De Dordte D-Derby hoor ik U denken, wat is dat nu weer? Wel, dat krijg je als je twee Dordtse ploegen tegen elkaar laat spelen die allebei met een D beginnen, en dan hebben we het dus over Dubbeldam- DFC! Beide verenigingen hebben een 16-1 en die mochten vandaag op het altijd groene kunstgras van Dubbeldam hun kunsten laten zien.

Na het volkomen onnodige verlies van vorige week zijn de mannen van Patrick en Jacco er natuurlijk op gebrand om vandaag gen goed resultaat neer te zetten en omdat sommige zelfs klasgenootjes als tegenstanders hebben vandaag staat er voldoende spanning op deze wedstrijd. We beginnen achterin met Gilles voor Jeremy die vandaag teveel last heeft van een spierblessure. Verder staan de vertrouwde namen van Jim, Bryan en Justin in de verdediging en natuurlijk Darryll in de goal. Op het middenveld starten Thom, Milan en Timo en de aanvallers Gino, Max en Shane complementeren vandaag de basiself.

In de eerste minuten van de wedstrijd zien we direkt kansen voor onze aanvallers, Max komt echter net niet goed uit om de bal hard in te schieten en Gino ziet de keeper een goede redding maken. Shane ziet zijn uithaal op de binnenkant van de paal komen, en achter de keeper langsgaan. De bal gaat echter niet over de doellijn en verdwijnt aan de verkeerde kant van het doel. Uiteindelijk wordt het overwicht wel uitbetaald, de corner van Thom belandt in de twintigste minuut op het hoofd van Jim en deze laat de keeper volledig kansloos. De voorsprong is volkomen terecht want Darryll heeft nog amper in aktie hoeven te komen. Stefan en Juul komen in de ploeg en we blijven de betere ploeg, niet veel later kunnen we de voorsprong verdubbelen. Justin onderschept de bal en speelt Timo aan die een steekpass op de snelle Shane in huis heeft. Shane dribbelt de 16 binnen en rond keurig af waardoor we met 2-0 de rust in kunnen.

Na de rust wordt het wat onvriendelijker op het veld, de frustratie bij DFC begint op te lopen en het spelbeeld verandert eigenlijk niet. Darryll moet misschien 2 of 3x in aktie komen maar echt grote kansen kunnen we voor de bezoekers niet noteren. Dubbeldam faalt echter in de afronding en zo blijft de marge beperkt. In een tumultueuze slotfase waarin 2 DFC spelers en Milan even na een gele kaart moeten afkoelen is het Gino die moet springen voor zijn leven. De sliding met 2 benen vooruit vond ik persoonlijk ook nog wel redelijk strafbaar maar Max is dit keer de wijste en dolt in de 16 zijn tegenstander waarna hij de bevrijdende 3-0 maakt. Een volkomen verdiende overwinning die de coaches weer een goed gevoel geven, een derby winnen is natuurlijk altijd extra lekker en zo kunnen er komende maandag een aantal jongens breed glimlachend naar school!

Trotse  en tevreden trainers!