In het huidige tijdsgewricht lijkt een voetvalvereniging als v.v. Dubbeldam soms niets meer dan een speelbal van grote organisaties als de KNVB en de gemeente Dordrecht.
Zo heeft de KNVB deze week een keuze gemaakt die een grote impact heeft op ons Zondag 1-elftal. Nadat we twee seizoen min of meer gedwongen in de West II hebben moeten spelen, wordt volgend seizoen de vierde klasse en het jaar daarna de derde klasse in West II om het leven gebracht, onder het motto: zonder teams geen competitie.
In overleg met de KNVB mogen de verenigingen overstappen naar een Zaterdag-competitie of naar de Zondag-competitie in West I of Zuid I. In het geval van Dubbeldam is de keuze waarschijnlijk niet heel moeilijk; vermoedelijk kiest ongeveer 100% van de Dubbeldammer direct voor een overgang naar Zuid 1, het liefst vandaag nog. We zullen nog heel even moeten wachten op de definitieve invulling van de plannen van de KNVB.

Is het laatste idee van de KNVB zeker niet verkeerd, we houden als Dubbeldam ons hart vast over de konijnen die de gemeente Dordrecht nog in haar hoge hoed heeft zitten. Al jaren krijgen onze bestuurders het voor elkaar de verkeerde konijn tevoorschijn te toveren en nu de ontknoping zo maar nabij zou kunnen zijn, hopen we maar dat het goede konijn ons leven komt verblijden. Over een paar dagen is er weer eens een fijne vergadering waarin v.v. Dubbeldam op de agenda staat.