Nog geen 3 nachten na de eclatante overwinning van afgelopen donderdag op Virtus moesten de sterren zich alweer opmaken voor alweer een competitiewedstrijd. Tegen Victoria 03 uit Oudenbosch. We moesten al om 10:00 aftrappen dus echt lekker uitslapen zat er ook niet in op deze regenachtige zondagochtend. 

De meeste mannen kwamen klagen en zuchtend en steunend de kantine in want er waren veel pijntjes en men vond de aanwezige tijd ook niet helemaal geweldig. Kortom de zin zat er weer goed in. We miste uiteraard weer een aantal spelers maar gelukkig hadden we wel genoeg mensen om richting brabant te vertrekken.

Papa Stolk verkoos een flesje en wisselen van een luier boven deze pot. Gezien zijn brabant allergie is dat misschien ook wel de beste keus, zo kon hij zijn vrouwtje bijstaan in alle nachtelijke escapades. Vermoedelijk moest zij nu zorg dragen over 3 mannen waarvan 1 hele grote maar dat geheel terzijde en ook van Koentje Kampioentje ontbrak wederom ieder spoor. Zoals bekend heeft hij sinds zijn zware blessure niet meer de kracht en motivatie om zijn team bij te staan. Eeuwig zonde want die jongen zou alles even tactisch kunnen omzetten als het even niet loopt. Met zijn ervaring en spelinzicht zou dat geen probleem moeten zijn maar helaas. Oom cleansheet Sweetyman was vandaag afwezigh. Hij verkoos de Krommedijk boven het zelf gaan keepen.” In principe maakt het niet heel veel uit of ik wel of niet fysiek daadwerkelijk aanwezig ben, veel zou het niet uitmaken”. Legt Danny uit. “Of ze schieten naast of over of het is een goal, dat zou vandaag dus niet anders zijn.” Al met al miste we wel weer de nodige spelers en begonnen we dus met de volgende 11:

Jesper in de goal. Achterin Axel, Rocco, Jeroen en Dick. Op het middenveld Stefan, Gokinho, Nick, Takkie en Michel en in de spits Johan. Ferdy was traditioneel te laat gekomen dus kon helaas niet in het doel gezet worden. Dat zou voor de neutrale supporters wel een teleurstelling zijn geweest die hadden al gerekend op een Overduin-Special. Jesper was bereid gevonden in het doel plaats te nemen, iets wat die al vaker had gedaan, weliswaar met wisselende successen maar hij doet het toch maar. Hulde voor Jankovic. Overigens was de meest opvallende afwezige wederom Dick de Boeff die wederom uitblonk door afwezigheid. Na zijn kuitblessure van vorige week is er tot op heden niets meer van hem vernomen. Er zijn mensen die beweren dat die halverwege de scooterrit naar Oudenbosch is bezweken aan de hongerklop maar dat kan door niemand bevestigd worden. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ook Reinier , hierna te noemen Rendier, was wederom afwezig. Rendiertje wilde zich sparen voor volgende week. Volgende week hoor ik u denken? Wat is er dan? Nou, lieve mensen, dan is de RopaRun. En onze Rendier gaat nadat hij de marathon  heeft afgelegd ook deze wedstrijd proberen. Wederom zijn team laten zitten voor een hardloop wedstrijd. Waar is het misgegaan met Wijnier Wapfelkorn.” Ik ben pas net 3 dagen terug van de marathon dus het is wel een opgave mij weer te herpakken maar ga toch mijn best doen” aldus Rendier. We moesten het dus weer stellen zonder Gebresewappie.

Tijdens het warmlopen op het veld werd er gevreesd met groze vreze voor de scheidsrechter van dienst. De man was aan het warmlopen maar even werd er gedacht dat Catweazle ontsnapt was en op ons veld terecht was gekomen. Voor de jongere lezers google gerust op die naam. Maar de vrees was geheel onterecht want de man floot een prima partij dus dit alles was berust op vooroordelen die dus niet altijd uitkomen. Chapeau scheidsrechter!

Dan de wedstrijd. Veel lichte blessures zorgde ervoor dat het allemaal niet heel overtuigend was vandaag. Er werd wel geprobeerd te combineren maar helaas zonder al te weinig echte aanvallen de eerste 10 minuten. En als we een kans kregen kreeg de verkeerde de bal. Stefan. Architect van beroep, kansenmisser als hobby. Het is de laatste weken van eenzame klasse zoals Young Jesus de ene na de andere kans om zeep weet te helpen. Ook deze wedstrijd had hij er minimaal 3 moeten maken in de eerste helft maar helaas bleef de teller steken op zero points. “Ik had vandaag teveel bedenktijd bij de kansen, en dan sla ik dicht.” was zijn uitleg. Teveel tijd? Of te weinig kwalitTEIT? Thats the question. Hoe dan ook het stond 0-0 met de rust en behalve een bal op de paal van victoria hebben ze verder weinig kansen gehad en kwamen we nauwelijks in de problemen. Johan viel al vrij snel uit wegens een waslijst aan blessures. Op het harde kunstgras was die snel uitgespeeld. Hij werd vervangen door Errory die direct bij zijn eerste een bal een prachtige hakbal in petto had, helaas door niemand begrepen en dus zal er over deze schitterend uitgevoerde hakbal nimmer meer gepraat worden. Eeuwig zonde.

De tweede helft werd niet veel beter maar het spelbeeld bleef hetzelfde.Dubbeldam bepaalde de wedstrijd. Nick had het veld verlaten want die liep de eerste helft rond als een aangereden hyena met lepra en een kunstbeen. Hij had wat pijntjes hier en daar en el Patron liet zich vervangen door de Gnoe. Met de Gnoe erbij hadden we nog meer aanvallende intenties. Helaas kreeg de Gnoe te maken met de nummer 2 van Victoria. Zijn teammaatjes noemde hem de tank. Maar Dennis is een Pantserwagen dus het was een pittige strijd waarin Dennis weer behoorlijk wat tikken te verwerken kreeg maar de pantserwagen liep gelukkig gewoon door. En zoals we van de Gnoe gewend zijn hield hij wijselijk zijn mond en liet hij zijn hoeven spreken. de 1-0 hing in de lucht en na een minuut of 20 viel die dan ook eindelijk. Na een aantal mislukte afrondingen voor de goal, vermoedelijk had Young Jesus hier iets mee van doen, kwam de bal terecht voor de voeten van Gokinho. En als Gokkie de trekker overhaalt is het bijna altijd raak en zo ook nu. Binnenkantje Gok schoof hij keurig de bal binnen.

De ban leek gebroken en we konden gaan denken aan uitvoetballen. En zo ging het ook.  We vonden elkaar makkelijker en creëerden veel kansen. De 2-0 kon niet lang duren. Na een aantal goeie acties van De Gnoe, Errory en Gokinho waarin Errory nog een keer de paal trof was het na een half uur in de 2e helft dan toch raak. Rory speelde een aantal mensen uit en bewaarde het overzicht en legde de bal breed op Tak. De keeper lag vrij snel in de hoek en was het zelfs voor Takkie een koud kunstje de bal binnen te werken. 0-2. Niet veel later kwam Ferdy erin en die zorgde wederom voor een kwaliteitsinjectie. Met zijn snelheid, explosiviteit, gogme en kwaliteit hield hij altijd 3/4 man bezig en kregen andere spelers ruimte. Zo ontstond dus ook de 3-0. Errory had weer een goeie actie in huis en wachten (een minuutje of 2) op de mee aangesloten Ferdy en legde de bal keurig breed en Ferdy schoot de bal binnen. 0-3 dus. Niet veel later floot Catweazle af en waren de 3 punten weer binnen. Ook werd duidelijk waar die 0-3 van Victoria voor stond. Al met al een prima ochtend met een goed resultaat.

Zondag spelen we tegen de nummer 1 en kampioen Unitas 30. Op de gebruikelijke thuistijd van 12:00 kunt u weer genieten van onze sterren die er uiteraard alles aan gaan doen om de kampioen de eerste verliespartij van het seizoen te gaan bezorgen. We hopen dat u weer in grote getalen aanwezig zult zijn en zien jullie graag zondag!

 

Reageren op dit bericht: