Tjaka.., zaterdagmorgen 10:30 thuis tegen de huidige koploper Terheijden, gezien de uitslagen van afgelopen 2 weken, kunnen we bijna niet meer zakken op de alleen SC Welberg staat nog onder ons op de ranglijst na 2 speelrondes. Uiteraard is dat niet het enige wat positief is, want met name de 2de helft tegen Papendrecht was goed, en door het ontbreken van doelpunten worden er wedstrijden verloren. Door de proefwerkweek waren de training minder bezit, maar door de aanwezigen werd er prima getraind.

Aantal verrassingen in de opstelling, Florine, Kyara,Serena (trainen!!!) op de bank, met ook Sara weer op de bank, weg geweest van een flinke ski blessure, althans ze stapte verkeerd de bus uit en de enkelbanden konden daar niet mee overweg  : -)
Yasmin begon als laatste vrouw, wat een vertrouwde plek voor haar is. Na vorige week heeft Samm de tweede helft het doel perfect schoongehouden en had wederom het vertrouwen dat het ook vandaag weer zo zou blijven. Natuurlijk was bekend dat Terheijden ook zwart – witte shirts heeft maar uiteraard 2 minuten voor aanvang werd besloten om in de reserve shirts te voetballen, die mooie gele (bedankt Sjaak!), wat uiteraard een perfect combinatie is met de witte broeken en roze sokken. Een shirt wisselen kost gemiddeld 43 seconden , maar mascara, lippenstift, oogschaduw matchen bij de eerder genoemde combinatie, gaf als resultaat dat we dus 10 minuten later begonnen.

In een 4-4-2 opstelling werd begonnen aan de aftrap, een sterker Terheijden wist middels de snelle omschakeling direct al voor gevaar te zorgen, waarbij Samm direct aan de bak moest. Het gevolg een corner, waarbij ik moet zeggen dat deze prima genomen werden door de bezoekers en steeds op de rand van het doelgebied vielen, met alle gevaar war daar bij kwam. Na 6 minuten was het raak, Terheijden kwam via onze rechterkant na een snelle omschakeling de 16 binnen en met een geplaatst schot was Samm kansloos. Met opgeheven hoofd, volgde de aftrap, maar de bezoekers wonnen meer duels, wisten elkaar snel te vinden waarbij we nog mee onder druk stonden. Een sporadisch uitval via de inmiddels ingevallen Sara zorgde voor een tegen offensief. Het waren echter de bezoekers welke de 2 – 0 en de 3 – 0, op bijna dezelfde wijze als het eerste doelpunt, wisten te scoren. De prima spelende Isa, wist ook de goed spelende Sara weg te sturen, flink gehinderd, kwam ze als sterkste uit het duel, bal iets te ver voor het uitgespeeld in de 16, wist ze toch de keepster van de tegenstander te passeren, 1 – 3 ! Dit gaf hoop, ditmaal Lotte van B via de rechterkant, achterlijn opzoeken, en in plaats van de bal terug te leggen, drukte zijn de pal af, GOAL, nee klem op de kruis, de rebound voor Sara werd op de keepster geschoten en belandde nu bij de 2de paal voor de voeten van Lotte S., leeg doel dus uitzoeken maar, schot GOAL.. nee weer niet, de bal werd op de paal geschoten.

Stand na 3 wedstrijden

In de rust wisten de meiden dat we niet kansloos waren, dat zagen we de laatste 10 minuten van de eerste helft. Lotte S, omgedoopt tot keepster, Samm was “er ff klaar mee” en op naar de tweede helft.

De instructie was duidelijk, er moest gescoord worden, het spelbeeld speelde zich nu meer af op het middenveld, we werden sterker, wonnen meer duels echter de grote kansen bleven uit. Lotte S. moest een aantal keren toch in actie komen, met prima redding wist ze ons nog in de race te houden. Een doelpunt en op zeker dat we de wedstrijd konden ombuigen.

Na 24 minuten was het dan toch raak, Lotte S. via een laag ingeschoten bal gepasseerd. De 1 – 4, was tevens de einduitslag, echte kansen voor ons bleven uit en de wedstrijd werd uitgespeeld op het middenveld, waarbij er voor beide teams geen kansen meet gecreëerd werden. De conclusie : wederom een sterke tegenstander, en ook hebben we met regelmaat laten zien dat de wil om te winnen aanwezig was, en af toe nog wat kansen wisten te creëren.

Afsluitend : Kunnen we nu met zekerheid zeggen dat we niet verder kunnen zakken, elke week weer mogen we omhoog kijken : )
Zoals de huidige stand laat zien hebben we de gehele top 3 nu thuis mogen ontvangen, wat dus een vertekend beeld geeft. Volgende week de uitwedstrijd tegen Madese Boys om 14:30 welke de eerste wedstrijden verloren heeft tegen Terheijden (1 – 4) en Papendrecht (1 – 2).