De winterstop is eindelijk voorbij en de mannen mogen vandaag voor het eerst de wei weer in. Na de lange winterstop spelen we in de kampioenspoule, omdat we in de najaarscompetitie bij de eerste 6 zijn geeindigd. Er zijn dus weer wat bekende tegenstanders maar ook 6 nieuwe en dan is het dus altijd weer onduidelijk wat het seizoen voor verrassingen kan opleveren. Vandaag echter nog een bekende tegenstander, Zwaluwe 15-1 was voor de winterstop nog met 1-0 te sterk en dus kunnen we gelijk aan de bak!

Half Nederland ligt plat want er heerst nog steeds een griep epidemie. Ook aanvoerder Jim en Timo liggen vandaag ziek op bed, Feike is nog niet hersteld en Job is ook niet aanwezig. Gelukkig kunnen we wel vandaag weer Darryl in de goal bewonderen. Het ziet er weer goed uit en laten we hopen dat zijn terugkeer ditmaal voorgoed is.

Het kunstgrasveld ligt er keurig bij vandaag en scheidsrechter Ron ten Hove fluit voor de aanvang van de wedstrijd om 1030. Voor de wedstrijd benadrukken we nog even dat het belangrijk is dat we fel aan de wedstrijd moeten beginnen om niet achter de feiten aan te voetballen en de mannen hebben dit goed begrepen. Er wordt vanaf de eerste minuut strijd geleverd en dit resulteert in een aantal goede kansen. Shane mist zijn eerste mogelijkheid en Milan, die ook niet helemaal fit is, krijgt twee opgelegde kansen die hij niet weet te verzilveren. De vorige wedstrijd tegen Zwaluwe schiet weer door het hoofd van uw verslaggever, eenzelfde beeld maar uiteindelijk valt de goal aan de andere kant, dat gaat vandaag echter niet gebeuren! Na een kwartier is het Shane die de score opent, de meer dan terecht 1-0 want Zwaluwe is nog amper in de buurt geweest van Darryl.

Dubbeldam speelt vandaag erg sterk, we zijn fel op de bal en de snelheid van Shane is vandaag het sterkste wapen. De 2-0 is logisch en dit keer is het Max die het doel treft, de mooiste goal komt echter van Thom, de voorzet vanaf de rechterkant komt buiten de 16 meter op de sloffen van Thom die een verwoestend schot net onder de lat ziet gaan. Een doelpunt om in te lijsten!

In de tweede helft maakt Zwaluwe totaal geen aanspraak op maar enig resultaat en spelen de zwartwitten de wedstrijd keurig uit. Shane heeft een geweldige slalom vanaf de middellijn maar zijn schot komt op de paal, de rebound is echter voor Max die ook de vijfde treffer voor zijn rekening neemt. Een hattrick voor Max die deze prestatie savonds gekopieerd ziet worden door de spits van WillemII, Fran Sol. Uiteindelijk staat er dus 5-0 op het scorebord en hebben de aanvallers nog veel meer kansen gehad maar dit is natuurlijk een mooie uitslag. Dat de aanvallers zoveel kansen kregen is natuurlijk de verdienste van de rest van het elftal, achterin staan Jeremy, Mike, Bryan en Justin hun mannetje en ook het middenveld met Juul, Arya, Thom en Stefan buffelt er vandaag op los. Er wordt gestreden voor iedere bal en hierdoor zijn we deze wedstrijd heer en meester. Een fantastisch resultaat en 5-0 is natuurlijk een geweldige inspiratiebron voor voetballers uit Tilburg #opeensWillemIIfan¬† ūüėČ

Een goed begin van deze competitie, volgende week extra vroeg op want dan spelen we om 830 uit bij ASWH