Dubbeldam 19-1 Wieldrecht 19-1  4-1

Zowel Dubbeldam als Wieldrecht zijn niet overtuigend aan deze competitie begonnen en de klassieker is dan ook voor beide elftallen belangrijk om aan te haken. Waar onze mannen van de 19-1 het de afgelopen jaren altijd zwaar hadden tegen onze buren, lijken we op voorhand een goede kans te maken vandaag.
Uw verslaggever was wat laat, omdat hij dacht dat deze wedstrijd op het B-veld gespeeld ging worden; gelukkig voor hem kwam Dees langslopen, die hem vertelde dat er toch echt niemand te zien was op het veld. Aangekomen bij het kunstgras is ook Lydia aanwezig, maar gehaast zegt ze dat ze niet veel tijd heeft. Ze moet nog ontbijten, lunchen en dineren bij Boekmans, maar ze had tijd voor één voetbalwedstrijd en slim als Lydia is, is dit de tweede helft van de 17-1 en de eerste helft van de 19-1 geworden.
Ook Henk van Heeren zien we nog even langskomen; hij moet van onze trainer Henny Smaal altijd even zijn gezicht laten zien en het is voor hem prettig als dit even genoteerd staat.

Na de knappe overwinning van vorige week zijn onze mannen gebrand op een goed resultaat en als snel zien we Tijn knap binnenkoppen. De grensrechter van Wieldrecht ziet deze wedstrijd in bijna elke actie buiten spel en staat enthousiast te vlaggen, maar de nog jonge en bijzonder goed leidende scheidsrechter laat hem even zo vrolijk staan en keurt het doelpunt goed.
Even lijkt Wieldrecht direct voor de gelijkmaker te gaan, maar Marco staat paraat en direct daarna volgt een diepe bal van Wouter op Jeroen, die teruglegt op Youri, die op zijn beurt de paal weer vindt.
Het is echt een genot om naar het optreden van de scheidsrechter te kijken: verschillende keren past hij de voordeelregel perfect toe en commentaar kijkt hij weg met een blik waar geen woorden tegenop kunnen.
Wieldrecht kan geen vuist maken en als ze al richting ons doel schieten, gaat de bal vrij gemakkelijk over. Bij ons is het Youri die zichzelf knap vrij speelt en de 2-0 laat aantekenen.
Achterin zijn er weinig zorgen, onze mannen staan goed en alleen de aanvoerder van Wieldrecht wil nog voor enig gevaar zorgen, waarbij vrijwel elke aanval direct in de kiem gesmoord wordt. Vlak voor rust is Wieldrecht op zoek naar de aansluitingstreffer en als ze in één actie eerste op de lat schieten en dan Marco op hun pad vinden, moet de bal eigenlijk binnengeschoten worden, maar gelukkig voor ons gaat ook dit keer de bal over de lat heen.

Als we Lydia hebben uitgezwaaid begint de tweede helft en weer is het Wieldrecht dat sterk begint. Even lijkt de 2-1 te vallen, maar Marco redt knap en dan valt aan de andere kant, eigenlijk uit het niets, een doelpunt. Owen schiet vanuit een moeilijke hoek de bal binnenkant paal en met deze 3-0 op het scorebord is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, zeker als Haris de bal in de zestien aangespeeld krijgt. Een echt spits had de bal hard op het doel geschoten, maar Haris legt af naar Wouter die dan voor de 4-0 zorgt.
Na dit doelpunt is het vrijwel alleen nog maar Dubbeldam dat aanvalt. De spelers van Wieldrecht hebben het zwaar en krijgen nog twee keer een gele kaart. De keeper van Wieldrecht heeft twee geweldige reddingen in huis, zodat de score in deze fase niet verder oploopt en als Wieldrecht bijna per ongeluk in onze zestien opduikt, wordt de aanvaller netjes onderuit gehaakt en legt de scheidsrechter de bal volkomen terecht op de stip. De eretreffer is dan een feit en ook de eindstand staat dan op het scorebord.
Beide ploegen doen nog wel hun best om te scoren, maar waar Wieldrecht niet meer in de buurt van de zestien komt, tikt de keeper van Wieldrecht een vrije trap van Dubbeldam net over.

Met twee overwinningen op rij doet Dubbeldam goede zaken in deze competitie en nu is het zaak om dit vast te houden. Uw verslaggever zal wat minder vaak aanwezig zijn, omdat hij altijd meereist met één van zijn kinderen, maar hij zal de uitslagen van de 19-1 natuurlijk in de gaten blijven houden.