Dubbeldam JO8-1 – Sliedrecht JO8-1

Zonder trainer Koen, Bram en Milo speelden onze jongens deze zaterdag tegen Sliedrecht. Een tegenstander waar niemand precies van wist hoe goed zij nou echt waren. Dat Sliedrecht een prima ploeg heeft werd in de 1e minuut al duidelijk toen de eerste kans van de Blauw-Witten maar net voorlangs ging. Niet lang daarna kwam de spits van Sliedrecht 1 op 1 met de keeper van Dubbeldam maar Sil wist de openingstreffer te voorkomen.

Dubbeldam kwam wat meer in het spel en na een voorzet van Deen wist de jarige Doruk met een heuse panna Dubbeldam op 1-0 te schieten. Na de aftrap onderschepte Dubbeldam gelijk de bal en Julian wist ook de 2e kans van Dubbeldam tot een doelpunt te promoveren.

Sliedrecht besloot om het toen maar van afstand te gaan proberen maar al die verre schoten waren niet meer dan opwarmertjes voor Sil. Het doelpunt van de wedstrijd werd niet lang daarna gemaakt door Jayden. De fysiek sterke speler onderschepte de bal diep op eigen helft en wist met een zigzag solo heel de Sliedrechtse defensie uit te spelen en schoot de bal uiteindelijk droog langs de keeper. Sliedrecht kwam in deze fase niet verder dan schoten van afstand.

Uiteindelijk breekt de rust aan met een 3-0 voorsprong voor Dubbeldam.

Direct na rust kreeg Deen een niet te missen bal…. wat ie wel deed… Maar dat dit een pechgevalletjewas liet de snelle linksbuiten in diezelfde minuut nog zien door vanuit een moeilijke hoek de 4-0 binnen te schieten. En waar iedereen van Dubbeldam dacht dat de buit nu wel binnen was dachtende “Baggeraars ́ daar anders over. Een afvallende bal en een rebound na een redding van de keeper zorgden ervoor dat de stand weer 4-2 werd.

In het laatste kwart golfde het spel heen en weer en kreeg Sliedrecht de eerste kans. Een goede reflex van Sil voorkwam een goal maar een prima schot in de verre hoek betekende alsnog de aansluitingstreffer voor Sliedrecht en zo braken er nog spannende laatste minuten aan. Tot Doruk de bal kreeg en zijn verjaardag nog extra glans gaf door het verschil weer op 2 te brengen. Na deze treffer was het Sliedrechtse verzet gebroken en kon Deen na prima voorbereidend werk van Julian de 6-3 maken. In de laatste minuut was de 7-3 van wederom Deen er eentje voor de statistieken.

Al met al weer een prima overwinning van onze jongens die bij winst in het inhaalduel bij ASWH as maandag een reuzenstap kunnen doen naar de titel in deze voorjaarshoofdklasse!

 

Reageren op dit bericht: