Afgelopen zaterdag 11-11 was er de thuiswedstrijd van onze Dames 1 tegen TSVV Merlijn, een studentenvereniging uit het Tilburgse. Merlijn is koploper in deze competitie en is een technisch vaardige ploeg die goed kan voetballen. Dit bleek al in de eerste de beste aanval, het eerste schot op doel was na een seconde of 20 al direkt raak en dus een valse start voor onze roze brigade.
banner wedstrijdverslagen

Trainer Davy v Pelt had zo een uitdaging, hij kon niet overleggen met zijn collega Jacco omdat die het fluitje moest hanteren vandaag, het fluiten van onze Dames is blijkbaar niet echt een dingetje wat de scheidsrechters bij Dubbeldam graag doen. Toch is dit geheel ten onrechte, de charmante meiden maken altijd veel plezier en ook het voetbal gaat steeds beter al is de derde helft nog steeds de favoriete bezigheid van de dames. En als je als scheidsrechter in de weg staat bij een uittrap van de keepster, wordt je gewoon vriendelijk verzocht een stukje opzij te gaan, ook al sta je op de middellijn…
Maar goed, Davy kon dus het strijdplan al snel in de ijskast zetten en toen na een kwartiertje spelen ook nog de 0-2 viel, het lichtjes begon te regenen en de meiden het presteerden om met zijn drie-en de keepster van Merlijn nog niet te passeren leek het weer een troosteloze middag te worden. Maar gelukkig hadden we vandaag Sophie en Lotte van B in de gelederen en zij dachten er, net als het hele team trouwens, er anders over. We kregen meerdere kansen en al snel viel de meer dan terechte treffer van Sophie die loeihard binnen schoot en de Tilburgse keepster kansloos liet. Achterin speelde Lotte S een dijk van een wedstrijd, geholpen door de backs Charlene, Celine, Wendy en Jaimy stond het als een huis en kwamen er maar weinig echte kansen voor de Tilburgers. Toch moest Jami op slot van rust weer vissen en keken we tegen een 1-3 ruststand aan.
In de rust spraken we af er nog een schepje bovenop te doen, zoveel beter was deze tegenstander ook weer niet en om dit te illustreren kopieerden we de eerste helft van Merlijn, de eerste de beste aanval van ons was nu raak, wederom Sophie die de keepster kansloos liet. Het middenveld met Rosa, Jill, Lotte en Sophie bereikte regelmatig onze spits Kimberley, maar de spitsen van Merlijn lieten een lesje doeltreffendheid zien en zo was het in de kortste keren 2-5. Nog steeds waren onze meiden niet verslagen, Lotte van B kwam goed door en haar voorzet bereikte Rosa die de 3-5 maakte. Niet veel later werd er hands gemaakt en moest de bal wel op de stip, Kimberley had het volste vertrouwen en schoot de bal onhoudbaar binnen. De aansluiting was gevonden en er werd nog harder gestreden voor iedere grasspriet van de onvolprezen grasmat C1. De strijd werd feller maar fair en uiteindelijk was het wederom Kimberley die scoorde, 5-5!
Er volgde een tumultueuze slotfase met kansen over en weer. Uiteindelijk was het toch weer Merlijn dat de voorsprong wist te pakken met nog slechts enkele minuten te spelen. Nog een keer werd alles op alles gezet en gaven de meiden alles wat ze hadden waardoor wederom Kimberley in stelling werd gebracht en haar schot met uiterste precisie de verre hoek in ging, 6-6. Wat een spanning en sensatie! De wedstrijd is nog niet afgelopen, de spitsen van Merlijn zijn uiterst gevaarlijk en lijken in de laatste minuut nog op zoek te gaan naar de winst, een fraaie combinatie met een schot op goal… de bal gaat tegen de binnenkant van de paal……maar gelukkig daarna weer het veld in. No goal volgens de lijntechnologie en het eindsignaal van de scheidsrechter. Een zwaar bevochten punt voor de dames met een groot compliment voor hun inzet van vandaag!