Dordrecht – In het zondagvoetbal leed derdeklasser Dubbeldam vandaag een zware nederlaag bij Virtus (7-1). In dezelfde klas ging ook RCD onderuit. Het verloor met 4-1 bij Pretoria.

Dubbeldam

In de derde klas zag Dubbeldam z’n titelaspiraties definitief in gruzelementen vallen. De ploeg ging fors onderuit bij Virtus (7-1) dat met nog twee duels voor de boeg de achterstand op koploper Meeuwenplaats verkleind zag tot vier punten.

Bij Dubbeldam spraken ze na afloop van een complete off-day. Bij rust leek alles nog onder controle (2-1). Na de hervatting liep Dubbeldam vrijwel continu in het Brabantse counter-mes. Mee omdat Dubbeldam met een rode kaart werd geconfronteerd stoomde de thuisploeg op naar een eclatante zege.

“De tegenstander was feller en wij lieten snel na rust de moed zakken waardoor Virtus kon uitlopen naar een grote overwinning. Het laatste kwartier voor rust leek Dubbeldam er beter in te komen en de 2-2 te maken. Maar het begin van de tweede helft was dramatisch”, zo heette het na afloop in de zwaar teleurgestelde Dubbeldamse gelederen. Voor rust verstopte Dubbeldam zich overigens geenszins en was het enkele malen dicht bij treffers. De enige goal was overigens een eigen treffer van Virtus-kant.

*Koploper Meeuwenplaat leed verlies bij FC IJsselmonde en is zodoende nog niet zeker van het kampioenschap. Stand bovenaan: Meeuwenplaat 22-56, Virtus 22-52, Dubbeldam 23-50.

Bron: Stem van Dordt

Reageren op dit bericht: