Leerbedrijf

Voetbalverenigingen zijn in eerste instantie natuurlijk gewoon clubs waar kinderen en volwassenen lekker kunnen voetballen. Naast het sportieve aspect speelt ook steeds meer het sociale aspect een rol, zeker bij een vereniging als Dubbeldam die meer dan duizend leden telt.
Dubbeldam staat midden in de samenleving en zonder dat veel mensen dit weten, is onze vereniging al jaren een door het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf.

Stageplek

Dit houdt in dat Dubbeldam MBO-studenten in de praktijk kan opleiden, waarbij we in een veilige leeromgeving passende werkzaamheden kunnen aanbieden. In de praktijk betekent dit dat we jonge mensen kunnen inzetten bij trainingen of andere activiteiten. Het mes snijdt aan twee kanten: de studenten hebben een leuke stageplek en wij hebben enthousiaste jongens en meiden die ons kunnen helpen.

Dubbeldam heeft de volgende erkende kwalificaties en is de komende vier jaar derhalve leerbedrijf op onderstaande gebieden:

• Coördinator sportinstructie, training en coaching 4
• Sport- en bewegingsleider 3
• Medewerker sport en recreatie 2
• Assistent dienstverlening en zorg 1
• VMBO – Boris LWT

Dubbeldam is trots ook op dit gebied iets te kunnen bijdragen aan de samenleving.