Eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Voor aanvang is de doelstelling om weer eens een keer Kampioen te worden, om de druk maar direct op te voeren. Helaas gezien de opkomst en afmeldingen van de meiden kan dit nog wel eens een te hoog gegrepen doel zijn, het examenjaar en de open dagen voor een vervolg opleiding zijn vanzelfsprekend mega belangrijk maar voor het team en de doelstelling niet altijd het beste. Dan missen we Manon, waarvan de revalidatie langer duurt dan verwacht, ook nog eens wat wel een leegte op het middenveld achter laat.
De afwezigen vandaag : Florine, Isa, Kyara, Maartje, Manon, Sterre als last minute Lotte S geveld door de griep.Het team werd aangevuld door de toppers : Diaz, Lieke en Noa.

Voor aanvang kregen we massaal het NL- Alert binnen dat de stank rondom Alblasserdam verschrikkelijk was maar niet slecht voor de gezondheid, op Kinderdijk hadden ze daar ook last van gehad, de wedstrijd welke voor ons was begon later doordat de speelsters in eerste instantie niet op de fiets naar de voetbal mochten, vandaar de 15 minuten vertraging.

Vorig seizoen werd er thuis nog gewonnen met 4 – 1 van De Zwerver, maar dat is zelden een garantie voor deze wedstrijd. (lees HIER hoe het toen verliep!)

12:15 werd er afgetrapt, met de harde wind hadden we ervoor gekozen om de eerste helft de wind mee te hebben. De eerste 15 minuten van het spel hadden we weinig te vertellen, de 2 goede spitsen hielden onze achterhoede aardig aan het werk, van opbouwen was geen sprake waardoor we niet onder de druk van de tegenstander uitkwamen. Diaz had alleen in de eerste 15 minuten al 3 prachtige reddingen nodig om haar doel dicht te houden.

Na 20 minuten was het toch zover, de linkerspits, wist de 16 in te komen en ondanks dat Diaz haar doel goed verkleinde draaide de bal langs haar in de verre hoek. Een aantal van onze meiden, lieten de kopjes hangen en waren meer tegen zichzelf aan het voetballen, dan met de tegenstander. Vreemd want vanaf de kant gezien, werd er wel redelijk verdedigd, echter qua opbouw misten we wat, weinig rust waardoor de tegenstander steeds meer in balbezit was. Een minuut of 10 voor de rust kregen we op een meter of 20 van het doel een vrije trap, Tessa claimde de bal en met de wind in haar rug, schoot ze de bal onderkant lat, helaas stuiterde deze voor de doellijn dus gingen we rusten met een kleine achterstand.

In de rust de bijna bekende peptalk begonnen om het zelfvertrouwen op te krikken, de pijntjes van de meiden weggenomen waardoor er na de rust weer met volle bak gestreden kon worden. De tips betreft het uitverdedigen met een harde tegenwind uitgelegd, want De Zwerver had daar in de eerste helft veel moeite mee, maar wij gingen daar niet slim mee om, dat moest en kon dus beter.

Vanaf de aftrap, was al zichtbaar dat je met wind tegen helemaal geen nadeel hoeft te hebben, er werd gevoetbald, opbouw via Linsey, Lotte en Yasmin, brachten de de vleugels speelsters Samm en Sara met regelmaat in de 16, waardoor er een paar hachelijke situatie voor het doel van De Zwerver voorbij kwamen, gevolgd met wat cornerballen was het eindelijk Dubbeldam wat domineerde, binnen de eerste 15 minuten was het dan ook Samm welke buitenkant rechts een voorzet in de touwen schoot! 1 – 1 was op dat moment een prima afspiegeling van de wedstrijd, en er zat nog meer in. Achterin viel met name Lieke erg op, welke met inzet, slidings, wat duwen en trekken elk duel aanging om te winnen. 6 minuten later keken we toch weer tegen een achterstand aan, door een schot van 30-35 meter welke door de wind hoog in het doel verdween. Kort daarna, vanaf dezelfde kant werd het ook nog 3 – 1, je merkte dat de strijd gestreden was, de meiden geloofde er niet meer in en konden geen vuist maken, in de laatste 10 minuten kregen we er nog 3 om de oren. Waarvan de ene nog mooier dan dan de ander, overigens waren het stuk voor stuk schoten van afstand, welke door de de sterke wind nog mooier binnen vielen. Diaz keepte een prima wedstrijd, en in alle gevallen kansloos was.

Het positieve is dat we vanaf nu alleen maar omhoog kunnen kijken, gezien onze plek in op de ranglijst : )
Daarom sluiten we maar met een oud Hollands gezegde :

Een goed begin is het halve werk, maar het halve werk is geen goed begin.