Zaterdag 18 mei een heus degradatieduel in de eerste klasse van onze 16-1. Tegenstander IFC heeft net als ons maar liefst 0 punten gehaald en dus is deze wedstrijd er 1 om de onderste plaats. Vorig seizoen nog draaide deze wedstrijd om het kampioenschap en het is dus een schril kontrast met dit duel.

Het terras op de kleedkamers van IFC is goed bezet en de zonnebrillen staan bij iedereen op het voorhoofd, het is warm en de bidonnen zijn gevuld voor een mooie wedstrijd. Darryll is gelukkig weer beter en start natuurlijk in de basis. In de verdediging startten Justin, Jim, Bryan en Milan die vandaag voor de geblesseerde Feike speelt. Milan is bijna een jaar uit de roulatie geweest en het is geweldig om hem weer in het vertrouwde dubbeldam tenue te zien spelen. Op het middenveld gaan Timo, Milan en Thom de strijd aan en voorin zien we Gino, Max en Stefan.  Shane en Jeremey zijn helaas ook geblesseerd.

Het eerste kwartier zien we kansen aan beide kanten, verdedigend staat het goed met de aanvoerder Jim die de boel goed neerzet. Met Milan naast hem zien we een degelijke verdediging die de gevaarlijke aanvallers het voetballen erg lastig maakt. Toch is de grootste kans wel voor IFC, het schot belandt echter op de paal en Dubbeldam komt goed weg. Gino krijgt ook een kans maar is net te laat waardoor de keeper kan ingrijpen. Stefan geeft een prima assist op Max maar ook deze kans wordt gemist en we weten dat we niet veel kansen krijgen op dit niveau…. maar gelukkig wordt vandaag alles anders.

Na een half uur spelen is Juul erin gekomen, Justin komt op langs de flanken en geeft vanaf de achterlijn een perfekte voorzet die Juul prima afrond, we staan 0-1 voor en dat is lang geleden en geeft daarom een super goed gevoel! Het is het keerpunt in de wedstrijd want Dubbeldam is hierna de betere partij maar de scheidsrechter fluit af voor de rust.

Na de rust zien we gelukkig hetzelfde beeld en blijven de Dubbeldammers het spel bepalen, David en Bas zijn dan ook in het veld gekomen en het is volkomen logisch dat de 0-2 valt, Gino rond een fantastische steekpass af met een bekeken schot waar de keeper niet bij kan. Heel even lijkt de wedstrijd te keren als Milan eruit wordt gestuurd met een gele kaart en de vrije trap voor IFC tot een aansluitingstreffer wordt gepromoveerd. Maar de mannen doen er nog een stapje bij, stropen de mouwen op en Max geeft een prima diepe bal op Bryan die zijn strijdlust van de afgelopen weken beloond ziet met een treffer. Prima goal en met 1-3 is het verschil weer 2.

Het verzet van IFC is hiermee gebroken en de Dubbeldamtrein komt op stoom. Niet veel later geeft een Max een assist op Timo, deze ziet Milan echter nog iets beter vrij staan en dus gaat de bal daarheen, Milan krult de bal langs de doelman en is daarmee de vierde doelpuntenmaker van vandaag. Daarna is Gino nog 2x oplettend door foutjes van de keeper direkt af te straffen met een doelpunt. IFC doet nog iets terug maar het is duidelijk dat wij geen laatste worden in deze poule. De einduitslag is 2-6 en het is heerlijk om weer eens drie punten te halen! De mannen hebben het dan ook zelf verdiend en vandaag gewoon goed gevoetbald en de juiste inzet getoond. Goed gedaan mannen!