Op deze zonovergoten zomerse dag midden in oktober stond vanmorgen de thuiswedstrijd van onze dames MO11-1 tegen ASWH op het programma. Alle speelsters waren weer aanwezig, inclusief de meeste ouders. Het is goed om te zien hoeveel support onze dames wekelijks krijgen.
Omdat 11-2 een vrij weekend heeft, telde ons team dan ook 13 speelsters dus genoeg reserves vandaag, tot teleurstelling van meerdere dames stonden er bijna net zoveel dames langs het veld als in het veld. Oké, het is een luxe probleem en niet leuk als je reserve staat, maar zolang het rouleert kunnen we er mee leven. En vergeet niet dat de griepperiode voor de deur staat en dan is het goed te weten dat er een grote hoeveelheid superdames zijn om alles compleet te krijgen. Alle voordelen hebben nadelen en vice versa.
Er werd druk nagedacht wie de scheidsrechter was. U weet wel die man met die hoodie met die fluit die in het veld loopt. Gelukkig was Johan van de Velde ter plaatse en hielp hij me uit de brand door te vertellen dat Rob Scheurwater de wedstrijd leidde. eer informatie volgde dat Scheurwater een Ambachtse naam is en zeer bekend is op Dubbeldam. De rest van de gegeven informatie is helaas verloren gegaan in mijn brein, ergens .

Ondertussen werd er ook nog gevoetbald. De dames, aangestuurd door de luid en duidelijk roepende trainer Mano evenals de stillere aanwezige Martin, openden dan toch na enkele minuten de score. Er was weer voldoende samenspel, prachtige voorzetten en een keur van kansen zichtbaar. Duidelijk was het al snel dat ASWH een maatje te klein is voor onze dames. De trouwe aanhang van ASWH verzekerde ons echter in de rust dat ze de tweede helft altijd veel beter speelde. Ook wisten deze ouders zeker dat er maar liefst twee jongens bij ons team voetbalden. Hierop riepen de betrokken ouders hun dames erbij en vroegen deze of ze nu wel konden zien dat het toch echt meisjes zijn. Met het schaamrood op de kaken namen de wederzijdse ouders enige afstand van elkaar. Wij weten ook wel zeker dat er twee dames bij de tegenpartij spelen die zeer waarschijnlijk ouder zijn dan 11 of erg vroeg ontwikkeld zijn, maar goed er werd gevoetbald.

Vol verwachting klopte ons hart voor het beloofde sterkere spel van ASWH. Na de time out van de tweede helft gaven we het maar op, idd onze dames zijn gewoon een stuk beter, vertonen goed voetbal, passen strak naar elkaar, zoeken de vrije man oo sorry vrouw, creëren mooie kansen en scoren voldoende. De score moest ook echt oplopen aangezien onze dames op een 2de plaatst staan omdat de nummer 1 +35 doelpunten heeft en wij +22. Voor aanvang van deze wedstrijd dan. Na het af fluiten bij een eindstand van 12-0 ben ik dan ook gaan onderzoeken hoe het nu staat. En jazeker onze dames zijn goed ingelopen, het verschil betreft op dit moment nog maar 5 doelpunten. Met het getoonde spel en het nog moeten treffen van de nummer 1 is dus echt nog alles mogelijk.

Voor onze fanatiekelingen en de ouders van onze tegenstanders nog even wat namenfeitjes. Noa en Ella zijn dames en hun naam geeft dit ook aan. In een eerder verslag van een medereporter is er duidelijk ingegaan op de spelling van namen, waarbij er na langdurig en grondig onderzoek is bewezen dat als Noa een jongen zou zijn naam Noah met een h zou zijn. Hetzelfde geldt dus voor Ella en Ellah. Ik snap de verwarring wanneer Noa tegen Nora staat en Iris tegen Isis staat, gelukkig was er ook nog een die gewoon Beppie heette. Om de verwarring nog even verder op te voeren, speelden alle dames met roze sokken en onze dames met een groen shirt ipv zwart/wit met roze logo. Bij deze bedankt Linde, dat jij gewoon je roze keepersshirt aan hebt gehouden.

Volgende week spelen we, dacht ik, een bekerwedstrijd. Graag weer hetzelfde spel en graag in onze vertrouwde kleuren.
Bedankt dames het was weer prettig kijken en jullie hebben ons alle weer eens laten genieten.

Typefouten, fouten in namen, fouten in naam tegenstander, fouten in punten en stand, fouten waar dan ook in voorbehouden.