Zaterdag 24 november 2018

Als voetballer van Dubbeldam is er toch weinig mooier dan te spelen op het eiland van Dordrecht zeker met tegenstanders als EBOH, Wieldrecht, DFC en Oranje Wit. Deze week is het dan ook een feest om de wedstrijden van de Zaterdagafdeling met u door te nemen in de wetenschap dat EBOH volgende week op het menu staat en deze week een prachtig driegangenmenu geserveerd wordt met als voorgerecht onze Zaterdag 5. Jammer genoeg was dit gerecht iets te heet geserveerd, waardoor de lol er voortijd af was.

Het hoofdgerecht DFC viel qua uitslag wat tegen, maar was zeker het genieten waard en gelukkig hadden we een overheerlijk toetje met Oranje Wit tegen ons Tweede.

Wieldrecht 7 – Zaterdag 5

Onze vaste verslaggeefster had vandaag last van een kinderfeestje en kon er pas de tweede helft bij zijn. Achteraf gezien had het feestje best wat langer mogen duren.

In verband met andere verplichtingen kom ik pas tijdens de tweede helft aan bij deze wedstrijd. Krijg te horen dat we 1-0 achter staan wat zeer onterecht is omdat de scheids zich laat leiden door de spelers van Wieldrecht (dit is volgens mij het slechtste wat je kan doen als scheids).

Twee spelers van Dubbeldam hebben al geblesseerd het veld moeten verlaten Dan wordt de tweede helft allemaal nog gekker en loopt alles compleet uit de hand. Ik zal hier niet verder over uitweiden, maar het verdient geen schoonheidsprijs vanuit het Wieldrecht kamp.

Inmiddels staan we 2-0 achter en gaan we naar de kleedkamer met nog 20 minuten op de klok. Er wordt niet meer gevoetbald maar wel door een aantal ouders gewacht op hun “kind” om te kijken dat ze veilig naar huis kunnen vertrekken.

Hier wou ik het maar bij laten en hoop dat het volgende wedstrijdverslag weer over voetbal gaat.

DFC 4 – Zaterdag 4  6-2

Ook bij DFC wordt weer gevoetbald na de afgrijselijke moord op Paul Pluijmert en hoe moeilijk dit voor verschillende spelers zal zijn, dit is wel het leven. Ook vandaag werd er een minuut stilte gehouden voor Paul en daarna was het gewoon zoals we gewend zijn: een tikje partijdige scheids- en grensrechter met een DFC dat gewoonweg beter was dan onze mannen.

Met een ruststand van 4-0 viel het uiteindelijk resultaat dan nog alles mee. Raymond Bras en Patrick van Leeuwen wisten met elk één doelpunt de eer voor Dubbeldam nog ruimschoots te redden, maar 6-2 is natuurlijk een duidelijke uitslag.

Zaterdag 3  is weer vrij

Wat een voorbereiding op de Schenkeldijkderby, maar liefst twee weken heerlijk nietsdoen, maar volgende week gaan we los: thuis.

Oranje Wit 4 – Zaterdag 2  1-5

Voetballen tegen Oranje Wit, winnen met mooie cijfers en bovenaan staan in de ranglijst. Beter dan dit kan het eigenlijk niet zijn. Een heerlijk dagje derhalve voor onze Zaterdag 2.

Zaterdag 1- Halsteren 1  1-1

Op de ranglijst staat Dubbeldam een paar plaatsen boven de tegenstander van vandaag, maar omdat de verschillen heel klein zijn, is het belangrijk om geen punten te verliezen. Bij een gelijkspel verlies je geen punten, maar win je ze ook niet. Toch was het gelijkspel van vandaag een lekkere; Halsteren had voor rust zomaar op voorsprong kunnen komen, maar dankzij het eerlijke vlaggen van Harry Swart liepen onze Brabantse vrienden niet verder uit en konden we in de tweede helft op gelijke hoogte komen.

We kunnen het een gestolen gelijkspel noemen, maar aan het einde van de rit hebben we wel een punt en dat is niet verkeerd. Hoewel de verschillen echt heel klein zijn, staat Dubbeldam na vandaag op een vijfde plek, voor een promovendus een heerlijke plaats om te vertoeven, dus we genieten er maar van.