Vandaag weer gewoon zes wedstrijden op het programma en de resultaten zijn deze week jammer genoeg niet geweldig. De belangrijkste wedstrijd is die van onze Zondag 6 tegen SSW, een heerlijke derby om naar uit te kijken.
De meereizende fans van onze Zondag 1 kunnen na de wedstrijd genieten van een geweldige sfeer in de kantine van onze tegenstander.
Hoewel de zon schijnt, is het lekker koud buiten: ideaal voetbalweer derhalve.

SSW 4 – Zondag 6 5-3
Als de Zebra’s spelen tegen de Zebra’s kunnen de Zebra’s niet verliezen, dat is logisch. De enige vraag is dan, zijn het de Zebra’s met Dennis Pieters of de Zebra’s zonder Dennis Pieters?
We mogen Dennis in elk geval nog feliciteren met de 17-jarige verjaardag van zijn zoon Joey en we mogen hem ook nog eens feliciteren met het winnen van de Zebrabokaal, waarbij het ook zomaar nog eens zou kunnen dat Joey lekker meegedaan heeft tegen onze mannen.
Hoe dan ook, SSW was gewoon sterker en ze staan na vijf wedstrijden dan ook knap tweede, waar Dubbeldam op de vijfde plaats terug te vinden is.

Bavel 6 – Zondag 5 8-1
Ook onze mannen van Cinco mochten tegen de nummer twee van de competitie aantreden en ze hadden gezien de uitslag een lastige wedstrijd. Niet dat het onze mannen veel uitmaakt, ze genieten altijd.

ST TPO / VOV 2 – Zondag 4 2-1
Samenwerkende Teams Tussen Puinhopen Opgericht Voetbal Ons Vermaak tegen onze Zondag 4 is op papier een wedstrijd die vragen oproept, maar de antwoorden zijn snel gevonden. Het is een poging van Brabant om een keertje te kunnen winnen van Dubbeldam en inderdaad is TPO opgericht in 1946, dus direct na de Tweede Wereldoorlog.
Eigenlijk is het dus gewoon twee tegen één in deze wedstrijd en laat dit nu ook de uitslag zijn geworden, volkomen logisch dus eigenlijk.

Rood Wit 3 – Zondag 3 5-7
Rood Wit is eigenlijk gewoon het Dubbeldam van Sint Willebrord, een filiaalbedevaartplaats van Lourdes en vernoemd naar de gelijknamige heilige uit de achtste eeuw.
Tegen onze mannen scoorden de Rood-Witten maar liefst vijf keer, maar vrijwel in zijn eentje wist Nick Willemstijn ervoor te zorgen dat de punten meegingen naar Dordrecht. Met maar liefst zes doelpunten maakte Nick het verschil en wisten onze mannen een mooie 5-7 overwinning te behalen. Met vijf uit vijf staat onze Derde fier bovenaan, slechts belaagd door JEKA 10, die ook nog geen steek heeft laten vallen. Volgende week spelen de twee koplopers tegen elkaar om 12:00 uur thuis bij Dubbeldam.

Terheijden 2 – Zondag 2 1-12
Dit keer is het Dubbeldam zelf dat tweede staat en mag spelen tegen een lager geklasseerde tegenstander. Desondanks mag het resultaat er zijn, maar liefst twaalf doelpunten voor en slechts eentje tegen. Sjors Volder scoorde maar liefst de helft van de doelpunten. Wat dit resultaat waard is, zullen we volgende week weten als de nummer één Virtus zich komt melden op de velden van Dubbeldam. Een tweede onvervalste kraker derhalve.

Charlois 1 – Zondag 1 3-1
Op papier zou ons eerste elftal het niet zo moeilijk moeten hebben tegen Charlois, dat achtste op de ranglijst staat, die natuurlijk aangevoerd wordt door onze mannen. In de praktijk bleek Charlois een zeer lastige tegenstander te zijn en al snel in de eerste helft staat Charlois dan ook met 1-0 voor. Als het vlak voor rust ook nog eens 2-0 wordt, lijkt het een moeilijk verhaal te worden.
In de tweede helft wordt heel lang niet gescoord, maar tegen het einde aan scoren beide teams, zodat de uitslag 3-1 voor Charlois wordt.
Volgende week speelt Dubbeldam thuis tegen Taurus, een ploeg die tot vandaag op gelijke hoogte met Charlois stond. Laten we hopen dat Dubbeldam zich herpakt en een mooie wedstrijd laat zien.