te reizen naar zijn vrouwen, dronk hij met Olke Jan en Michel nog een paar biertjes. Volgens Olke Jan werd er niet alleen gedronken, maar ook gesproken over de tactiek voor de komende wedstrijden, waarbij een oplossing is bedacht voor het slecht scorend vermogen van onze mannen, met name in de eerste helft. We gaan hopelijk volgende week zien dat dit zoden aan de dijk zet.

Uw verslaggever heeft het vooral druk, zeker omdat de mannen van de Zaterdag 5 zelf moeten gaan voetballen en alleen omdat de 19-1 op het hoofdveld speelt, krijgt hij nog iets mee van de wedstrijd van onze mannen tegen Hardinxveld, die een stuk hoger op de ranglijst staan. Als het even wat rustiger is, probeert uw verslaggever iets van deze wedstrijd mee te krijgen, maar het is eigenlijk heel saai. Hardinxveld is technisch wat beter dan Dubbeldam, maar onze mannen compenseren dit met veel inzet .

Geen van de twee ploegen weet hun stempel op de wedstrijd te drukken, maar het is Hardinxveld dat met 0-1 voorkomt. Gelukkig voor Dubbeldam maakt Owen gelijk en zo gaan we met een 1-1 stand rusten.

In de tweede helft is het zo rustig in de kantine dat uw verslaggever af en toe even naar buiten kan en hij ziet een vreselijke wedstrijd. Eigenlijk gebeurt er gewoonweg helemaal niets; de twee ploegen proberen in de buurt van de zestien te komen, maar dit lukt eigenlijk maar zelden op een gevaarlijke manier. Eigenlijk houden de twee elftallen elkaar in evenwicht op het middenveld, waarbij Hardinxveld wel wat sterker is dan onze mannen.

Dat we de 1-1- over de streep trekken, is dan ook een compliment voor onze spelers, maar voor veel supporters was het goed dat de wedstrijd afgelopen was.

Waar voorheen de zaterdagmiddagen niet uitblonken in gezelligheid, lijkt het nu week na weer drukker te worden en ook enkele spelers van het eerste en tweede komen nog langs om een biertje te drinken op deze mooie voetbaldag.

Zo is het uiteindelijk toch nog laat voordat uw verslaggever naar huis kan en als hij met Linda naar de parkeerplaats van EBOH loopt, komt hij nog een politiebusje tegen. Blijkbaar wordt ons sportpark goed in de gaten gehouden, wat alleen maar toe te juichen is.

Zo hebben we weer een boeiend dagje achter de rug, waarbij er eigenlijk net iets te weinig naar voetbal is gekeken.